Колко бързо загрява Е46-цата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Колко бързо загрява Е46-цата
Прави ли ви впечатление, като паднаха температурите, колата ви да загрява по-бавно?
при мен- загрява си относително бързо до момнета в който стрелката застава почти вертикално (КАЗВАМ ОБАЧЕ ПОЧТИ!) т.е. не е толчо върху термометърчето, а една идея в ляво..... и после отнема примерно 15-20 мин докато дозагрее напълно....това има ли връзка с пуснатото парно?
при мен- загрява си относително бързо до момнета в който стрелката застава почти вертикално (КАЗВАМ ОБАЧЕ ПОЧТИ!) т.е. не е толчо върху термометърчето, а една идея в ляво..... и после отнема примерно 15-20 мин докато дозагрее напълно....това има ли връзка с пуснатото парно?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Колко бързо загрява Е46-цата
Има връзка.
Направи си следния експеримент - не пускай парното, изчакай колата да излезе от синия сектор и после включи парното на степен 2 - стрелката се връща обратно в синия сектор.
Направи си следния експеримент - не пускай парното, изчакай колата да излезе от синия сектор и после включи парното на степен 2 - стрелката се връща обратно в синия сектор.
При мен ако не е пуснато парното си загрява както лятото. Стига точно до средата и повече не мръдва оттам. Ако е пуснато парното загрява наистина малко по-бавно. Дори забелязах, че ако тръгна без парно и вдигне малко температура, но не е загряла съвсем, като пусна парното стрелката се връща мааалко назад и продължава да си се качва оттам. 

- alexsch
- ентусиаст
-
.....уффф! слава Богу! точно се притесних, че ще сменям термостат. 

my mods:
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
И при мене бавно загрява в студовете и ми прави впечатление ,че като пусна климатроника не почва да духа топло а трябва да загрее колата. Возих се в един приятел на голф4 и като запали студена колата и пусни климатроника почва да духа топло както в къщи климатика. Защо в Е46-цата не е така или само моята е лимитед 

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Next написа:И при мене бавно загрява в студовете и ми прави впечатление ,че като пусна климатроника не почва да духа топло а трябва да загрее колата. Возих се в един приятел на голф4 и като запали студена колата и пусни климатроника почва да духа топло както в къщи климатика. Защо в Е46-цата не е така или само моята е лимитед
Ако си с печка и на теб ще ти духа топло,но явно не си.
Прави ми впечатление,че като карам полека на 2-ра,загрява по бавно,отколкото на 3-та.
Face написа:Прави ми впечатление,че като карам полека на 2-ра,загрява по бавно,отколкото на 3-та.
Най-бързо загрява, ако вземеш да я юркаш, ама не е препоръчително.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
И моята малко по-бавно загрява ама все пак е нормално зимата мисля
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
При мен топлото идва след 10 мин. За истинско топло а не лек бриз. При 325 тдс стрелката отива до средата за 5мин. а на втората вече духа топло??? Това как става незнам хем там има 6 цилиндъра по-малка компресия и т.н.
Возил съм се на още 5-6 320д и преди и след фейса се същия х*й, заграява за 15-20мин. а топлото след 10-мин.
Това естествено ващи само за София. Понеже съм имал случей които тръгвам 1-2-3-4-5 и на 5-та карам с 80-90км. поне 20-30мин. и тогава колата загрява за 10мин. а топлото идва на 3-тата.
Возил съм се на още 5-6 320д и преди и след фейса се същия х*й, заграява за 15-20мин. а топлото след 10-мин.
Това естествено ващи само за София. Понеже съм имал случей които тръгвам 1-2-3-4-5 и на 5-та карам с 80-90км. поне 20-30мин. и тогава колата загрява за 10мин. а топлото идва на 3-тата.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Колеги аз скоро сменях термостата и сега загрява за не повече от 7,8минути до средата говоря.
Иначе започва да духа топло след една минута но аз съм с печка.

новият ми номер: 0877787835
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
marto853. написа:Колеги аз скоро сменях термостата и сега загрява за не повече от 7,8минути до средата говоря.
И аз съм с печка, но не духа топло изобщо. Чак като излезе от синьото, се усеща малко топло.

- alexsch
- ентусиаст
-
...колко ти излезе смяната на термостата?
my mods:
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
аз загрявам за 4-5 км градско (карам внимателно докат загрее до средата)
топлото идва на 1-вата минута.
топлото идва на 1-вата минута.
- nadeto
- Потребител
-
- Кара: BMW X3
мойта почва да духа топло в момента в който излезе от синъото,а съм с чисто нов термостат.Забелязала съм,че когато я запаля сутринта и я оставя да работи докато изчистя снега (около 5 мин) стрелката вече излиза от синята зона.
Добре че ми е печицата ,иначе понеже сам за термостат топло няма да усетя 

73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5