Как и каде може да се програмира дебитомер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Re: Как и каде може да се програмира дебитомер
slitter написа:И стигаме до извода, че добрата опозиция винаги е добър коректив. Ако не бях беснял тука, нямаше да има такъв тип обяснения.
Не е вярно

Има два варянта или е програмиран вече - и това е...
или не е- и се програмира!
Дебитомера няма нищо общо...просто когато сложиш новия иска нова програма а компа!
slitter написа:Колкото до ТИС, аз нямам ТИС на ДИСа, имам още една версия, която ми дава малко ядове, но няма значение. Лаптопа ми е малко стар и нямам място за две версии едновременно, имам руската, в която ТИС няма.
Ами сложи си версията на дис,която е шерната DIS_55 и си сложи и шернатия ТИС...Положи малко усилия... така ще имаш само един ДИС със всичко необходимо

slitter написа:Още навремето предположих, че няма да е проблем да се обърна към Милен, за да ми обясни как да го направя, но уви
И на мен трудно ми обясни и след доста званене и притеснения...аз го разбирам и не го виня човека пази си хляба...криза е

slitter написа:Ако друг не го направи, аз ще сложа DIY как се прави адаптацията и всичко де що съм се ровил и разбрал, за ВСИЧКИ, за общо ползване...
Колега написах го в червено

slitter написа:ПС Вчера преди да замине за Пловдив ми се обади и му казах следното - Иди при Милен, на този етап само той той може да ти помогне. Ето дали съм "конкуренция"!
Е ако знаеше как става нямаше ли да му вземеш 15-20лв. и да я свършиш ти тази работа...няма смисъл да се залъгваме

Нищо лично към никой изразявам си личното мнение!
Поздрави на всички и без спорове и караници

1. bojku не говоря за тебе, ти си пич и за тебе не е проблем да напишеш квото и да било!
2. В един документ, който ми го изпрати един колега пише - BMW EMS DDE5.0 Mass air flow reset adaptions (adaption значи адаптация или нулиране на адаптацията на въздушната маса или както искаш). Свободно е да се нарече както поискаш - програмиране, адаптация... абе са да не се занимаваме с преводи
3. Замислил съм да си купувам нов лаптоп, а руската версия на склад66 работи супер, не ми се иска да я подменям и да пиша още 100 поста в темата софтуер, щото нещо няма да стане от пъвия път. остави ме сам да преценявам кво да ползвам. А освен това ми е удобна щото съм завършил руската гимназия и ми е много лесно да боравя с нея.
4. Милен няма нужда от адвокат! просто е сметнал, че Бургас е далече. Колкото за кризата - колите не се трошат по-малко по време на криза. Ето има хора, които да се вдигнат до Пловдив, за да идат при него. Аз съм "конкуренция".
5. На Марто нямаше да му взема пари, той може да го потвърди, а отделно го бях написал в другата тема. Той ми е давал за другите неща, кото му правих пари и нямаше да го товара пак много ясно. А колкото до Милен - той му е продал дебитомера, оставаше и да му иска пари за АДАПТАЦИЯТА\ПРОГРАМИРАНЕТО!
6. АЙДЕ СТИГА СМЕ СПАМИЛИ ДА СЕ ОБЯСНЯВАМЕ, ЧЕ МИ ПИСНА ДА СЕ ОБЯСНЯВАМ НА НЯКОГО, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ВИНАГИ СЪМ НАСТРОЕН ПОЛОЖИТЕЛНО КЪМ КОЛЕГИТЕ И ВИНАГИ ПОМАГАМ С КВОТО МОГА.
7. МИЛЕНЕ, BOJKU

... и не на последно място благодаря, щото така като говори човек подхвърля някоя дума и сега вече ми е ясно къде да бъркам примерно - най-вероятно в ПРОГРАМИРОВАНИЕ DDE
2. В един документ, който ми го изпрати един колега пише - BMW EMS DDE5.0 Mass air flow reset adaptions (adaption значи адаптация или нулиране на адаптацията на въздушната маса или както искаш). Свободно е да се нарече както поискаш - програмиране, адаптация... абе са да не се занимаваме с преводи
3. Замислил съм да си купувам нов лаптоп, а руската версия на склад66 работи супер, не ми се иска да я подменям и да пиша още 100 поста в темата софтуер, щото нещо няма да стане от пъвия път. остави ме сам да преценявам кво да ползвам. А освен това ми е удобна щото съм завършил руската гимназия и ми е много лесно да боравя с нея.
4. Милен няма нужда от адвокат! просто е сметнал, че Бургас е далече. Колкото за кризата - колите не се трошат по-малко по време на криза. Ето има хора, които да се вдигнат до Пловдив, за да идат при него. Аз съм "конкуренция".
5. На Марто нямаше да му взема пари, той може да го потвърди, а отделно го бях написал в другата тема. Той ми е давал за другите неща, кото му правих пари и нямаше да го товара пак много ясно. А колкото до Милен - той му е продал дебитомера, оставаше и да му иска пари за АДАПТАЦИЯТА\ПРОГРАМИРАНЕТО!
6. АЙДЕ СТИГА СМЕ СПАМИЛИ ДА СЕ ОБЯСНЯВАМЕ, ЧЕ МИ ПИСНА ДА СЕ ОБЯСНЯВАМ НА НЯКОГО, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ВИНАГИ СЪМ НАСТРОЕН ПОЛОЖИТЕЛНО КЪМ КОЛЕГИТЕ И ВИНАГИ ПОМАГАМ С КВОТО МОГА.
7. МИЛЕНЕ, BOJKU

... и не на последно място благодаря, щото така като говори човек подхвърля някоя дума и сега вече ми е ясно къде да бъркам примерно - най-вероятно в ПРОГРАМИРОВАНИЕ DDE

- bojky
- младши ентусиаст
-
slitter написа:2. В един документ, който ми го изпрати един колега пише - BMW EMS DDE5.0 Mass air flow reset adaptions (adaption значи адаптация или нулиране на адаптацията на въздушната маса или както искаш). Свободно е да се нарече както поискаш - програмиране, адаптация... абе са да не се занимаваме с преводи
Да няма смисъл да спорим

А при ДДЕ 3.0 е програмирането и след това калибрацията

Айде без спорове повече!!!

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Бошку, Бошку,Бошку, Бошку,Бошку, Бошку,
Сега станах виновен че знам как се програмира/адаптира дебитомер?
Четене и ровене му е майката..... Бошку, Бошку,Бошку, Бошку,Бошку, Бошку
Сега и колегата стана виновен че знае как се прави
!!!!
Да ви кажа и как правя помпите?!! ААА ?
Колегите да кажат как правят чиповете, ключове..... и смяната на масло без пари
нали е колега требе да си помагаме

Сега станах виновен че знам как се програмира/адаптира дебитомер?

Четене и ровене му е майката..... Бошку, Бошку,Бошку, Бошку,Бошку, Бошку

Сега и колегата стана виновен че знае как се прави

Да ви кажа и как правя помпите?!! ААА ?
Колегите да кажат как правят чиповете, ключове..... и смяната на масло без пари

- bojky
- младши ентусиаст
-
Надявам се да не съм обидил никой!!!
Айде наздраве

Айде наздраве

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Здр. колеги нека и аз да се включа.Вчера ходих до Пловдив за този пусти дебитомер
и Милен беше така добър да ми го програмира в неделя,за което му благодаря и нека си знае,че бирата е от мене.Наистина преди да замина се допитах до slitter защото не вярвах,че единствено Милен може да свърши тази работа.Slitter наистина ме посъветва,че Милен е човека.
Bojky аз наистина ти предложих дебитомер защото е наистина проверен и работи.Обясних ти,че си купих нов дебитомер от Милен и промена нямаше.Казах,че мойе да ти дам стария да пробваш и след това да ми дадеш пари.А аз не съм сложил моя по просттата причина,че единия е нов а др.е стар за това изках да ми се програмира този който купих от Милен.Всичко добре но моя проблем пак си го има.Не е било само от дебитомера.

Bojky аз наистина ти предложих дебитомер защото е наистина проверен и работи.Обясних ти,че си купих нов дебитомер от Милен и промена нямаше.Казах,че мойе да ти дам стария да пробваш и след това да ми дадеш пари.А аз не съм сложил моя по просттата причина,че единия е нов а др.е стар за това изках да ми се програмира този който купих от Милен.Всичко добре но моя проблем пак си го има.Не е било само от дебитомера.
новият ми номер: 0877787835
- bojky
- младши ентусиаст
-
А какъв ти е проблема ???
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Е ми за жалост не се знае
новият ми номер: 0877787835
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели

VRPerformance написа:Истината е че няма какво да му се адаптира,той сам си се адаптираslitter написа:marto853. написа:Значи аз все оште не съм с адаптиран дебитомер така ли да го разбирам.
Ами аз не съм ти го адаптирал!!!! Всъщност много странно задаваш въпроса! Какво се случва тука???единствено има дебитомери които заместват друг вече излязал от употреба и тогава трябва препрограмиране
адаптиране и препрограмиране са две различни неща
Нормално е проблема да си остане,защото не е в адаптацията проблема,както казах няма нужда от такава,ако дебитомера ти които е бил на колата е с номера 468 и 527 и слагаш пак такъв

- bojky
- младши ентусиаст
-
Това е си е така...няма спор
Ако е бил с 468 или 527 значи колата му е програмирана за новите дебитомери и смисъл няма от това препрограмиране
Единствено може да се направи калибрация!

- VRPerformance
- ентусиаст
-
Само дето неправите разлика между препрограмиране и адаптиране(вече и нововъведения термин калибрация),препрограмиране с кабелите и софтуера които е описан в темата не можете да правитеbojky написа:Това е си е така...няма спорАко е бил с 468 или 527 значи колата му е програмирана за новите дебитомери и смисъл няма от това препрограмиране
Единствено може да се направи калибрация!

- bojky
- младши ентусиаст
-
Колега моите уважения към твоите знаниял...но повярвай ми с този кабел и с този софтуер стаава точно това препрограмиране не ЕКУ-то на колата!!!И определено правя разлика между програмиране и адаптиране(калибрация)!!! Точно за тази разлика писах по горе!
Това което трябва при смяната на на стар дебитомер (314) с някой от по новите (468;527) е програмирането!!!След него се прави калибрацията (както е наречена при ДДЕ 3.0, а при ДДЕ 5.0 Адаптация) !!!
При смяна на 468 със 527 или на 527 с 527 се прави единствно калибрацията(адаптацията)!!!Или той сам се адаптирва след извсно каране на колата...
Това което трябва при смяната на на стар дебитомер (314) с някой от по новите (468;527) е програмирането!!!След него се прави калибрацията (както е наречена при ДДЕ 3.0, а при ДДЕ 5.0 Адаптация) !!!
При смяна на 468 със 527 или на 527 с 527 се прави единствно калибрацията(адаптацията)!!!Или той сам се адаптирва след извсно каране на колата...
- VRPerformance
- ентусиаст
-
ако прочетеш горния пост ще разбереш че само повтаряш това което аз съм написал с червено!и нямам предвид тебе или някой конкретно,а всички като цяло...а за препрограмирането с този кабел въобще неми изглежда надеждно на ДДЕ3.0,а за ДДЕ5.0 почти сигорно е че ще омажеш компа....успехbojky написа:Колега моите уважения към твоите знаниял...но повярвай ми с този кабел и с този софтуер стаава точно това препрограмиране не ЕКУ-то на колата!!!И определено правя разлика между програмиране и адаптиране(калибрация)!!! Точно за тази разлика писах по горе!
П.с правил ли си?и имаш ли представа колко време трае едно препрограмирване на ДДЕ3.0 и колко време трае на ДДЕ5.0???
- bojky
- младши ентусиаст
-
Ами да правих го
на собствената си кола колега
И общо взето става за 5 минути...Другото,което мога да кажа е, че съм сигурен, че става така...просто защото го след като ми каза Милен как става
Го прочетох и в ТИС!!!Няма значние никой няма да убеждавам
всеки има право на мнение 

- bojky
- младши ентусиаст
-
И да виждам, че те повтарям от части, но просто го написах пак и по-подробно ,за да разбреш,че правя разлика между програмиране и адаптиране(калибрация)!