Смяна на софт в ДАРУ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Смяна на софт в ДАРУ
Можем да подкараме ССС и тези 66лв. ще станат фрее или 33лв.
примерно. А м/у другото един от ъпдейтите беше нещо свързано с радиото......
, мисля че е малко тъпо да се смени софта..... а който има чип му вика чао чао ....
и после пак на ново чип. Мисля че при следващия раздел 90-ки...... там може и има сми.

pazokolarov написа:Аз, да си кажа честно, си мисля че смяната на софта се прави само ако има проблем. Имам предвид, че обикновенно, този ъпдейт се изчислява за нови детайли и дори може да се каже че е много лек тунинг. На дърта бангия, дето не си знае километрите сигурен ли си, че няма да здаде багажа нещо? И после от далавера за тебе - става далавера за сервиза![]()
Това е само теорияно е добре да се има предвид
e няма ли ако се бъгне нещо да си го оправят. В крайна сметка, ако им закараш здрава кола и си вземеш бъгната и отгоре на това си платиш - ебати услугата!!! Много ми е интересно какво точно става след този ъпдейт??? Никой ли не е питал подробности? МП3 ясно, че нема да стане за по-старите модели, но друго какво???
- RadioDJ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 200320DM47TU
- Мечтае да кара: trabant ot novite
- Детайли за колата: super pila e:)
На мен ми смениха софта на ДВГ-то миналата година в Камор за 75лв без промоция. Става дума за 320д 2003 година. Разликата е нулева. Като смяната не включва смяна на софта на навигацията, той си е отделен. Единствено се сменя софта на DDE-то. Готино е просто да знаеш, че си с последния софт - така психологически е яко. Иначе нулева разлика във вървенето.
Forced induction means torque,
torque means fun.
torque means fun.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
ей това е истинатаRadioDJ написа:Разликата е нулева...Готино е просто да знаеш, че си с последния софт - така психологически е яко. Иначе нулева разлика във вървенето.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
RadioDJ написа:На мен ми смениха софта на ДВГ-то миналата година в Камор за 75лв без промоция. Става дума за 320д 2003 година. Разликата е нулева. Като смяната не включва смяна на софта на навигацията, той си е отделен. Единствено се сменя софта на DDE-то. Готино е просто да знаеш, че си с последния софт - така психологически е яко. Иначе нулева разлика във вървенето.

Барай шишарката Минкеее ....
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Не искам да звучи като заяждане, или като реклама на тези промоции, но е несериозно да се каже "разлика няма никаква". Освен ако:
- организма ти не работи със същата честота както процесора на ДДЕ/ДМЕ-то и можеш да усетиш всяко отклонение от нормаланата работа на софтуера на дадената система във всяка една хилядна от секундата;
- и понеже няма такива живи хора, описани в горната опция, не разполагаш със сервизната документация/описанието на съответния ъпдейт и да го сравняваш с предишните версии.
Ъпдейт значи подобрение. И не е задължително човек да усети тази промяна, тя е предназначена за съответната система.
- организма ти не работи със същата честота както процесора на ДДЕ/ДМЕ-то и можеш да усетиш всяко отклонение от нормаланата работа на софтуера на дадената система във всяка една хилядна от секундата;
- и понеже няма такива живи хора, описани в горната опция, не разполагаш със сервизната документация/описанието на съответния ъпдейт и да го сравняваш с предишните версии.
Ъпдейт значи подобрение. И не е задължително човек да усети тази промяна, тя е предназначена за съответната система.
въпреки това аз ако бях в София щях да го сменя
психологическият фактор е доста сериозна причина да го направя

психологическият фактор е доста сериозна причина да го направя
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Дори и да се приеме факта че ще има разлика аз как да разбера след интервенцията в Дару че имам по-нов софт 

- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Ъпдейт е обновяване,осъвременяване,допълване с данни,не е подобряване 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
То общо взето май се е изчерпала темата, но ако наистина услугата на Дару е цитирам "смяна на софт", в някоя бяла държава могат да ги съдят. Това не е никаква смяна, а просто ъпдейт или пач, и навсякъде си го наричат ъпдейт, който не променя нищо съществено, а просто оправя някои бъгове на стария. Така, че не си мислете че колите ви ще литнат.
Другото, което искам да добавя е, че има смисъл ъпдейта на софта за старите коли, но ако има някакъв проблем.
Пример (давам го накратко от бюлетин): 740i; двигател V8; проблем: при пълен ляв или пълен десен волан оборотите на празен ход падат чувствително; причина: двигателя не е първа младост (примерно
); отстраняване: софта на DME-то/тата да се ъпдейтне с V39 или по висока, което ще вдигне оборотите на празен ход със 100 об/мин и ще компенсира проблема.
Нещо подобно може да се е случило и с колегата с налягането в рейла. Отчетен е проблем, който причината е поостаряването на двигателя и го компенсират с това, но без да е нужно при колегата. Така, че ъпдейтите имат смисъл, но ако колите си ви вървят не ги насилвайте безпричинно.
Другото, което искам да добавя е, че има смисъл ъпдейта на софта за старите коли, но ако има някакъв проблем.
Пример (давам го накратко от бюлетин): 740i; двигател V8; проблем: при пълен ляв или пълен десен волан оборотите на празен ход падат чувствително; причина: двигателя не е първа младост (примерно

Нещо подобно може да се е случило и с колегата с налягането в рейла. Отчетен е проблем, който причината е поостаряването на двигателя и го компенсират с това, но без да е нужно при колегата. Така, че ъпдейтите имат смисъл, но ако колите си ви вървят не ги насилвайте безпричинно.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2