Моментен разход
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Моментен разход
Колеги, ползвах търсачката, но не намерих отговор точно на моя въпрос.
Напоследък забелязах нещо, което ми се струва малко странно и не съм сигурен, че преди беше така. Колата ми е 320д 2003 г. Нормално ли е, когато колата се движи по инерция и не е на скорост стрелката на моментния разход да стои на първата чертичка, т.е. 2 литра? Не говорим за няколко метра преди да спра, а постоянно. Пробвал съм да я пусна така по инерция примерно 200-300 метра с постоянна скорост и стрелката си стои постоянно на 2 литра.
През това време също и оборотите са мааалко по-високи от нормалните на място. Примерно не 650-700, а 800-850. После като почна да спирам, точно преди колата да спре на място, стрелката за моментния разход отива докъм 4 литра и като вече съм спрял се връща на нула като точно в тоя момент и оборотите се нормализират. Малко сложно май го обясних, но и го записах на видео, което ще кача по-късно.
Иначе колата си върви перфектно - ускорява си, не забива и т.н. Някой от вас да се е сблъсквал с това явление? 

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Моментен разход
Търсачката колега, търсачкатаааааа...
viewtopic.php?f=34&t=178766&start=0&hilit=%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4
Ето инфо за това.
viewtopic.php?f=34&t=178766&start=0&hilit=%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4
Ето инфо за това.
Гледах я тая тема. Но никой не споменава за оборотите. При мен и те играят, което ми се вижда странно. Като се движа по инерция и не съм на скорост би трябвало оборотите да са както когато колата стои на място. Или не е така? Не виждам логика да са по-високи само защото колата едва-едва се търкаля с 10-15 км/час. 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
При мен колата е същата като твоята и като карам и колата се движи дори и да е на свободна оборотомера показва около 900обр. и като спра пада на около 800обр.
Благодаря ви за мненията, колеги! Явно наистина е нормално. Изглежда просто досега не съм обръщал внимание на тая стрелка.
Чак сега го забелязах това поведение, а съм навъртял вече 16 хил. км. с тази кола. 

6 мнения
• Страница 1 от 1