вътрешно огледало
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
вътрешно огледало
Някой знае ли дали има сензор за дъжд това огледало и как работи.За какво е тая врътка 0 и 1 отдолу на огледалото.Снимки на огледалото има в албума ми. 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: вътрешно огледало
Огледалото ти е електрохроматично, затъмнява се само, за да не те заслепяват. Няма сензор за дъжд. Превключвателя е да включваш и изключваш функцията за затъмняване.
Never mistake motion for action...
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Знам че е самозатъмняващо но само за тая екстра са необходими три кабела.Един за маса,един + ,и до колкото знам един за задна скорост за да не потъмнява когато караш назад.Останалите кабели за какво може да са.Колегата от който го взимам казва че на неговата кола са се включвали чистачките когато вали,а няма сензор на предното стъкло като на е39 например.Преди време един приятел беше ми казал че един негов приятел има едно е36 и когато вали и са му отворени прозорците ги затваря.На опел омега 97г. съм виждал подобно нещо като това на огледалото отдолу което стои на тавана до люка и като вали го затваря автоматично.
.Ти имаш ли такова огледало.Защо има и огледало което има датчик само отпред на самото стъкло и никаде другаде.Това затъмнява ли се само.Проверих при един приятел в магазин за части и излиза че има няколко вида огледала-с инфраред,някакви мега херци и тем подобни.

Това с херцовете и с инфраред е за дистанционното в ключа за централното. Огледалото е приемника.
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Може и за алармата да е тоя инфрареди тея честоти.Незнам дали да не си взема обикновенното огледало с трите кабела за само затъмняването.Все пак ако някой има такова огледало,нека обясни как точно работи и какви възмажности има.Явно ще трябва да си правя сам датчик за дъжд. 

да не ти счупвам кефа, ама няма такова с датчик за дъжд при Е36 от старите огледала, т.е. трябва му още една част, която седи като залепена на стъклото, но нямам повече подробности, не съм се интересувал.
Каквото и огледало да ти попадне, все е добре, ползвай си само затъмняващата функция и се радвай на живота.
Каквото и огледало да ти попадне, все е добре, ползвай си само затъмняващата функция и се радвай на живота.

- shiko
- кандидат ентусиаст
-
Аз по принцип мога да си направя датчик за дъжд,но понеже един колега беше пуснал обява че продава такова огледало и за това исках да питам дали има такова наистина за да не се занимавам аз,пък ще бъде и оригинално.Но такъв е живота,някой път трябва да се оправяш сам.Аз искам да използвам този датчик за да ми затваря стъклата когато завали и не съм в колата. 

Браво 
В такъв случай, по-добре го направи сам и го скрий някъде. Датчика за дъжд не е на самото огледало, а на едно, което е залепено за стъклото.

В такъв случай, по-добре го направи сам и го скрий някъде. Датчика за дъжд не е на самото огледало, а на едно, което е залепено за стъклото.
8 мнения
• Страница 1 от 1