Скорости: проблем и решение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Скорости: проблем и решение

Мнение от barty » 09 Дек 2009, 10:55

Здравейте, искам да опиша следният проблем с мойте скорости и решението:

Имам 318 ti с М44

От миналата година имам следният проблем: когато колата е студена не влизат 1-ва и задна скорост а когато загрее всичко е ок. Реших че маслото е за смяна - смених го но проблема остана :confused:
Малко след това забелязах че когато е студена но я изфорсирам до 1500 оборота скоростите влизат :paranoid:
Имах не малко случаи когато при тръгване ми изключваше 1-ва скорост.....

Един от вариантите беше синхронизатор или друг проблем в скоростната кутия :evil:

Разбира се колата се караше на майстори и разбирачи :mhihi: но никой не даде точен отговор!

Оказа се че единият тампон на мотора е леко "тръгнал" и това го открих аз без да имам каквито и да е монтьорски способности. Логиката беше: защо влизат скоростите когато е над 1500 оборота?!

Решението: два чисто нови тампона Meyle и всичко си дойде на мястото :yes:

Четох че колега също се оплакваше от подобен проблем и затова реших да опиша случая. Надявам се че ще съм полезен!
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: Скорости: проблем и решение

Мнение от BiTurbo » 09 Дек 2009, 11:05

barty написа:Четох че колега също се оплакваше от подобен проблем и затова реших да опиша случая. Надявам се че ще съм полезен!

винаги е полезно да споделиш, за което те поздравявам :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Дек 2009, 14:49

Ми както го описваш 1 към 1 с мойте проблеми само че смених и двата тампона на двигателя с нови от Вари и пак е същото сега се каня да сменя на скоростната кутия тампоните, но почти нямам надежда да е от това, ако не се оправи и тогава съм се разбрал с един приятел той да я ремонтира/ да смени синхронизаторите/ ама не му се занимава на човека много много, ама ще го навия живот и здраве!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320I Coupe

Мнение от dan4o_powera » 09 Дек 2009, 20:24

На мен преди зор ми влизаше 1и5 смених маслото 1ва се оправи ама ако вкарвам по бързо скоростите 5 изхърква възможно ли е да е от тези тампони и моя проблем?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Дек 2009, 20:28

dan4o_powera написа:На мен преди зор ми влизаше 1и5 смених маслото 1ва се оправи ама ако вкарвам по бързо скоростите 5 изхърква възможно ли е да е от тези тампони и моя проблем?

Хъркащите скорости са характерен симптом за недобре работеща помпа на съединителя (но това ако го прави на всички скорости ...)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 10 Дек 2009, 1:19

metodi80 написа:
dan4o_powera написа:На мен преди зор ми влизаше 1и5 смених маслото 1ва се оправи ама ако вкарвам по бързо скоростите 5 изхърква възможно ли е да е от тези тампони и моя проблем?

Хъркащите скорости са характерен симптом за недобре работеща помпа на съединителя (но това ако го прави на всички скорости ...)

Хмм колега я раздуй :ok: нови гумички как ще и се отразят ?
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Дек 2009, 15:28

Boyadjiev написа:
metodi80 написа:

....нови гумички как ще и се отразят ?

много добре ще дойдат ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320I Coupe

Мнение от dan4o_powera » 10 Дек 2009, 19:17

не го прави на сички само на 5 и то примерно ако ги ръчкам мн бързо а за съединителя хубаво съм го натиснал иначе ако си вкарвам нормално си влиза перфектно
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 10 Дек 2009, 20:55

Колега, извинявам се, че ти пиша в темата, но и аз имам проблем в скоростите и се чудя от какво може да е: Значи симптомите са трудно влиза първа скорост, а втора скорост още по-трудно изключва особено по задръстванията и това при загрят двигател :dunno: , колата е Компакт - М43, съединител и маслото в кутията са сменени на скоро. Ако някой нещо се сеща, нека да сподели......
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 14 Дек 2009, 16:05

да пиптам като си карам и вие като натисна саиденителя спира казаха ми 4 :kuku: е са скорости вазможно ли е да е масло вав скоростите да няма
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 14 Дек 2009, 20:55

flirt4o_ написа:да пиптам като си карам и вие като натисна саиденителя спира казаха ми 4 :kuku: е са скорости вазможно ли е да е масло вав скоростите да няма

Лагера на първичния вал на скоростната кутия ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 15 Дек 2009, 13:52

Имам проблем с влизането на 2-ра предавка (само с нея). Ако обаче я включвам при обороти на двигателя между 1400-1700 нямам проблеми. Смятам да сменя маслото на скоростите (и без това ще е полезно - профилактика) и сега ще взема предвид и тампоните на мотора. Нядавям се да не се окаже проблем в скоростите, че на тия майстори-разбирачи, като нищо да им оставя едно каско пари. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m44b19

Мнение от BMWFen » 25 Дек 2013, 2:10

Здравейте и от мен!
Аз също имам трудно влизаща първа скорост. Сега откакто захладня 1-ва и задна е невъзможно да се включат сутрин.
Засега решението, което намерих бе да вкарам 2-ра и после 1-ва влиза. Почетох обаче, че това разхождане на лоста до 2-ра прецаква синхронизаторите.

Прочетох и утре ще пробвам:

1. Да вдигна оборотите на 1500 и да пробвам да вкарам 1-ва
2. Да натисна, после пусна и пак натисна съединителя и да вкарам 1-ва.
3. Да натисна към 1-ва, леко да отпусна съединителя и да подам леко газ.

тези 3 точки прочетох по различни теми във форума свързани с трудно влизаща 1-ва скорост.

За лечение се препоръчва оглед и смяна на тампоните на двигателя, което ми се струва, като най-разумен ход.
При мен маслото е сменено с жълт Декстрон и е сложена добавка на ПроТек за по-мазно влизане на скоростите и умекване на семерингите с цел спиране на теч.

Решение: При мен се оправя с подаване на газ на празен ход.

Поздрави! :D
BMW 318is M44B19

Назад към E36