Скорости: проблем и решение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Скорости: проблем и решение
Здравейте, искам да опиша следният проблем с мойте скорости и решението:
Имам 318 ti с М44
От миналата година имам следният проблем: когато колата е студена не влизат 1-ва и задна скорост а когато загрее всичко е ок. Реших че маслото е за смяна - смених го но проблема остана
Малко след това забелязах че когато е студена но я изфорсирам до 1500 оборота скоростите влизат
Имах не малко случаи когато при тръгване ми изключваше 1-ва скорост.....
Един от вариантите беше синхронизатор или друг проблем в скоростната кутия
Разбира се колата се караше на майстори и разбирачи
но никой не даде точен отговор!
Оказа се че единият тампон на мотора е леко "тръгнал" и това го открих аз без да имам каквито и да е монтьорски способности. Логиката беше: защо влизат скоростите когато е над 1500 оборота?!
Решението: два чисто нови тампона Meyle и всичко си дойде на мястото
Четох че колега също се оплакваше от подобен проблем и затова реших да опиша случая. Надявам се че ще съм полезен!
Имам 318 ti с М44
От миналата година имам следният проблем: когато колата е студена не влизат 1-ва и задна скорост а когато загрее всичко е ок. Реших че маслото е за смяна - смених го но проблема остана

Малко след това забелязах че когато е студена но я изфорсирам до 1500 оборота скоростите влизат

Имах не малко случаи когато при тръгване ми изключваше 1-ва скорост.....
Един от вариантите беше синхронизатор или друг проблем в скоростната кутия

Разбира се колата се караше на майстори и разбирачи

Оказа се че единият тампон на мотора е леко "тръгнал" и това го открих аз без да имам каквито и да е монтьорски способности. Логиката беше: защо влизат скоростите когато е над 1500 оборота?!
Решението: два чисто нови тампона Meyle и всичко си дойде на мястото

Четох че колега също се оплакваше от подобен проблем и затова реших да опиша случая. Надявам се че ще съм полезен!

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Re: Скорости: проблем и решение
barty написа:Четох че колега също се оплакваше от подобен проблем и затова реших да опиша случая. Надявам се че ще съм полезен!
винаги е полезно да споделиш, за което те поздравявам

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ми както го описваш 1 към 1 с мойте проблеми само че смених и двата тампона на двигателя с нови от Вари и пак е същото сега се каня да сменя на скоростната кутия тампоните, но почти нямам надежда да е от това, ако не се оправи и тогава съм се разбрал с един приятел той да я ремонтира/ да смени синхронизаторите/ ама не му се занимава на човека много много, ама ще го навия живот и здраве!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- dan4o_powera
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320I Coupe
На мен преди зор ми влизаше 1и5 смених маслото 1ва се оправи ама ако вкарвам по бързо скоростите 5 изхърква възможно ли е да е от тези тампони и моя проблем?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
dan4o_powera написа:На мен преди зор ми влизаше 1и5 смених маслото 1ва се оправи ама ако вкарвам по бързо скоростите 5 изхърква възможно ли е да е от тези тампони и моя проблем?
Хъркащите скорости са характерен симптом за недобре работеща помпа на съединителя (но това ако го прави на всички скорости ...)
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
metodi80 написа:dan4o_powera написа:На мен преди зор ми влизаше 1и5 смених маслото 1ва се оправи ама ако вкарвам по бързо скоростите 5 изхърква възможно ли е да е от тези тампони и моя проблем?
Хъркащите скорости са характерен симптом за недобре работеща помпа на съединителя (но това ако го прави на всички скорости ...)
Хмм колега я раздуй

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Boyadjiev написа:metodi80 написа:dan4o_powera написа:На мен преди зор ми влизаше 1и5 смених маслото 1ва се оправи ама ако вкарвам по бързо скоростите 5 изхърква възможно ли е да е от тези тампони и моя проблем?
....нови гумички как ще и се отразят ?
много добре ще дойдат ....
- dan4o_powera
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320I Coupe
не го прави на сички само на 5 и то примерно ако ги ръчкам мн бързо а за съединителя хубаво съм го натиснал иначе ако си вкарвам нормално си влиза перфектно
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Колега, извинявам се, че ти пиша в темата, но и аз имам проблем в скоростите и се чудя от какво може да е: Значи симптомите са трудно влиза първа скорост, а втора скорост още по-трудно изключва особено по задръстванията и това при загрят двигател
, колата е Компакт - М43, съединител и маслото в кутията са сменени на скоро. Ако някой нещо се сеща, нека да сподели......

"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
да пиптам като си карам и вие като натисна саиденителя спира казаха ми 4
е са скорости вазможно ли е да е масло вав скоростите да няма

- metodi80
- старши ентусиаст
-
flirt4o_ написа:да пиптам като си карам и вие като натисна саиденителя спира казаха ми 4е са скорости вазможно ли е да е масло вав скоростите да няма
Лагера на първичния вал на скоростната кутия ....
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Имам проблем с влизането на 2-ра предавка (само с нея). Ако обаче я включвам при обороти на двигателя между 1400-1700 нямам проблеми. Смятам да сменя маслото на скоростите (и без това ще е полезно - профилактика) и сега ще взема предвид и тампоните на мотора. Нядавям се да не се окаже проблем в скоростите, че на тия майстори-разбирачи, като нищо да им оставя едно каско пари. 

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
Здравейте и от мен!
Аз също имам трудно влизаща първа скорост. Сега откакто захладня 1-ва и задна е невъзможно да се включат сутрин.
Засега решението, което намерих бе да вкарам 2-ра и после 1-ва влиза. Почетох обаче, че това разхождане на лоста до 2-ра прецаква синхронизаторите.
Прочетох и утре ще пробвам:
1. Да вдигна оборотите на 1500 и да пробвам да вкарам 1-ва
2. Да натисна, после пусна и пак натисна съединителя и да вкарам 1-ва.
3. Да натисна към 1-ва, леко да отпусна съединителя и да подам леко газ.
тези 3 точки прочетох по различни теми във форума свързани с трудно влизаща 1-ва скорост.
За лечение се препоръчва оглед и смяна на тампоните на двигателя, което ми се струва, като най-разумен ход.
При мен маслото е сменено с жълт Декстрон и е сложена добавка на ПроТек за по-мазно влизане на скоростите и умекване на семерингите с цел спиране на теч.
Решение: При мен се оправя с подаване на газ на празен ход.
Поздрави!
Аз също имам трудно влизаща първа скорост. Сега откакто захладня 1-ва и задна е невъзможно да се включат сутрин.
Засега решението, което намерих бе да вкарам 2-ра и после 1-ва влиза. Почетох обаче, че това разхождане на лоста до 2-ра прецаква синхронизаторите.
Прочетох и утре ще пробвам:
1. Да вдигна оборотите на 1500 и да пробвам да вкарам 1-ва
2. Да натисна, после пусна и пак натисна съединителя и да вкарам 1-ва.
3. Да натисна към 1-ва, леко да отпусна съединителя и да подам леко газ.
тези 3 точки прочетох по различни теми във форума свързани с трудно влизаща 1-ва скорост.
За лечение се препоръчва оглед и смяна на тампоните на двигателя, което ми се струва, като най-разумен ход.
При мен маслото е сменено с жълт Декстрон и е сложена добавка на ПроТек за по-мазно влизане на скоростите и умекване на семерингите с цел спиране на теч.
Решение: При мен се оправя с подаване на газ на празен ход.
Поздрави!

BMW 318is M44B19
13 мнения
• Страница 1 от 1