Обръщане на волан (десен-ляв) на E46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Обръщане на волан (десен-ляв) на E46

Мнение от Rundev » 09 Дек 2009, 23:23

K_Ilkov написа:
Rundev написа:Англииските коли са били с леви волани в завода и стоят всички уплътнениица,дупчици и места за болтове и така нататък.

E тва баш не ми стана ясно ... нали не искаш да кажеш, че ги правят с ляв волан и след това в англия си ги "оправят" :mhihi:

иначе успех! и дето каза колегата да споделиш впечатления после.

Не си разбрал много правилно колега,колата ми е правена в Мюнхен а е Англичанка.Просто когато е била на голо купе калъпа или там каквото е си е за ляв волан и те допълнително почват да я магарят за десен.Следователно обръщането е елементарно за човек с добри познания,без значение дали ще е бмв или нещо друго.За пасатите чувам че били проблемни с обръщането защото там са направили явно специално купе за Англия.Досега съм виждал около 15 обръщани коли само в Сливен.БМВ е46 е сред тях,Голф 3, 4-ри субаро-та на познати са обърнати,ЕС-класа,Астра и така нататък.Единствено на голфа можеж да познаеш че е обърнат защото дръжката за отваряне на предния капак са я оставели където си е била,вдясно (незнайно защо)! Най-важното мога да посоча два сервиза в Сливен,където ще обърнат дадена кола.Така че смятам да се впусна това лятото и в това начинание,само да имам време.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Дек 2009, 23:33

Rundev написа:....

Абе аз много добре разбрах, ама ти си помисли дали БМВ "допълнително почват да я магарят за десен" :mhihi:

иначе сигурно купето е универсално и става и за ляв и за десен волан :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 10 Дек 2009, 0:24

K_Ilkov написа:
Rundev написа:....

Абе аз много добре разбрах, ама ти си помисли дали БМВ "допълнително почват да я магарят за десен" :mhihi:

иначе сигурно купето е универсално и става и за ляв и за десен волан :yes:

Кво да мисля бе колега ??????? :kuku: :kuku: Огледай агличанка изпод капака и ако имаш капка понятие от коли няма да пускаш излишни постове!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 10 Дек 2009, 9:00

:lol: Ха сега да кажа и личните ми впечатления.Отскоро съм запознат с процедурата и хич ама хич не е толкова сложна,колкото се опитват да я изкарат някой. :mrgreen: Е46 330/2001 с всичките му 'много' снопове кабели и т.н. се обърна за 2 дни работа.Грубата ми сметка е,че 2500лв са достатъчни.И нека някой да ми каже,че е поголяма амалогия от това да смениш мотор,същото го преживят преди около 2 години от малък към по-голям,та мисълта ми е събирането от две в едно е много по-сложно от обръщането на дирекция(понеже прочетох и мнения в тая посока).Така че според мен няма нищо страшно в това,стига да имате търпение да си намерите нужните части с малко повече търсене и на прилични цени а не да скочиш на първото намерено и да ти обрулят крушата. :dunno: Това е няма невъзможни неща желание и търпение му е майката :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D 1999г.

Мнение от bmw_racing » 10 Дек 2009, 13:49

иначе сигурно купето е универсално и става и за ляв и за десен волан :yes:[/quote]

Купето на кола с ляв волан и на десен волан е едно и също.Просто от лявата страна на кола с десен волан са ти отбелязани местата където влизат частите местана за болтовете са си там просто махаш ламаринките просто по голяма философия е инсталацията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 11 Дек 2009, 20:38

Rundev написа:
K_Ilkov написа:
Огледай агличанка изпод капака и ако имаш капка понятие от коли няма да пускаш излишни постове!

Погледни на Е36 къде му е сервото и тогава пак влез да напишеш нещо в тая тема :mhihi: Или то не е под капака ?
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 12 Дек 2009, 16:12

AGT написа:
Rundev написа:
K_Ilkov написа:
Огледай агличанка изпод капака и ако имаш капка понятие от коли няма да пускаш излишни постове!

Погледни на Е36 къде му е сервото и тогава пак влез да напишеш нещо в тая тема :mhihi: Или то не е под капака ?

Абе момец...........в момента за е36 ли говорим?Момец......... ако си запознат с дясно е46 и ако някога си го поглеждал под капака,много ясно че сервото ще ти е от другата страна!.........а и ако незабелязваш темата е моя,колата ми е англичанка,знам 300 пъти пoвече неща за нея от теб и ако може някой да ми каже как да изтрия темата за да не чета такива бълвочи,няма да е зле!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 12 Дек 2009, 18:00

Колеги, мисля че не е мястото да се карате в темата , кое е възможно и кое - не; кое колко е трудно и скъпо и кое не.
По-добре да пишат хора запознати с процедурата с конкретни съвети и цени. Така бъдещия Е46-оунър ще си направи сметка дали ще си вземе колата с лява или дясна дирекция.
Всичко друго е безмислено. Всяки си има право на избор какво и как да си купи.
Нека се уважаваме и споделяме.
Лично аз имам опит с кола с обърнат волан - вярно доста стара кола и обръщането беше отдавна, но ви казвам че не стана като хората... Но сега вече сигурно е друго положението.
Аз лично не бих си взел кола с десен и после да я обръщам, но това си е мое мнение и не смятам да го натрапвам на някой. Всеки сам си решава.
Също е важно някой да напише какви точно части трябват за обръщането , за да е по-лесна сметката
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 12 Дек 2009, 20:29

И за мен няма смисъл това обръщане но наистина всеки сам си преценява!Вчера се видях с един приятел и той за продаване взел и обърнал волана на пасат 4 2003-гледам като заводско станало,сериозна инспекция направих и си викам супер НО като завъртях волана и почна да скърца и вие :shock: не казвам че човека който го е направил е много добър но я си помислете вие ако попаднете на некадърен майстор-какво правим ако не ви хареса как е станало-да връща всичко по местата?!
П.П. Колега Рундев доколкото знам караш така малко повече от година и се предполага че си свикнал-Мой съвет не си чупи колата насила-50 на 50 я ти хареса я не! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 12 Дек 2009, 21:25

Недей така бе батеее :mhihi: :mhihi: :mhihi: Темата като е твоя си я занеси у вас и си я сложи в рамка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :banghead:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 13 Дек 2009, 9:18

martin_g60 написа:П.П. Колега Рундев доколкото знам караш така малко повече от година и се предполага че си свикнал-Мой съвет не си чупи колата насила-50 на 50 я ти хареса я не! ;)

Точно от толкова колега да.Не ми пречи никак даже десния волан. :) Наречи го ентусиазъм да си обърна сам волана,то няма какво да се обърка при е46 защото всичко е преценено и оставено за ляв волан както казах вече.Просто повечето колеги не са запознати с това,и затова приказват глупости.Аз се запознах с обръщането от четива,оглеждахме колата вътре вънка,сваляхме чаркове от таблото за да огледаме зад него и накрая думите на майстора ми бяха "взимай табло и рейка,бързо ще стане с твоя помощ".Дреболиите не ги смятам,щото са дреболии(тръбичките за абс-а,който и старите можеш да използваш само трябва да ги огъваш на нов глас и такива ти му работи) :) Само да мине малко време и я почва без да се замислям и волана няма да скърца колега :) Поздрави
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 13 Дек 2009, 12:28

Rundev написа:
martin_g60 написа:П.П. Колега Рундев доколкото знам караш така малко повече от година и се предполага че си свикнал-Мой съвет не си чупи колата насила-50 на 50 я ти хареса я не! ;)

Точно от толкова колега да.Не ми пречи никак даже десния волан. :) Наречи го ентусиазъм да си обърна сам волана,то няма какво да се обърка при е46 защото всичко е преценено и оставено за ляв волан както казах вече.Просто повечето колеги не са запознати с това,и затова приказват глупости.Аз се запознах с обръщането от четива,оглеждахме колата вътре вънка,сваляхме чаркове от таблото за да огледаме зад него и накрая думите на майстора ми бяха "взимай табло и рейка,бързо ще стане с твоя помощ".Дреболиите не ги смятам,щото са дреболии(тръбичките за абс-а,който и старите можеш да използваш само трябва да ги огъваш на нов глас и такива ти му работи) :) Само да мине малко време и я почва без да се замислям и волана няма да скърца колега :) Поздрави

Ок-за това всеки си решава сам за себе си-като го обърнеш искам да видя резултата с една разходка до Сливен няма да е лошо ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 13 Дек 2009, 15:00

Разбирасе заповядай,даже като видиш моята(даже и завойче ще ти дам) първата ти реплика ще е "кога ще направите и моята" :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 14 Дек 2009, 3:06

Трябват ти: Инсаталция на мотора (или някой да я пренаплете), Седалки ако са ти ел, и искаш лявата да си ти е шоферската, кори на вратите освен ако не искаш десния да ти оправя огледалата като едно време в ладата ама вече и лявото той ще трябва, табло, барче- ръчната е отдругата страна, подлакътник и той е на опаки, педали и мокет ако искаш да е както трябва а не да тунинговаш твоя, защото отляво няма да има оребряването за краката и място за педала на гаста, рейка.

УСпех
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от _OSMICATA_ » 20 Дек 2009, 3:51

Здравейте колеги до преди месец помагах на колегата "ssound" при обръщането на неговата Е-46-тица и мога да кажа, че в тази тема не сте споменали и една трета от нещата които трябва да се сменят, разменят или променят... но определено крайния резултат е безкомпромисен всичко стана перфектно :!: Естесвено много от нещата изискват добри познания и опит НО ако колегата ssound не беше такъв табият резултата може и да е друг :!:
Come play with POWER

ПредишнаСледваща

Назад към E46