проблем в автоматични скорости е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е46

проблем в автоматични скорости е46

Мнение от niki-kolio » 09 Дек 2009, 18:19

здравейте имам е46 автомат и ми светна на дисплея зьбно колело и превключва много лошо вьзможно ли е да е от маслото

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: проблем в автоматични скорости е46

Мнение от unikalen88 » 09 Дек 2009, 19:22

колега за лошото превклучане имаше тема как се рестартира софта,потърси и виж след процедурата ще има ли ефект
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dani dm » 09 Дек 2009, 20:58

Колега при мен беше същият проблем. И се оказа дебитомера. Пробвай с друг. Немисля, че е от маслото.

Потребител
Аватар

Мнение от hexi7o » 09 Дек 2009, 21:44

На мен ми беше същотото преди година , някъде
появи ми се 2 пъти , но когато се появеше колата едвам тръгваше и беше мн зле и за да се
оправи спирах гасех и палех наново тва само 2 пъти за 1 год сега нямам проблем ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 09 Дек 2009, 22:16

Ц не е маслото ако загасиш и запалиш престане да се появява за момента минаваш метър.
Но ако караш и пак ти се появи ходи веднага на диагностика даже още сега е добре да отидеш там ще ти кажат.
Да ти споделя моят опит :( така тва миналата събота както си карам съвсем кротко и изведнъж ми се появи въпросното зъбно колело и колата започна да върви все едно, че тръгва от 4-5та :arrow: загасих запалих нищо пак е зле.Довлачих я до паркинга и там я запалих отново след 3-4 мин и чудо всичко ток да ама не на другата сутрин тръгнах и след 1-2 километра умря тотално точно на Попа в лявата лента :banghead: Не ще да зацепи въобще гадост пълна трафик чудо нищо не помага. Довлякох я в сервиза и ми смениха torque converter -ра некви дискове оправиха я и сега е ток. Лошото е че рециклиран е 2500лв с труд и масло става приказка аз минах по-тънко но по друга линия.
Само не можах да разбера как се получи така, че за има няма 5 км от никакви симптоми скоростната хвърли топа а и другото е дано не ти ГМ кутията че е по-боклучива от zf
късмет
Изображение

You sooooo want to hate these guys – they brag about the Ultimate Driving Machine and dammit they deliver exactly what they promise. In every sector expect definitive build quality and peerless engineering

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 09 Дек 2009, 22:53

optimist написа:Ц не е маслото ако загасиш и запалиш престане да се появява за момента минаваш метър.
Но ако караш и пак ти се появи ходи веднага на диагностика даже още сега е добре да отидеш там ще ти кажат.
Да ти споделя моят опит :( така тва миналата събота както си карам съвсем кротко и изведнъж ми се появи въпросното зъбно колело и колата започна да върви все едно, че тръгва от 4-5та :arrow: загасих запалих нищо пак е зле.Довлачих я до паркинга и там я запалих отново след 3-4 мин и чудо всичко ток да ама не на другата сутрин тръгнах и след 1-2 километра умря тотално точно на Попа в лявата лента :banghead: Не ще да зацепи въобще гадост пълна трафик чудо нищо не помага. Довлякох я в сервиза и ми смениха torque converter -ра некви дискове оправиха я и сега е ток. Лошото е че рециклиран е 2500лв с труд и масло става приказка аз минах по-тънко но по друга линия.
Само не можах да разбера как се получи така, че за има няма 5 км от никакви симптоми скоростната хвърли топа а и другото е дано не ти ГМ кутията че е по-боклучива от zf
късмет

колега беше ли сменял масло на скоростите преди това ? и тоя converter каде го рециклира и колко е нов провери ли ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 09 Дек 2009, 22:57

niki-kolio написа:здравейте имам е46 автомат и ми светна на дисплея зьбно колело и превключва много лошо вьзможно ли е да е от маслото

какво имаш предвид по "превключва много лошо" пропуска скорост , вибрира , бучи ,неще да смени ..... пробва ли на тип троник ... ?

Потребител
Аватар

Мнение от niki-kolio » 10 Дек 2009, 15:00

iliikata_3 написа:
niki-kolio написа:здравейте имам е46 автомат и ми светна на дисплея зьбно колело и превключва много лошо вьзможно ли е да е от маслото

какво имаш предвид по "превключва много лошо" пропуска скорост , вибрира , бучи ,неще да смени ..... пробва ли на тип троник ... ?

значи паля трьгвам на директна няма проблем и след като превключи на 2 ра по точно при самото превключване се чува едно "туп" и минава веднага на 3 та и светва лампата и спира да вьрви това ми го направи на топьл двигател на другия ден го запалих лампата не свете6е пробвах на място трьгва но не сьм я карал а не сьм сменял и малото

Потребител
Аватар

Мнение от niki-kolio » 10 Дек 2009, 15:13

dani dm написа:Колега при мен беше същият проблем. И се оказа дебитомера. Пробвай с друг. Немисля, че е от маслото.

нешто не мога да разбера на скоростите има ли дебитомер?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Дек 2009, 17:17

Не, няма дебитомер, колегата не е чел внимателно коя лапма ти е светнала. Смени маслото, рестартирай кутията и ако проблема остане, вероятно е торк конвертора. Има теми за това, потърси и чети. ;)
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 10 Дек 2009, 19:23

[quote="iliikata_3 колега беше ли сменял масло на скоростите преди това ? и тоя converter каде го рециклира и колко е нов провери ли ?[/quote]
Маслото го бях сменил с филтъра и гарнитурата преди около 4 месеца. Рециклирания от джемини4 имам познат там продават рециклирани на 2500 нов не съм питал кви пари е . В нета видях че нова кутия е около 6500 $ тва без такси ддс и т.н а също и такива 2-ра употреба 1500 E.
Общо взето проблема е следния има некъв фрикционен диск които в един момент се износва прави парченца които отиват във филтъра маслото спира да циркулира и честито Очевидно става много бързо и в моя случай внезапно :dunno:
Изображение

You sooooo want to hate these guys – they brag about the Ultimate Driving Machine and dammit they deliver exactly what they promise. In every sector expect definitive build quality and peerless engineering

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mbemo » 10 Дек 2009, 19:28

А някой ще каже ли как става този рестарт на скоростите,защото немога да
намеря нищо.Мерси.

Потребител
Аватар

Мнение от niki-kolio » 14 Дек 2009, 15:43

закачих го на компютьр и излезе грешка р0720 буксата която влиза в скоростите откачих я напрьсках с контактен спрей сложих я и пак сьщата работа ако някой знае какво означава тази грешка моля да напише или някакьв сьвет

Назад към E46