Смяна на софт в ДАРУ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Смяна на софт в ДАРУ
Вчера като ходих до ДАРУ ми направи впечатление промоция- за 66 лева сменят софта на колата с последната версия. Интересно ми е, някой правил ли е това на Е46-цата си и какви са подобренията (ако реално има такива...)
ще започне ли навигацията ми да предава в 3Д след тази смяна?
ще се оптимизира ли работата на мотора?
изобщо какво?
единственото, което успях да измъкна от приемчика е, че НЯМА да започне да чете МП3-ки...(въпреки ,че пише в описанието на услугата по промоцията- отключване на мп3; - това било за по-новите модели...)
ще започне ли навигацията ми да предава в 3Д след тази смяна?
ще се оптимизира ли работата на мотора?
изобщо какво?
единственото, което успях да измъкна от приемчика е, че НЯМА да започне да чете МП3-ки...(въпреки ,че пише в описанието на услугата по промоцията- отключване на мп3; - това било за по-новите модели...)
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Re: Смяна на софт в ДАРУ
И аз бях в понеделник в дару и я видях тази промоция. Но за мен специално ако нямаш навигация или неискаш да отключиш някоя функция като дневни светлини напромер не си струва.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
здр колеги, пишете ако случаино има промяна.
Този нов софт. подобрява ли динамиката на Мотора.
До кога важи промоцията.
благодатя
Този нов софт. подобрява ли динамиката на Мотора.
До кога важи промоцията.
благодатя
не знаех че на Е46 правят такива смени на софтуер?
виж в по-долния форум (Е90.... )има доста такива теми
ако става въпрос просто за работа с ДИС въобще не си заслужава
виж в по-долния форум (Е90.... )има доста такива теми
ако става въпрос просто за работа с ДИС въобще не си заслужава

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Ако става дума наистина за смяна на софтуер, а не за отключване/активиране на функции, трябва да има полза. С нашите ДИС-чета не можем да упдейтнем софта, докато официалните сервизи трябва да имат последните версии за ДДЕ, ДМЕ, АСК, навигации и т.н.
Би трябвало да има ефект, защото софта е осъвременен и изчистен от бъгове.
Все пак зависи и каква е версията на вашия софт. Може вашият да е последния за Е46 и да няма нужда от ъпдейт.
Би трябвало да има ефект, защото софта е осъвременен и изчистен от бъгове.
Все пак зависи и каква е версията на вашия софт. Може вашият да е последния за Е46 и да няма нужда от ъпдейт.
66лв?! Това си е направо на 1/2 от това което вземат попринцип. Аз май месец я извърших тази процедура и ефекта беше, че двигателя започна да работи по-грубо.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...ама сигурен съм, че независимо от факта, че примерно точно на твоята кола не трябва да бъде сменян софта (щото е последния) пак ще те чарджнат....
то си заслужава да се изгарабкам- отивам днес- сменят ми го. Последния ли е? да- последния е! отивам на следващата сутрин в 08:00- ми аз съм за смяна- ок! сменят ти го - ужким- после на касата 66 левчета....
е как стана това, бе?
? нали вчера го сменихте? кво през нощта- нова версия ли излезе, че вия я получихте и ми я качихте?!

то си заслужава да се изгарабкам- отивам днес- сменят ми го. Последния ли е? да- последния е! отивам на следващата сутрин в 08:00- ми аз съм за смяна- ок! сменят ти го - ужким- после на касата 66 левчета....

my mods:
Колега stilko какво иска6 да кажеш с това ( ПО - Груба) по добре ли стана или не ,
Според мен щом се каже нов СОФТ. и то Upgrade-t това според мен трябва да се осети и то особено кам динамиката и работата на двигателя.
Според мен щом се каже нов СОФТ. и то Upgrade-t това според мен трябва да се осети и то особено кам динамиката и работата на двигателя.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
По новия софт се качва със ССС прогман, т.е ДИС с кодиране след В44, защото ДИС след 44-та е само диагностика 

Двигателя стана по-шумен. Разликата според графиките в INPA бяха в налягането на шината преди обновяването беше 300-310 mbar с новия софтуер стана 330-340 mbar това е на ниски обороти. Ефекта е все едно има по-голям аванс. Разлика в динамиката на ниски обороти няма как да отчета, защото съм с автоматична кутия.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Я кажете кой точно софтуер сменят - на мотора, на някой модул, нещо друго или всичко, дето набарат (комплексно)... че нещо не ми става много ясно.
Si non confectus, non reficiat.
- milennyc
-
-
Zagy написа:Я кажете кой точно софтуер сменят - на мотора, на някой модул, нещо друго или всичко, дето набарат (комплексно)... че нещо не ми става много ясно.
Комплексно
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Аз, да си кажа честно, си мисля че смяната на софта се прави само ако има проблем. Имам предвид, че обикновенно, този ъпдейт се изчислява за нови детайли и дори може да се каже че е много лек тунинг. На дърта бангия, дето не си знае километрите сигурен ли си, че няма да здаде багажа нещо? И после от далавера за тебе - става далавера за сервиза
Това е само теория
но е добре да се има предвид 

Това е само теория

- milennyc
-
-
Няма какво да се бъгне.... просто са купили ССС и сега го тестват 

27 мнения