муден студен мотор, температурен датчк ? - РЕШЕНИЕ !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Re: муден студен мотор, температурен датчк ? - РА3ВИТИЕ....

Мнение от Icco » 12 Ное 2009, 17:21

Това което описваш като проблем колега е, все едно теб да те събудят с гонг и веднага да пробягаш 400 метра за същото време за което си ги пробягал след като си закусил и тренирал поне малко !! Не мислиш ли че прекалено много искаш от колата след като температурата е някъде на майната си в ляво!!!
След като казваш че проблема изчезва когато стрелката мине синята граница какво още искаш, чудеса може би ???

Потребител
Аватар
Кара: 318i М40

Мнение от Totko » 12 Ное 2009, 18:05

Амиии... не е точно така..))). Това все пак е инжекцион - има си комп и датчици и т.н. Студена, топла - все тая. Като всичко е наред, си се реже във всеки един момент как си требе. Тук някъде някой беше казал, че при нашите коли, първия заподозрян е ламбдата..))) Май наистина е така...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 12 Ное 2009, 20:33

Icco написа:Това което описваш като проблем колега е, все едно теб да те събудят с гонг и веднага да пробягаш 400 метра за същото време за което си ги пробягал след като си закусил и тренирал поне малко !! Не мислиш ли че прекалено много искаш от колата след като температурата е някъде на майната си в ляво!!!
След като казваш че проблема изчезва когато стрелката мине синята граница какво още искаш, чудеса може би ???

е сори, ама не е така, тя колата не ще да върви, не набира изобщои скоростния лост ще се скъса от тресене и ти ми обясняваш, че тва било нормално......... е не съм съгласен :wave:
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 13 Ное 2009, 0:40

Според твоето обяснение в първото ти мнение не е точно така, аз лично останах с убеждението, че просто колата не ще да върви така както върви след минаване на синята зона!
Но щом казваш че дори почва да ти трепери скоростния лост то тогава най вероятно минава на 3 цилиндъра или не добре работещи 4 и за мен според изброените симптоми най ми се вярва да са свещите!
Замери и компресията при студен мотор !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 13 Ное 2009, 11:00

Icco написа:Според твоето обяснение в първото ти мнение не е точно така, аз лично останах с убеждението, че просто колата не ще да върви така както върви след минаване на синята зона!
Но щом казваш че дори почва да ти трепери скоростния лост то тогава най вероятно минава на 3 цилиндъра или не добре работещи 4 и за мен според изброените симптоми най ми се вярва да са свещите!
Замери и компресията при студен мотор !

е убий ме ама за свещите не помислих, в смисъл аз помислих, но те са на 20 000км не знам напълно е възможно и те да правят проблеми, направо ще отида да си купя 4 броя да сменя...... А да попитам някой има ли опит с тия НГК свещи за газ, продават се 2 варианта едните са BKR6EK standard a другите са някви специални газ, понеже и аз карам на газ та се чудя да не взема ли направо едни такива......

в тоя ред на мисли, възможно ли е проблема да е ако не в свещите в кабелите, в смисъл дали ако са кабели е възможно да се приявява както съм описал само на студено, а на топло не.... ? Щото мисля, че моите са още оригиналните кабели.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 13 Ное 2009, 12:16

Владо, ще те водя до моргата... там има един Контакт много готин с м43, ще му изкъртим дебитомера да видим твойта как ще се държи с него:) Направо може и ламбдата да му свалим, току виж тръгнала:)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 13 Ное 2009, 12:58

Митко Ганчев написа:Владо, ще те водя до моргата... там има един Контакт много готин с м43, ще му изкъртим дебитомера да видим твойта как ще се държи с него:) Направо може и ламбдата да му свалим, току виж тръгнала:)

точно и аз това същото нещо го имах като идея :D
тряя да идеме до тва селот там с моргата да се позанимаеме нещо, токувиж си изтръкна и аз некой М волан :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 15 Ное 2009, 15:23

такааа, ами премерих го този темистор на буксата на дебитомера и ми даде 11,53 килоома при положение, че температурата беше +12 геадуса. А съпротивлениетп което показва според графиката на тоя темистор 11,53 килоома са между -15 и -20 градуса............. е явно нещо не е наред с това нещо.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 15 Ное 2009, 15:38

Тома неверни! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 16 Ное 2009, 10:27

BiTurbo написа:такааа, ами премерих го този темистор на буксата на дебитомера и ми даде 11,53 килоома при положение, че температурата беше +12 геадуса. А съпротивлениетп което показва според графиката на тоя темистор 11,53 килоома са между -15 и -20 градуса............. е явно нещо не е наред с това нещо.....

Със сигурност не е наред. Освен, че колата е спъната докато малко загрее, предполагам разхода се е вдигнал значително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 03 Дек 2009, 17:57

РЕШЕНИЕТО>

ами както стана ясно, оказа се този датчик за въздуха, който е в дебитомера. Намерих си един дебитомер тука в един немски форум за 20 евро, взерх го, току що го поставих и вън на 5градуса над нулата запали от раз и просто преоткрих мотора си, тва М43 няма такъв мек ход :bowdown:

на студено толкова меко работи и стига до 2000 оборота, че не е истина, няма и помен от проблема. Оказва се, че и дюзите не са запушени, което много ме радва понеже вече 32 000км карам на газ, ама и редовно си я настъпвам на бензин де, то може би и заради това са се запазили........ Сега съм сложил и една добавка.

Та в заключение да кажа и за стойностите, значи този темп датчик се мери на 4ти и 5ти пин от буксата на дебитомера, моя там даваше 0,2кОм, което се равнява по графиката на този датчик, че е подавал инфо на компа, че температурата на въздуха е около +70 градуса, от там и вероятно компа е пускал малко бензин и при студен старт това не е стигало и от там загуба на мощност и т.н. докато загрее, когато вече до някъде бензина е стигал и поради това се е пооправял. Сегашния дебитомер (както и още 4 други които измерихме в една морга с колегата Митко Ганчев) дават стойности от 3.8кОм което си е точно температурата около 5градуса.....

И така дано съм бил полезен :wave:

Успех и безаварийно на всички :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: нещо черно
Мечтае да кара: 850i
Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009

Re: муден студен мотор, температурен датчк ? - РЕШЕНИЕ !!!

Мнение от transporter_81 » 03 Дек 2009, 19:01

Градски скоро ще те търся за инфо,ако може :oops:
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 04 Дек 2009, 1:37

Тва майните са като хлебарките - пъплят по цяла България... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 04 Дек 2009, 11:09

Митко Ганчев написа:Тва майните са като хлебарките - пъплят по цяла България... :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Носи си го у тъпия Пловдив тва М43 а ? :mhihi: :mhihi:

аре нашия неска ше го полеем :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 08 Дек 2009, 20:26

BiTurbo написа:РЕШЕНИЕТО>

колега, да знаеш 2,9 кОм на колко градуса отговаря :?:

ПредишнаСледваща

Назад към E36