съвет за огледала(преминаване към подгряващи)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
съвет за огледала(преминаване към подгряващи)
привет колеги,на мойто седанче огледалата нямат подгрев а съм решил (ако е възможно) да слагам със подгрев.моето питане до вас е:примерно намеря огледала със подгрев,слагам ги на мястото на старите,свързвам буксите и вече имам подгряващи-така ли е или не
?или можеби трябват някакви допълнителни кабелчета да се слагат допълнително?
моля,колегите които знаят как стоят нещата да ми обяснат малко по подробно 

- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Re: съвет за огледала(преминаване към подгряващи)
Трябва да си пуснеш нови кабели да минат през вратата в купето и да си ги вържеш на релето за подгряване на задния джам. И аз питах дали случайно на БМВ не са оставили некоя вратичка да си спестя малко работа ама Цъ като на всяка друга кола си е.
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
и аз ще го правя същото -кабели до релето
не е нужно да си взимаш целите огледала само стаклата си смени с такива на които има подгряване
не е нужно да си взимаш целите огледала само стаклата си смени с такива на които има подгряване
- ivokaza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 406HDI
То с тия високи температури навън, не остава време за такива екстри. 

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
рано сутирн се ползват
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Подгрева се свързва с плюса и минуса на моторчето за нагласянето. Така излизат от завода. На който му се прекарват кабели, да прекарва...

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
е добре като го вържеш да плюс и минус на моторчето как ще го пускаш и как ще го гасиш това подгреае?????
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
mitko_dd написа:е добре като го вържеш да плюс и минус на моторчето как ще го пускаш и как ще го гасиш това подгреае?????
Колегата Митко Ганчев иска да каже ,че така излизат от завода повечето автомобили предназначени за европейския пазар.За мен лично е тъпо както казваш ти,защото през по-голямата част от годината не е нужно пускането на подгрева.За хамериканския пазар подгрева е на копчето и си го пускаш,когато ти е кеф!Аз също като теб ще правя тази интервенция и мисля да го направя както си му е реда,а не както е "оригинално"

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mitko_dd написа:е добре като го вържеш да плюс и минус на моторчето как ще го пускаш и как ще го гасиш това подгреае?????
Колеги колко трябва да го дъвчеме тоя проблем с ел. огледалата , че да стане ясно как става ....
Нека да обобщя - вариянтите са два ... единия е подгрева на огледалата да е вързан към бутона за включване на подгрева за задното стъкло (при тоя вариянт трябва да се прекарват кабели ... ). Другия вариянт е да се вземе напрежение от моторчето (както вече беше уточнено) , тогава подгрева работи постоянно и не се управлява ръчно , а си работи постоянно ... но хората са го измислили и според мен тоя вариянт е по -интелигентен. Защото огледалото не грее на 100% винаги , а зависи от външната температура. Реотана на огледалото е покрит със специфична повърхност , която си мени съпротивлението в зависимост от външната температура и по тоя начин регулира нагряването на реотана ... съответно при по -топло време да е по-слабо нагряването на реотана , а при по -студено време реотана да грее повече .... (и това също колегата Митко Ганчев го беше казал в подобна тема ,явно малко хора са му обърнали внимание...). Някой ще каже ... " е какъв е смисъл да грее тоя реотан през лятото " , ами смисъла е че и през лятото примерно вали или колата се мие , а реотана помага за по-бързото изсъхване на огледалата .... Помня , че колегата guns3 беше постнал заводски температурни нива в зависимост от околната температура ... не ги помня точно (а и темата не намирам) , но най -общо при студено време бачкат на 100% , а при топло време са на около 25%. Та на който му се занимава да пуска кабели - да пуска , но (ако мойте не бяха фабрично вързани към моторчето ) аз лично бих си ги вързал към моторчето и край ...
metodi80 написа:mitko_dd написа:е добре като го вържеш да плюс и минус на моторчето как ще го пускаш и как ще го гасиш това подгреае?????
...огледалото не грее на 100% винаги , а зависи от външната температура ...
Така стоят нещата с подгряването на външните огледала на E39
Подгряването на страничните огледала се контролира индивидуално за всяко от компютърни модули разположени в предните врати по програма използваща стойностите за външната температура подадени от OBC-то.
Мощността е разделена на 4 степени и осигурява 4 различни нива на подгряване.

Подгряването не подлежи на ръчно регулиране!
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
за е36 бях чел някаде мнение на колега , че лятятото му парели огледалата , явно липсва модул за това
BMW 318is
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Такива стъкълца с подгряване някой знае ли къде има и колко струват ?
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
pimpi написа:Такива стъкълца с подгряване някой знае ли къде има и колко струват ?
120 лв са чисто нови.
Иначе скоро имаше обява в продава,там търси.

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
mitko_dd написа:и аз ще го правя същото -кабели до релето
Със смяна на целите огледала, вероятно отпада пусканато на кабели. При мен поне се получи.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
значи колеги до колкото съм разбрал,най одачно е да се сложат целите огледала със подгрев на мястото без подгрев(както е при мен ),закача се буксата и зиме лете си грее
-най лесно така става.може вече да се залючва-благодаря за инфото и саветите колеги 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2