Мнение за едно Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 318i '97
Мечтае да кара: BMW

Мнение за едно Е36

Мнение от olymp » 06 Дек 2009, 0:39

здравейте, реших да купя една Е36, която един приятел ми препоръча.
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11251113566252254&f1=details
Моля за мнение по снимките които има. Колата я гледах наживо и ми изглежда стегната, но нямам опитно око за "дребните" подробности които може да видите вие ;)
Това което погледнах е:
- двигателя запали веднага и студен работи равномерно и тихо
- климатроника работи ок
- ръжда няма (като изключим много малко по шофьорската врата, там където водата се оттича от вътрешността на вратата)
- двигателя беше измит и нищо по него неможах да разбера, но бръкнах с пръст в аспуха. На пръста ми остана черно, но като го разтърках се махна и не остана почти нищо(някой беше казал че това е добре)
- направи ми впечатление, че колана на шофьора се вдига много бавно
- волана ми изглеждаше някак различен и нов (може би сменян)
- като покарах не се чуваше тропане от никъде
- проверих колата по ВИН и отговаря на април 1997
Това забелязах по време на огледа. Ще съм много благодарен ако можете да коментирате нещо по снимките които са към обявата. Мерси
Карам леко, внимателно с повече газ

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Re: Мнение за едно Е36

Мнение от ///MapTo » 06 Дек 2009, 13:06

Изглежда добре колата .. дребни забележки,които видях от бързо прехвърляне на снимките - бензиномера не работи,волана е тапициран,фаровете са тръгнали да пожълтяват(серийна екстра за фарове без лупи) .. но лично аз не бих дал толкова пари за М43 ..закарай я на диагностика и ако там не изкочи зайче се взимаите :)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: най-убавата....

Мнение от PRADO » 06 Дек 2009, 13:22

на прьв поглед колицата е екстра,но 1.8 :no: .....по добре ако ти изпадне- is- няма да сменящ ремьк,ролки,.....вьрви повече ,а разхода е 1;1
успех.....
everything you say,can and will be used against to you....so shut up and drive ........

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 06 Дек 2009, 13:25

///MapTo написа:Изглежда добре колата .. дребни забележки,които видях от бързо прехвърляне на снимките - бензиномера не работи,волана е тапициран,фаровете са тръгнали да пожълтяват(серийна екстра за фарове без лупи) .. но лично аз не бих дал толкова пари за М43 ..закарай я на диагностика и ако там не изкочи зайче се взимаите :)

Освен това часовника не работи, а и салона нещо не ми се връзва с тапицерията на вратите.Иначе има вид.Това за коланите май също е серийна екстра.Щом се движи значи пиропатрона не е гърмял и вероятно само някоя пружина е омекнала.
Последна промяна Mpower84 на 06 Дек 2009, 13:28, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Дек 2009, 13:27

Волана е претапициран, конденз на единия фар мернах, захабен салон, 4 врати :puke: , на тази цена просто трябва да е някой мега селянин да се излъже!
Скоро карах един М43, вярно че и М44 си е боклук обаче това 318и си е такъв мартвец че нямам думи!
П.С: Един съвет от мен събери още някои лев и бяги от е36 вече само циганите ги карах и мен ме е срам вече само да посвърши кризата или да се раздвижи на бащата бизнеса и я махам е36-та!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 06 Дек 2009, 13:30

Колата не е лоша, но не бих я купил. Не знам, дали си проучвал пазара на Е36-ци, но за тези пари в момента по-хубава тройка можеш да си вземш ;)! Моят съвет е не прибързвай... Разгледай колите тук във форума секцията продава
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 06 Дек 2009, 13:40

Дори и да е перфекта и на мен и на мен ми се виждат много пари за м43 без никакви екстри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 06 Дек 2009, 13:44

Колега виждам че колата ти е харесала, но така и така питаш за мнение - аз ти казвам "не". Ще се аргументирам разбира се за да не съм голословен:
Салона ми изглежда адски изтъркан ( в сравнение с моя примерно, като моята кола е далеч по-стара от тази и е на повече километри ). По въпроса с колана също съм учуден - не трябва да се прибира бавно.. По принцип, 1.8 мотора не е подходящ според мен за това купе - мудна е колата ( все пак това са 1300кг. на 116 коня ), разхода не е кой знае колко по-малък от на по-мощните мотори, много от колите с тези мотори са карани много. Иначе от това което се вижда е както е казал един колега по-нагоре - бензиномера не работи (няма да се плашиш, често срещан проблем при е36, има много теми как се оправя :yes: ), термометъра също не работи. Като съвет при оглед се спри на тампоните на носачитем които често се разтропват ( прост тест - навиваш волана, колкото да можеш да стъпиш с крак върху протектора на гумата, и с крак гледаш дали гумата "играе" в калника ), съединителя, огледай мотора за нещо очевидно, изкарай я за едно кръгче като задължително поне на 2ра и 3та я докарай до 6000 оборота за да видиш прекъсва ли, губи ли мощност във високите обороти, абе всички дреболии... Покарай я и мноооого се пазари за цената :duel: !! Това е безбожие за мен толкова пари за такава кола :dummy: (цъкни тук http://www.mobile.de и виж за справка цените на тези коли, като имай в предвид че едно ходене до Германия с кола и връщане с 2 коли е около 1000 лв. ). Това е от мен най-вече успех и каквото и да вземеш гледай ти да си го харесваш :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 06 Дек 2009, 14:09

Само как го обезкуражихте колегата..... :mhihi:
И аз да кажа: според мен също цената е малко висока за тази кола.
Няма лети джанти , волана е некъдърно претапициран (най-вероятно с изк. кожа) , фаровете са за смяна, задните стъкла са с ръчки и т.н.
Но не мога да се съглася, че няма грам ексри - климатроник, борд., халогени , хубавия бъбрек и други.
Най-добре е да закараш да я види някой който малко ги отбира БМВтата , карал е такова и знае как трябва да се държи. Добре е да се закара на една диагностика, но има колеги от форума които биха я направили на място ;) Ако продавача откаже === бягаш от тая кола и търсиш друга.
Също така огледай и други коли, направи си сметка и тогава пазарувай - не купувай първата (може и да я купиш, ама я сравни с други предложения на пазара).
Това за двигателя е така - колкото по-голям толкова по-добре. Но имай предвид, че всичко до 323и е бавно и ускорява до 100 за над 10 сек :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 06 Дек 2009, 14:21

За мен най-важното при покупката на една кола са километрите.При много навъртяни км всички възли, детайли и т.н са амортизирани.То не е едно нещо да вземеш да го оправиш и готово.......
За конкретния автомобил-претапициран волан на 119000км просто няма как

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc

Мнение от stann69 » 06 Дек 2009, 14:58

Колата е като жената колега,никога не се знае
на какво ще попаднеш,как и колко е ръчкана преди това
само можеш да гадаеш.
Ако ти е харесала,бутай цената надолу и а взимай.
Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 06 Дек 2009, 16:11

TuNero написа:на прьв поглед колицата е екстра,но 1.8 :no: .....по добре ако ти изпадне- is- няма да сменящ ремьк,ролки,.....вьрви повече ,а разхода е 1;1
успех.....

В случая става дума за М43 - то е с верига (няма ангренажен ремък, така че също няма да сменя ремък ...). Може и да върви мааалко повече is-a , но пък аз ще изтъкна друго предимство на М43 , а именно поддръжката е по евтина ... Всички знаеме колко вала има М42 , М44 и колко повдигача и т.н. ...... в сравнение с М43, са точно на половина ... демек ако се наложи смяна при М43 ще е маааалко по евтино (двойно по евтино ) .... :mhihi:

Mpower84 написа: ... салона нещо не ми се връзва с тапицерията на вратите....

Точно това е салона ... така е , с една идея по светъл от тапицерията на вратите и при мен е така (а и на колата на мой приятел...).

Nukem написа:Волана е претапициран, конденз на единия фар мернах, захабен салон, 4 врати :puke: , на тази цена просто трябва да е някой мега селянин да се излъже!
Скоро карах един М43, вярно че и М44 си е боклук обаче това 318и си е такъв мартвец че нямам думи!
П.С: Един съвет от мен събери още някои лев и бяги от е36 вече само циганите ги карах и мен ме е срам вече само да посвърши кризата или да се раздвижи на бащата бизнеса и я махам е36-та!

Уважавам те като колега от форума ... не си от вчера в него , обаче е такова изказване .... :mhihi:
Какво като е претапициран волана ?! Покажи ми едно Е36 , което не прави никакъв конденз във фаровете .... Салона според мен не е зле ... трябва му само едно пране , няма скъсано никъде ... , сега за захабяването според мен си е нормално (и в случая е прилично ), все пак не е 2005 г колата , ами е 97.
Какво имаш против 4-те врати ?!! :mhihi:
Какво и е на цената ?!! Колата е 97г , ако е здрав мотора ,то тая цена си е напълно нормална ...
М43 изобщо не е "мъртвец" ... :mhihi: ела карай моята и пак ще говориме ... всичко зависи от състоянието на мотора и от поддръжката ...
Изобщо не съм съгласен , че само цигани карат Е36 ... , карат, ама карат бараки дето само като ги видиш и ти става ясно що за кола е , колко струва и в какво състояние е ....( увиснали и не добре закрепени брони , олющена боя , счупени стопове и мигачи , висящи детайли по купето и т.н. и т.н.).... Има Е36 и Е36 ... Хубавата кола си личи от далече (без значение Е36 или друга ...). Не се заяждам с теб , просто не съм съгласен с това , което си казал....

Тонката написа:Колата не е лоша, но не бих я купил. Не знам, дали си проучвал пазара на Е36-ци, но за тези пари в момента по-хубава тройка можеш да си вземш ;)! Моят съвет е не прибързвай... Разгледай колите тук във форума секцията продава

Колко по -хубава кола може да вземе за тия пари ?! Аз па мисля , че по хубава може да вземе ама за повече пари ... Е и вчера с един колега от форума разглеждахме какво има в момента на пазара и трудно се намира хубава Е36 за под 6000 лв ... Така , че не го подвеждай колегата ... за тия пари , тая кола е добре ... Както казах , ако мотора е добре , то тая цена е перфектна ... Не знам от къде се насади това мнение , че може Е36 да се вземе на по ниска цена ... може ама котор , а не кола .. хубавата кола си държи цена , независимо дали е Е36 или друга марка ...

stann69 написа:Колата е като жената колега,никога не се знае
на какво ще попаднеш,как и колко е ръчкана преди това
само можеш да гадаеш.
Ако ти е харесала,бутай цената надолу и а взимай.
Успех :yes:

Те това е ... :yes:
Към банално дългия ми пост , ще добавя , че колата е без лети джанти (за това можеш да му бутнеш на долу цената ) , задната броня от ляво е леко увиснала (това може да означава , че просто не е била добре закрепена , но може и да е "подпирана" ), бензиномера не отчита , часовника не работи ,фаровете са леко пожълтели (както вече беше казано ) , оборотите на празен ход са мааалко по ниски от "стандартното" . До тука с минусите ...
Колата е след фейслифта (97г) със всички характерни елементи , противно на казаното до момента , ще кажа , че салона е приличен. Както вече казах М43 е чудесно моторче и не е вярно , че не върви .. върви си и то много добре (особено 1.8 ).... Ако моторчето е добро , ако няма чукане , тропане и т.н. , дърпай малко от цената и .... :driving:

Потребител
Аватар
Кара: e36 318i '97
Мечтае да кара: BMW

Мнение от olymp » 06 Дек 2009, 16:23

Благодаря на всички :clap: , особено за мнението на колегата методи80 :yes: .
Ще взема под внимание всички ваши забележки.
Пожелавам ви приятно изкарване на празника :bchug:
Карам леко, внимателно с повече газ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Дек 2009, 16:38

Уважавам те като колега от форума ... не си от вчера в него , обаче е такова изказване .... :mhihi:
Какво като е претапициран волана ?! Покажи ми едно Е36 , което не прави никакъв конденз във фаровете .... Салона според мен не е зле ... трябва му само едно пране , няма скъсано никъде ... , сега за захабяването според мен си е нормално (и в случая е прилично ), все пак не е 2005 г колата , ами е 97.
Какво имаш против 4-те врати ?!! :mhihi:
Какво и е на цената ?!! Колата е 97г , ако е здрав мотора ,то тая цена си е напълно нормална ...
М43 изобщо не е "мъртвец" ... :mhihi: ела карай моята и пак ще говориме ... всичко зависи от състоянието на мотора и от поддръжката ...
Изобщо не съм съгласен , че само цигани карат Е36 ... , карат, ама карат бараки дето само като ги видиш и ти става ясно що за кола е , колко струва и в какво състояние е ....( увиснали и не добре закрепени брони , олющена боя , счупени стопове и мигачи , висящи детайли по купето и т.н. и т.н.).... Има Е36 и Е36 ... Хубавата кола си личи от далече (без значение Е36 или друга ...). Не се заяждам с теб , просто не съм съгласен с това , което си казал....

:)E разбира се, че не приемам поста ти като заяждане, все пак за мен ти си ми от листата на най-уважаваните колеги от форума, и поста ти донякъде допълва моя!
Иначе много правилно си догатнал за изказването ми, общо взето съм по крайните изказвания а спецялно с това което съм написал целях и да провокирам малко колегите, че нещо напоследък ми е скучна секцията е36!
За конденза още като го писах ми беше ясно че не съм прав дори и моята един път ми направи конденз съвсем малко да десния фар след един порои!
За двете врати съм пристрастен, просто като не съм минал още 30-те и нямам семеиство нещо не ме привлича идеята за 4-врати/комби, макар че съм имал и 4-врати 320-ка, така че преценям кое е по-удобно на база на опита!
За това че има е36 и е36 е вярно, но нали се сещаш че тази разлика я правим ние от форума и малкото останали познавачи фенове на марката за останалите хора разлика между циганската и моята няма, все пак човека е стадно животно и трябва да мислим какво мислят и хората за нас, вече на няколко път хора са ме подценявали заради колата и имам добри приятели който направо ме правят на нищо заради е36-та!
Последно се извинявам на модераторите, че пак го обръщаме на спам ама си има нужда от 1-2 спамерски теми на месец!
П.С:А за двигателя че не е мъртвец не можеш ме убеди след като наскоро карах една 328-ца, макар че и аз се чудя на себе си защо давам пари за този М44 даже нови бубинки ще му поръчвам другия месец!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 06 Дек 2009, 16:56

Nukem написа:.....

За някои неща си прав , за други не съм съгласен ...но нема спамиме повече ....

Ще кажа само , че аз като мина с буци-мир (така съм го кръстил баварчо... :mhihi: ) госпожиците гледат мазно , мазно ... па нека да е Е36 и нека да се кара и от цигани ... :mhihi: Ама може и да си въобразввам , че ги возя по 2-3 в колата ... :mhihi:
Поздрави :wave:

Извинявам се за оффтопика ... :)

Следваща

Назад към E36