М3 Спирачки ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: М3 Спирачки ?
Еми щом ги слагат при палния М-пакет значи са савместими.
Не е толко далече до акъла
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
chepila написа:Еми щом ги слагат при палния М-пакет значи са савместими.
Е това е другото, което не си разбрал - дисковете и спирачките на колите с М-пакет нямат нищо общо с тези на М3...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
K_Ilkov написа:chepila написа:Трябва да стане.Наи малкото защото като ти слагат оригинален М пакет ти сменят и окачването,спирачки и т.н.
М-пакет и М3 са различни неща ...
stilko написа:chepila написа:Трябва да стане.Наи малкото защото като ти слагат оригинален М пакет ти сменят и окачването,спирачки и т.н.
Да не си мислиш, че и двигателя ти сменят?!Спирачната система с или без М пакет е една и съща и не е от М-ка.
BMDrago написа:различно са и дисковете и апаратите
Biankonero написа:chepila написа:Еми щом ги слагат при палния М-пакет значи са савместими.
Е това е другото, което не си разбрал - дисковете и спирачките на колите с М-пакет нямат нищо общо с тези на М3...Това искаше да ти каже колегата, като ти каза че М-пакета и М3 нямат нищо общо...
Колега Chepila дано вече сме успяли да те убедиме, че М-пакета е с обикновенни спирачки и тези на М3 нямат нищо общо.
Никой не се е родил научен ама преди да ни се караш прочети поне кой какво е писал!
Изписахме 2 страници с глупости, а Biankonero даде отговор на въпроса в първите постове ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Колеги аз съм с оригинален М Пакет2 и предните ми дискове са 300х22мм а задните за 294х19мм с малко по-големи апарати от стандартните на е46 но нямат нищо общо с тези на М3-нито от към спир.апарати или спир.дискове 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
martin_g60 написа:Колеги аз съм с оригинален М Пакет2 и предните ми дискове са 300х22мм а задните за 294х19мм с малко по-големи апарати от стандартните на е46 но нямат нищо общо с тези на М3-нито от към спир.апарати или спир.дискове
и пак

Твойте дискове и апарати са по-големи от стандартните на 318, но са същите като на 320d фейс или еди коя си година.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
стават ама траа къстамизиране на супорта щото шенкела е различен до колкото съм чел из формите
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Аз знам че при М-пакета са различни спирачкете,но не знаех че са различни и от тва на М3.
Извиняваите ако нещо сте се засегнали толко много

chepila написа:Аз знам че при М-пакета са различни спирачкете,но не знаех че са различни и от тва на М3.

НЕ СА РАЗЛИЧНИ ПРИ М-ПАКЕТА!!!
М-пакета е само оптичен + по-ниско с около 20 мм окачване. Не е с по-големи дискове или апарати, не е и с по-мощен двигател. Може да ви се стори странно, но дори и климатика му не духа по-силно

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
А как мислите колеги . Кой е по-добрият вариант М3 спирачки (около 230лв оригинален кит 2ра ръка) или нещо афрърмаркет ?

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
- straight six power
- кандидат ентусиаст
-
И аз мисля, че много по-важно е колата да спира повече от колкото върви. Bosch много ги рекламират. Някой има ли впечатления ?
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Аз бих ти препоръчал афтермаркет за да не преправяш нищо-в смисъл Брембо Кит,Д2,Стоптек и т.н.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
stilko написа:chepila написа:Аз знам че при М-пакета са различни спирачкете,но не знаех че са различни и от тва на М3.
![]()
![]()
Вече започвам да си мисля, че или яко сте се
или сте наистина много
![]()
НЕ СА РАЗЛИЧНИ ПРИ М-ПАКЕТА!!!
М-пакета е само оптичен + по-ниско с около 20 мм окачване. Не е с по-големи дискове или апарати, не е и с по-мощен двигател. Може да ви се стори странно, но дори и климатика му не духа по-силно

vvaskoo написа::help:
Колега, ако наистина не си доволен от спирането на колата (аз БМВ с лоши спирачки не съм карал де) може да пробваш с леки упгрейди - хубави накладки (някоя спортна серия ) , перформънс спирачна течност ( Мобил имаше една доста препоръчвана) и метални мъркучи. Според повечето мнения перформънс дисковете не подобряват спирането

Това би-трябвало "леко" (наистина леко) да подобри спирането.
Ако не те удовлетворява мисли за смяна на апарати ... което си е скъпо. От М3 трудно ще намериш спирачки (които сигурно ще трябва да преправяш) и ще са скъпи.
Виж по-добре от 330д спирачките. Доста по-лесно ще ги намериш, а и ще са осезаемо по-големи (следователно ще спират по-добре) от твоето. А и няма да преправяш нищо. Единственото лошо нещо е, че забравяш за всякакви джанти под 17ки
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Трябва да имам едни супорти за м3 е46 с 330мм предни дискове (за м3 има и цсл пакет 345 предни дискове), ако някой иска да пробва дали може му се сложи на шенкела, а май и стари дискове за пробата имам.
Принципно м3-то с неговите си спирачки спира нечовешки и съм много доволен от него. Всички афтермаркет решения са си адтер маркет и има много неизвестни ... как ще паснат, кога ще се нацели правилната спирачна помпа и т.н. Но пък цената им е по-малка.
Принципно м3-то с неговите си спирачки спира нечовешки и съм много доволен от него. Всички афтермаркет решения са си адтер маркет и има много неизвестни ... как ще паснат, кога ще се нацели правилната спирачна помпа и т.н. Но пък цената им е по-малка.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Като гледам разликата от М3 спирачките (поне отпред) е само 5 мм. до тези на 330д (325мм) са предните дискове.
Така, че според мен за 328 не си заслужава по-скъпите и по-трудно намиращите се спирачни апарати от М3.
А и ако не паснат и трябва преправяне .... става по-неприятно.
А и интересно ще бъде за помпата - дали тя е еднаква при всички модели Е46
Така, че според мен за 328 не си заслужава по-скъпите и по-трудно намиращите се спирачни апарати от М3.
А и ако не паснат и трябва преправяне .... става по-неприятно.
А и интересно ще бъде за помпата - дали тя е еднаква при всички модели Е46

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3