подгряване на задно стъкло и огледала
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
подгряване на задно стъкло и огледала
искам да питам подгряването на задното стакло има ли реле или е направо на бутона от които се пуска
сменях си едното огледало и неговото стъкло има изведени крачета за подгряване но са вързани
свали стъклото на другото и то има но и то не е вързано
искам да ги вържа те на 12(14,4) волта ли си работят или?
сменях си едното огледало и неговото стъкло има изведени крачета за подгряване но са вързани
свали стъклото на другото и то има но и то не е вързано
искам да ги вържа те на 12(14,4) волта ли си работят или?
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: подгряване на задно стъкло и огледала
На огледалата да 12(14.4)
Има реле за подгрева на задното стъкло.
Ето тук имаше същото питане и съм показал кое е релето.http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=170234
Има реле за подгрева на задното стъкло.
Ето тук имаше същото питане и съм показал кое е релето.http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=170234
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
благодаря колага тези дни ще покажа как съм ги вързал
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега,няма да е лошо да направиш малко снимчици с точно описание като за малоумни 

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
това ще направя 

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
ето обещаното
първо проверете дали имате подгрявно на огледата
това става като свалите стъклата(по надолу ще обясня как става) и видите дали в тях са вкючени 2 кабелчета ако са имате ако не направете това което ще обясня по надолу
ето как изглежда стъкло с подгревно и без
с червено са оградени крачетата на огледало с подгревно със синио липсващите на такова без

първо свалете стаклото на огледалото
това става като го дадете максимално на долу или на горе и максимално на дясно или на ляво
пъхате пръсти и го дърпате и то пада(държи се на 4 щипки)
след това махате капачката която съм снимал (в моя случаи карбоновите ми отливки за високите)
маха се по следния начин
от горната страна се пъха отверка и се напъва докато не се откачи от щипката (отваня се фуга 5-6 мм)
след това се дърпа на горе и капачката пада

след това сваляме огледалото
това става като развием 3-те болта и изключим буксата за механизма

сега трябва да откачим механизма на огледалото
това ста като се развият 4-та болта които го държат

след като го свалие запоявате кабелчета на кафявато и на синъото кабелче

след това слагате или кабелни обувки или запоявате кабелчетата на огледалото
ако се запояват трпбва да се запоят с силен поялник мнгого бързо зада не се разтопи гнездото на клемата и няма да прави контакн

завивате болчетата на механизма като гледате каде да минат кабелчетата зада не се прекъснат ако ги стиснете като го стягате
след това щраквате стъклото и монтирате огледалото а мястото му(ако искате може първво да го пробате дали работи
сега за хората които искат да им работи през ключа на подгревното на задното стъкло
за целта трябва да разглобите кутията с бушоните и релетата
това става като се развият 4-те болчетата с червено е оградено и релето което е за подгрявното за задното стъкло

сега трябва да вземете от него + които да откарате до двете огледала
плюса взимате от черния кабел на релето

минус взимате от самото огледало запощвате ги на огледата и сте готови вече ви работят през бутона
сега нещо което забелязах при двете огледала
едното е огънатао(дясното) а другото си е право(лявото)
при всички ли е така или просто са два различни модела
понеже с това огънатото се вижда много повече от колкото с правото

първо проверете дали имате подгрявно на огледата
това става като свалите стъклата(по надолу ще обясня как става) и видите дали в тях са вкючени 2 кабелчета ако са имате ако не направете това което ще обясня по надолу
ето как изглежда стъкло с подгревно и без
с червено са оградени крачетата на огледало с подгревно със синио липсващите на такова без

първо свалете стаклото на огледалото
това става като го дадете максимално на долу или на горе и максимално на дясно или на ляво
пъхате пръсти и го дърпате и то пада(държи се на 4 щипки)
след това махате капачката която съм снимал (в моя случаи карбоновите ми отливки за високите)
маха се по следния начин
от горната страна се пъха отверка и се напъва докато не се откачи от щипката (отваня се фуга 5-6 мм)
след това се дърпа на горе и капачката пада

след това сваляме огледалото
това става като развием 3-те болта и изключим буксата за механизма

сега трябва да откачим механизма на огледалото
това ста като се развият 4-та болта които го държат

след като го свалие запоявате кабелчета на кафявато и на синъото кабелче

след това слагате или кабелни обувки или запоявате кабелчетата на огледалото
ако се запояват трпбва да се запоят с силен поялник мнгого бързо зада не се разтопи гнездото на клемата и няма да прави контакн

завивате болчетата на механизма като гледате каде да минат кабелчетата зада не се прекъснат ако ги стиснете като го стягате
след това щраквате стъклото и монтирате огледалото а мястото му(ако искате може първво да го пробате дали работи
сега за хората които искат да им работи през ключа на подгревното на задното стъкло
за целта трябва да разглобите кутията с бушоните и релетата
това става като се развият 4-те болчетата с червено е оградено и релето което е за подгрявното за задното стъкло

сега трябва да вземете от него + които да откарате до двете огледала
плюса взимате от черния кабел на релето

минус взимате от самото огледало запощвате ги на огледата и сте готови вече ви работят през бутона
сега нещо което забелязах при двете огледала
едното е огънатао(дясното) а другото си е право(лявото)
при всички ли е така или просто са два различни модела
понеже с това огънатото се вижда много повече от колкото с правото

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Едното ти е с мъртва зона явно (огънатото) другото без,виж отпред стъклото ако го разделя към края една лента значи е с мъртва зона 

/// 6>4

- jbankov
- ентусиаст
-
Поздравление,колега за положения труд и снимков материал.
Направил си го точно и ясно,като за малоумни.Дори и аз,който не разбирам от такива работи мисля ,че ще се справя
Направил си го точно и ясно,като за малоумни.Дори и аз,който не разбирам от такива работи мисля ,че ще се справя

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравейте. Имам едно питане: Огледалата на БМВ не работят/топлят/ ли постоянно ако са по истинската си инсталация, ако са правени вкъщи по нечия схема "иди-дойди" тогава да работят с подгрева на задния прозорец, иначе по тази схема подгрева на джама и той ще работи май "вовеки". Бързо казвайте колеги "рецептата", някой да не изплющи. 

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
при такова обяснение ако не си разбрал ...
показал съм и дваатаначина или да работят постоянно както е оригинално или да се вържат към задното подгревно на стъклото
тога си ги пукаш и гасиш от бутона за подгревното на задното стъкло
показал съм и дваатаначина или да работят постоянно както е оригинално или да се вържат към задното подгревно на стъклото
тога си ги пукаш и гасиш от бутона за подгревното на задното стъкло
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
моля модератора да разчисти темата и ако иска да я направи като вазжна или там как правите полените теми
- jbankov
- ентусиаст
-
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Точно поради тази причина на огледалата със старото захващане (е34,е36,е39 преди фейса) им горят подгревите като луди,защото са вързани постоянно да греят,а на е46,е39 фейс,е38 и т.н. огледалата са вързани до колкото знам или при определена температура да включва подгрева или за задния джам и много рядко има прецакани подгреви
Евала за темата!

/// 6>4

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
аз така ще изкарам зимата и на пролет ще си ги вържа през ключа за подгрева на задното стъкло че сега не ми се работи много много
- metodi80
- старши ентусиаст
-
NikiNikolov написа:Здравейте. Имам едно питане: Огледалата на БМВ не работят/топлят/ ли постоянно ако са по истинската си инсталация, ако са правени вкъщи по нечия схема "иди-дойди" тогава да работят с подгрева на задния прозорец, иначе по тази схема подгрева на джама и той ще работи май "вовеки". Бързо казвайте колеги "рецептата", някой да не изплющи.
Това , което казват "книгите" е следното - стандартно огледалата на Е36 са вързани да работят постоянно (справка от схеми в BMW3_90-93 manual и BMW3_E36_ Bentley service manual 1992-98). Връзването към бутона за подгрева на задното стъкло май наистина е по схеми "иди -дойди" ....

Ето и една схема за подгрева на задното стъкло ... на нея се вижда , че никъде не е свързан и подгрева на огледалата .... поствам нея , пък другите , за самите огледала всеки може да си ги види в гореспоменатите източници...

Понеже в един от по -горните коментари срещнах , че във фейслифтови Е36 е било направено , подгрева на огледалата да се управлява от бутона за задното стъкло ... искам да кажа , че не е така ...точно при фейслифта, огледалата греят постоянно ...
А също , че подгревите "горят като луди" ... и това не е така ... Моята кола е 97г и е с оригиналните стъкал (асферични с подгрев) и си продължават да работят .. (а имам впечатления и от други коли ...не само от моята ...).
Та моя съвет е да не внасяте "импровизирани" изменения в ел-а на колите си (освен ако наистина не знаете какво правите) , защото ако връзвате огледалата да се управляват от бутона за задното стъкло , то е хубаво да се огледат ел . веригите и да се съобрази кои звена от инсталацията трябва да се подсилят , да се пресметне всичко и да се оразмери .. а не после да има тема " запали ми се колата " ...
Иначе към колегата пуснал темата - моя съвет е да си остави огледалата така , както ги е направил в момента и да не ги връзва към бутона за задното стъкло ...
Мога да се аргументирам , но поста ми ще стане много дълъг та ... стига толкова ...!
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2