Проблем със сигнала на радиото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем със сигнала на радиото

Мнение от radio_manbg » 04 Дек 2009, 20:22

Колеги допитвам се до вас за съвет.
Макар да звучи елементарен въпроса проблема не е.
Значи Кабриото беше с кар кит на нокиа и слд като го извадих ми се наложи да оправям бакиите натворени от австииският гении (Колата беше австриика).
Накратко откакто съм я купил винаги когато пусна радиото си е ОК до момента в които не пусна късите - сигнала се разваля осезаемо... ако пусна и халогените то тогава сигнал ЙОК.... Предполагах че някъде се е осрала когато са преправяли за кар кит-а и затова го махнах и оправих кабелите и съответно антената.
Проблема си остана...
Втората крачка беше да сваля радиото и да прегледам буксите и т.н. - оверих се че са ок и се замислих дали радиото не е заминало нещо (плеара е Паинер 65БТ). Свалих сегашният ми и сложих предишният за които съм сигурен че е ок... да де ама проблема си беше пак актуален...
Вече незнам накъде да пипам и какво да търся... даже се чудя дали няма някакво значение че съм с ксенон на халогените и на късите (ужасни глупости ми се въртят в глава).
Има ли вариянт да идва от това че радиото е вързано на remote контакт???

Ще съм благодарен за всеки съвет и идея

Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Re: Проблем със сигнала на радиото

Мнение от Azereus » 04 Дек 2009, 20:43

Значи колега при ксенон съм имал смущения от кофти връзки към антената. Прегледай си кабела някъде да не е прекъснат, аз не съм запознат с кабриото къде е антената, но би трябвало да имаш усилвател на антената, който се захранва от римоут контролера на касетофона. Кабелчето е чисто бяло. Аз съм до тук. Успех!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: К'вот му падне
Мечтае да кара: Е36 M3

Мнение от sando_83 » 04 Дек 2009, 20:51

Колега при кабриото не знам къде е антената но проблема ти е до като я намериш след това подменяш кабелите и оставяш старите който каквото е надробил си остава по старите кабели антената има 1 + и 1 - и коаксиалния кабел който е до радиото а с носитела предполагам знаеш как да действаш ако не знаеш същата операция подмяна на кабелите и си готов на 1000% :yes:
П.п трябва ти само малко кабели, поялник и термосвиваем шлаух и няколко часа играчка
Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 04 Дек 2009, 20:58

Мерси колеги само че аз направих друг опит...
Взех антена от едно "Yaesu" (марка солидни радиостанции) та антената е външна и няма общо с колата освен това е и доста добра... направих си жакче и я вързах към плеара.. сигнал супер до момента в които не пусна фарове а след това сигнал никакъв като пусна халогените...
Та не е от антената .. по скоро незнам как седи работата с тоците... дали би оказало влияние върху сигнала макар да нямат връзка помеждуси...
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: К'вот му падне
Мечтае да кара: Е36 M3

Мнение от sando_83 » 04 Дек 2009, 21:15

тогава проблема ти е в носитела подмени му кабелите и му пусни + а през филтър ако нямаш такъв пусни го през някаква бобинка от транформаторче и през кондензатор би трябвало да се оправи :wave:
Мнението е като гъза всеки го има но никой не го показва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 05 Дек 2009, 13:19

Виж кабелите който захранват задните светлини (най вероятно са на едно място) дали не вървят до този на антената която най вероятно е отзаде ако не греша. Има ли разлика ако си само на габарити без фарове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 06 Дек 2009, 20:58

Колега според мен проблема идва от баластите на ксенона (лоша екранировка)
За съжаление тук няма правило за излизане от положението.
Провери ширмовката на антенния кабел
Опитай само за проба без да фиксираш антената да я изнесеш далеч от двигателя - максимално назад като ползваш удължителен антенен кабел (за антена на задния калник)
Провери масата от шасито до предния капак дали е чиста и стегната.
Провери променят ли се нещата при отворен и затворен капак на двигателя

Назад към E36