Каско и челно стъкло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Каско и челно стъкло

Мнение от Mitko195 » 02 Дек 2009, 21:40

Привет колеги :wave:
Спука ми се предното стъкло, видях в предишни теми, че е хубаво да се вземе оригинално, обаче на полицата в каското имам опис: шупла предно стъкло. Та се чудя дали ще ми го признаят за щета, щото както си карах сутринта и просто се чу ''прас'' и се напука около 10см, от парното вътре и студа навън :shock: знам ли,абе спука се :( Видях че някои от вас са сменяли, та искам да питам дали ще се заяждат за това или направо с павето да се действа :mhihi: Фирмата е ЛевИнс.

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i touring

Re: Каско и челно стъкло

Мнение от bobifan » 02 Дек 2009, 21:56

Батенце при тези БОКЛУЦИ от ЛевИнс няма смисъл да си хабиш нервите! Дори и да нямаше "шупла" пак нямаше да те огрее! Оправи си стъклото и бегай далече от тази компания! :bang: :bang: :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 02 Дек 2009, 22:14

Мойто го смениха при положение, че нямах спукано а от камък излетял от движещата се пред мен кола стана голяма шупла, но при теб това, че са ти отбелязали като забележка шупла на полицата може да ти е пречка и да излезнат с това, че тя е допринесла за спукването на стъклото и при този случай и павето няма да помогне.
Поне така се случи при мен на предишната ми кола отказаха ми щета заради шупла на стъклото кояго я бяха видяли при маркирането на колата.
Иначе застрахователите не го плащат като за оригинално например за моята е 46-ца ми платиха 250 лв в застрахователна компания ВИКТОРИЯ.
Аз мойто го монтирах в КОБРА и съм много доволен от монтажа и качеството на стъклото е вярно не е оригинално ама за тия пари толкова.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 02 Дек 2009, 22:17

а ако кажеш, че при разминаване е хвръкнал камък? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 02 Дек 2009, 22:43

Лошо е това с "шуплата".
Може да "решат" , че си е било счупено преди застраховката....
Дано да ти го платят поне частично :confused:
Ако го нямаше това нещо написано, 100% ти го покриват... дори да не е оригинално пак щеше да имаш ново стъкло
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 02 Дек 2009, 23:53

колега пусни му един камък от другата страна, така или иначе ти е за смяна.... :angel:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 03 Дек 2009, 0:12

BlackManz написа:колега пусни му един камък от другата страна, така или иначе ти е за смяна.... :angel:

Хубаво с камъка, ама сърце не ми дава да си чупя сам колата...
Иначе е 10см- малка цепнатинка, четох че имало някви врътки с лепене с полимери и др такива неща. Ще мина през кобра да питам дали има опция да ''ремонтирам'', че поне да спася оригинала, ако не става се чудя дали да не спра на пътя да викам застрахователите или камък с някъв протокол...абе гадна работа.
Мерси за отговорите ;)

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 03 Дек 2009, 0:56

Ако е било записано че е било със шупла няма как да ти го платят,за съжаление :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 03 Дек 2009, 17:32

Малко развитие по темата:
Кобра предлагат следните стъкла: Китаец- 100лв, Европейско някво тонирано - 205лв, Дару- 653лв без сензор и не е атермично :shock: (абе тея добре ли са?!)
Офертираха ме да го лепят с полимери, технология с адхезия, хубаво било, но от мен получава голямо не !
И на каско ми заведоха щетата, чакам развитие, но стъклото ми не е наред, с какво да го сменям, знае ли някой други по-добри опции или да отивам при змията и да взимам ''европейско'' стъкло?

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 03 Дек 2009, 18:12

Колега ако има само шупла и не е сериозно с полимерите става супер и ти гарантирам че след интервенцията няма и да намериш къде е било залепено пък и става много здраво!
Ако все пак решиш да вземеш ново в никакъв случай не взимай китайското-много лесно се чупят и качеството им е :no:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 03 Дек 2009, 18:57

Колега пробвай с камъка :arrow: все пак ако не ти го платят сложи си турско ако оригиналното ти е $ .Няма проблеми поне акустични карам вече 1 .5 години с такова и разлика не виждам с оригиналното освен че е 4 пъти по-скъпо.
Изображение

You sooooo want to hate these guys – they brag about the Ultimate Driving Machine and dammit they deliver exactly what they promise. In every sector expect definitive build quality and peerless engineering

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 04 Дек 2009, 0:56

Вчера и аз ходих да ми маркират мойта и също като при колегата ми писаха,че има шупла....та ако отида да ми оправят шуплата после какво следва ? трябва ли да ходя там където ми я маркираха за да напишат,че ми е оправен прозореца или ? :dunno: ......по добре да дам 30-40лв за шуплата от колкото после да се чудя дали да си взема китайче или европейче :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 04 Дек 2009, 1:11

C8699HX написа:Вчера и аз ходих да ми маркират мойта и също като при колегата ми писаха,че има шупла....та ако отида да ми оправят шуплата после какво следва ? трябва ли да ходя там където ми я маркираха за да напишат,че ми е оправен прозореца или ? :dunno: ......по добре да дам 30-40лв за шуплата от колкото после да се чудя дали да си взема китайче или европейче :mhihi:

:yes: Да, бягай бързо да я правиш шуплата да не си личи и после пак там дето са ти я снимали и им кажи да ти махат забележката, че да няма ядове после ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 04 Дек 2009, 1:25

Mitko195 написа:
C8699HX написа:Вчера и аз ходих да ми маркират мойта и също като при колегата ми писаха,че има шупла....та ако отида да ми оправят шуплата после какво следва ? трябва ли да ходя там където ми я маркираха за да напишат,че ми е оправен прозореца или ? :dunno: ......по добре да дам 30-40лв за шуплата от колкото после да се чудя дали да си взема китайче или европейче :mhihi:

:yes: Да, бягай бързо да я правиш шуплата да не си личи и после пак там дето са ти я снимали и им кажи да ти махат забележката, че да няма ядове после ;)

:yes:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 04 Дек 2009, 12:25

на старото бмв бях със стъкло от Кобра и доста бързо се надра, но и оригиналното си го направих на резки миналата година като стържех леда ... иначе съм чувал случай при катастрофа стъклото е било сменено и се пръсва на сол момчето сега е почти сляпо да не дава Господ подобни ситуации ама дали не е по разумно да го залепиш поне ще ти е оригиналното, пък ако не стане 2 употреба нещо да видиш..
Успех!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Назад към E46