проблем с разширителният съд на радиатора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем с разширителният съд на радиатора
здр. колеги имам проблем с разширителният съд тече ми от уплатнението кадето се прикрепва бялото казанче за основата която се държи за радиатора , kolata e 318i, ако някои е имал подобен проблем да пише мерси предварително
Последна промяна Embata85 на 30 Ное 2009, 19:53, променена общо 2 пъти
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: проблем
Embata85 написа:здр. колеги имам проблем с разширителният съд тече ми от уплатнението кадето се прикрепва бялото казанче за основата която се държи за радиатора , ако някои е имал подобен проблем да пише мерси предварително
Нов радиатор. Ако ти помагам с нещо, моето казанче го лепих с епоксидна смола, карам повече от 7 месеца и нямам течове, смяната с ново казанче и уплътнение не си заслужава, пак ще протече.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
beco109 написа:Ако го прави само когато ти загрее смени си капачката и
...и какво ще се оправи ли???
Embata85 написа:здр. колеги имам проблем с разширителният съд тече ми от уплатнението кадето се прикрепва бялото казанче за основата която се държи за радиатора , kolata e 318i, ако някои е имал подобен проблем да пише мерси предварително
Колега,виж мнението на Metodi80 и си направи извода - viewtopic.php?f=8&t=153193&hilit=%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD
Аз лично сни смених О-пръстените/всички/,дори сложих два отдолу както той е посъветвал и до ден днешен нямам проблем,вече 10000 км.
Успех!
P.S. Оправи си заглавието,то трябва до подсказва темата!

Ако си сигурен, че е от казанчето или уплътнението можеш да ги смениш отделно
има ги като резервна част ...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... /radiator/
PS
Оправи си заглавието на темата да дава идея за проблема !!!
има ги като резервна част ...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... /radiator/
PS
Оправи си заглавието на темата да дава идея за проблема !!!
Re: проблем с разширителният съд на радиатора
колеги мерси за съветите ще сменя и двата о-пръстена на казанчето и се надявавм при мен да се оправи ако не стане ще си търся радиатор а той сигорно не е много евтин ама...
мерси и ПОЗДРАВИ
мерси и ПОЗДРАВИ
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Embata85 написа:колеги мерси за съветите ще сменя и двата о-пръстена на казанчето и се надявавм при мен да се оправи ако не стане ще си търся радиатор а той сигорно не е много евтин ама...
мерси и ПОЗДРАВИ
Най -добре направо като смениш о-пръстените залепи преливника (както ивчо3 те е посъветвал) , защото по някога смяната на О-пръстените помага ,но по -някога си е залудо разправията ... а ако го лепнеш гаранция ще поизкараш още някой километър ... пък ако не бива вече е ясно - НОВ ...
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
[quote="Embata85"]здр. колеги имам проблем с разширителният съд тече ми от уплатнението кадето се прикрепва бялото казанче за основата която се държи за радиатора , kolata e 318i, ако някои е имал подобен проблем да пише мерси предварително[/quote
Колега аз имах подобен проблем и се наложи да взимам нов радиатор.И аз като тебе си мислих, че казанчето е сдало багажа и исках да го сменя.Пак то се оказало,че е пукнато точно на кранчето от кадето се обезвъздушавана/схемата на колегата е номер 7/Тръбичката която продължава към радиатора надоло.Заради капачето отгоре не се виждаше и се заблуждавах че ще е казанче или някое уплътнение.То от горе се стича и ми просълзяваше доло казанчето.Провери също и там.Поздрави и дано съм помогнал с нещо

Колега аз имах подобен проблем и се наложи да взимам нов радиатор.И аз като тебе си мислих, че казанчето е сдало багажа и исках да го сменя.Пак то се оказало,че е пукнато точно на кранчето от кадето се обезвъздушавана/схемата на колегата е номер 7/Тръбичката която продължава към радиатора надоло.Заради капачето отгоре не се виждаше и се заблуждавах че ще е казанче или някое уплътнение.То от горе се стича и ми просълзяваше доло казанчето.Провери също и там.Поздрави и дано съм помогнал с нещо

- agent smit
- младши ентусиаст
-
Смени капачката на радиатора, може и да спре да тече.
- Simong
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото му падне:)
- Мечтае да кара: каквото успее да докопа:)
- Детайли за колата: ...все още движеща се на собствен ход:)
колега, аз няколко месеца се измъчих с какво ли не с моя радиатор и не става - и не става.Накрая си взех нов от vladi_bmwE41 и нямам грижи вече.Ако опиташ всичко друго и няма резултат виж ТУК: viewtopic.php?f=63&t=159598
Цените са доста атрактивни....успех

Цените са доста атрактивни....успех

agent smit написа:Смени капачката на радиатора, може и да спре да тече.
пробвах не стана колега

Simong написа:колега, аз няколко месеца се измъчих с какво ли не с моя радиатор и не става - и не става.Накрая си взех нов от vladi_bmwE41 и нямам грижи вече.Ако опиташ всичко друго и няма резултат виж ТУК: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=159598
Цените са доста атрактивни....успех![]()
мерси колега ще пробвам първо да сменя о-пристените и ако не спре течът ще си взема от там нов радиатор
колеги още един въпрос, знае ли някой оригиналните о-пръстени колко милиметара са защото аз досега бях с 3 милметра ама са сменявани миналата зима и незнам дали не са сложили по голями и реших да взема 3 и половина за да е по плътно обаче не могат да влезнат ако знае някои да пише марси и ПОЗДРАВИ
- agent smit
- младши ентусиаст
-
3,4mm е оригиналния нов О-пръстен, сега го премерих с шублера
До колкото съм чел във форума, нови уплътнения за радиатор влизат тегаво. Напръскай ги със спрей, съдържащ силикон за да стане по-лесно.

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2