Запитване относно плафона и аларма
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Panec
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: печката да пуши :D
- Мечтае да кара: E46 M3 CSL
Запитване относно плафона и аларма
BMW 320d / 136ks / 2001g.
Колеги имам проблем с плафона. Като карам и искам да си светна предния плафон ми работи само задния , и като пусна задния после немога да го изключа , трябва да отворя вратата и да я затворя за да се изключи.
Относно алармата .... като отключвам и заключвам предните мигачи не светят.
Някой може ли да ми препоръча къде да си го оправя , смисъл някъв сервиз.
Местоживеене: Пловдив
Колеги имам проблем с плафона. Като карам и искам да си светна предния плафон ми работи само задния , и като пусна задния после немога да го изключа , трябва да отворя вратата и да я затворя за да се изключи.
Относно алармата .... като отключвам и заключвам предните мигачи не светят.
Някой може ли да ми препоръча къде да си го оправя , смисъл някъв сервиз.
Местоживеене: Пловдив

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
Re: Запитване относно плафона и аларма
Panec написа:BMW 320d / 136ks / 2001g.
колега, когато не си в движение има ли го същия проблем? провери ли всичките крачета след буксата дали са здрави?
- Panec
- кандидат ентусиаст
-
BlackManz написа:Panec написа:BMW 320d / 136ks / 2001g.
колега, когато не си в движение има ли го същия проблем? провери ли всичките крачета след буксата дали са здрави?
Да , здрави са. И като не съм в движение го прави , трябва да отворя и затворя вратата и тогава изгасва , а предния даже и не свети.

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
според мен проблема е в плафона, пробвай дали прави проблеми като го замениш с друг, на диагностика дава ли грешка в него?
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Колега аз имах подобен проблем като твоя и се указа,че е от буксата на плафона.Включи плафона на позиция светене и разклати буксата СИЛНО ако има ефект да знаеж,че някоя спойка не е добре запоена.Успех
новият ми номер: 0877787835
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
и аз затова питах колегата за буксата защото е масов проблем...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Ако причината не е в самия плафон, което ме съмнява да е, или в буксата на плафона, описаното от колегат клони към проблем с лайт-модула и главния модул (зад жабката). Но първо една диагностика от човек, който разбира какво казава дигностичната програма.
А най-голяма според мен е вероятността причината да е от нескопосано инсталиране на алармена система.
А най-голяма според мен е вероятността причината да е от нескопосано инсталиране на алармена система.
- Panec
- кандидат ентусиаст
-
pazokolarov написа:Ако причината не е в самия плафон, което ме съмнява да е, или в буксата на плафона, описаното от колегат клони към проблем с лайт-модула и главния модул (зад жабката). Но първо една диагностика от човек, който разбира какво казава дигностичната програма.
Колега може би ще си прав , защото като я отключвам и заключвам не ми мигат предните мигачи , а само задните. Утре ще я карам да я видят.
Благодаря на всички.

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
И аз да се включа в дискусията след година и нещо от последния коментар... 
Проблемът е следният - плафонът над ск. лост не свети. Като натисна копчето за лампата светват лампите отзад в купето, а плафона - не. И после няма изгасване - единственият вариант е или да изгася колата и да премахна от контакт, или да отворя и затворя вратата. Само така се изгасва. С бутона на плафона мога единствено да включа осветлението, но не и да го изключа.
Някакви идеи къде е проблема?
П.П. Колата е 320д 2003

Проблемът е следният - плафонът над ск. лост не свети. Като натисна копчето за лампата светват лампите отзад в купето, а плафона - не. И после няма изгасване - единственият вариант е или да изгася колата и да премахна от контакт, или да отворя и затворя вратата. Само така се изгасва. С бутона на плафона мога единствено да включа осветлението, но не и да го изключа.
Някакви идеи къде е проблема?

П.П. Колата е 320д 2003
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Колеги, извинявам се ... може ли някой да ми каже как да си сваля предния плафон без да потроша нещо
(пробвах- много пука и съм сигурен ,че ще го счупя- явно незнам къде точно да напъвам)
Гледайки по-горните мнения реших ,че тук е местото за този въпрос . Благодаря
(пробвах- много пука и съм сигурен ,че ще го счупя- явно незнам къде точно да напъвам)
Гледайки по-горните мнения реших ,че тук е местото за този въпрос . Благодаря

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Вземаш 1 плоска отверка, пъхаш я между кората на тавана и плафона (широката част, която е към вътрешността на купето, а не тази която е към прозореца) , отделяш в ляво и дясно широката част на плафона от кората на тавана и той пада. Задната част на плафона (която е към прозореца) не се манипулира, остава си плътно към кората защото там се крепи към нея. В предната си част плафона се крепи към кората на плоски пружини (затова се отваря от там).
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Panec написа:Колеги имам проблем с плафона. Като карам и искам да си светна предния плафон ми работи само задния , и като пусна задния после немога да го изключа , трябва да отворя вратата и да я затворя за да се изключи.
Не ти трябва сервиз. Аз имах абсолютно същият проблем с плафона. Аз нямах хубава маса на плафона, до плафона стигат 4 жички, директно ги срязах и ги запоих на платката на плафона и сега всичко е О.К.
Проблема със сигурност ти е от там.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Мда - и при мен масата имаше лоша връзка. Само с поялника го капнах обилно с тинол и заспа. Първоначално мислех, че е от кабелните обувки, но после при по-сериозно гледане се виждаше как пинчето на конектора (на платката) за масата не прави контакт с пинчето от платката.
Мерси колеги.
Мерси колеги.
13 мнения
• Страница 1 от 1