Кое БМВ има най-добър Handling?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Кое БМВ има най-добър Handling?
Всички знаем с какво БМВ превъзхожда конкурентите си ,но никога не се е споменавало кой точно модел има най добър Handling.
Моделите са доста ,но като цяло да вземем най-добрите от класа си а т.е. ///М-оделите. Знам ,че не са мнозинство собствениците на ///М моделите ,но ще ми е инт тяхното мнение по въпроса.
Използвал съм по новите модели в анкетата 1990 +.
Не става въпрос за преработени и тунинговани модели,а за сток.
П.С. Чувал съм ,че най добре се държали Z3/4 M-coupe,както и M1
E89 (z4 2009) не го включвам тъй като няма място а и не вярвам то да е най доброто докато не се решат да направят ///М и за него,X5 Х3 и 7ма серия не ги вкл. защото са в съвсем друга насока.Има и доста по стари модели като легендарното е9 3.0 CSL ,но просто става въпрос за по съвремени коли и така речи по достъпни (не че да притежаваш м1 или Z8 не граничи с фантазия,но както и да е
)
Моделите са доста ,но като цяло да вземем най-добрите от класа си а т.е. ///М-оделите. Знам ,че не са мнозинство собствениците на ///М моделите ,но ще ми е инт тяхното мнение по въпроса.
Използвал съм по новите модели в анкетата 1990 +.
Не става въпрос за преработени и тунинговани модели,а за сток.
П.С. Чувал съм ,че най добре се държали Z3/4 M-coupe,както и M1
E89 (z4 2009) не го включвам тъй като няма място а и не вярвам то да е най доброто докато не се решат да направят ///М и за него,X5 Х3 и 7ма серия не ги вкл. защото са в съвсем друга насока.Има и доста по стари модели като легендарното е9 3.0 CSL ,но просто става въпрос за по съвремени коли и така речи по достъпни (не че да притежаваш м1 или Z8 не граничи с фантазия,но както и да е

Последна промяна EcLipSeR на 02 Дек 2009, 16:32, променена общо 1 път

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
Re: Кое БМВ има най-добър Handling?
Имайки предвид как се държи Х6, аз ще гласувам за Х6М, въпреки че има и други модели, които не са в списъка.

MCar написа:Имайки предвид как се държи Х6, аз ще гласувам за Х6М, въпреки че има и други модели, които не са в списъка.
за джиповете на бмв - си прав. може би... аз лично чувствам х3 със спортен пакет почти толкова добре седящо на пътя колкото х5/6м, но ти разбирам избора.
иначе като цяло аз съм гласувал за з3м.
има едно неизвестно -м1- което не съм карал и не знам как се държи на пътя.
.. и като гледам как е гласувано до момента - мисля че трябва да се уточни какво означава хендлинг - това е сбора от това как завивива, усеща и каква динамика има купето като цяло в "транзиент" ситуации. има две изключения- ускорението и спирането не се броят защото са по оста на движение. всичко друго дето е "напреко" се брои.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
alx написа:
за джиповете на бмв - си прав. може би... аз лично чувствам х3 със спортен пакет почти толкова добре седящо на пътя колкото х5/6м, но ти разбирам избора.
има едно неизвестно -м1- което не съм карал и не знам как се държи на пътя.
.. и като гледам как е гласувано до момента - мисля че трябва да се уточни какво означава хендлинг - това е сбора от това как завивива, усеща и каква динамика има купето като цяло в "транзиент" ситуации. има две изключения- ускорението и спирането не се броят защото са по оста на движение. всичко друго дето е "напреко" се брои.
Мерси за обяснението alx.За м1 бях почети сиг,че почети никой даже не го е виждал,камоли карал,както и Z8,но ти за пореден път ме

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Доста нереална анкета - има ли изобщо някой , карал всичките тези БМВта ? Защото как иначе ще даваш мнение за хендълинг 

- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
Според мен трябва да е Е46 М3 ЦСЛ или Е92 М3. Може и 135 да се намеси. 

- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
alx написа:
е тука ако знаеш как сбърка.....стандартното з3м е толкова зле че няма накъде, адкски меко окачване, меки стабилизиращи щанги, нечовешки боди рол...... е36 м3 го прави само да си говори....
по темата или е46 цсл или з4м купе (м1 не съм карал и не знам)

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Всяко БМВ е добро като управление.То е ясно че спортните пакети би трябвало да са по-директни
не мисля.
з3м и з4м са ми почти на кантар като усещане като з3м е една идея по-леко и аз лично мога да го карам на 10/10 защото е по-прощаващо докато з4м ми е малко ... ръбесто като поведение като е на ръба... ако и да е по-бързо но както казах хендлинг-а е въпрос на усещане а не на ускорение/спиране...
знам че имаш обширен опит с з/м серията, но просто явно е въпрос на стил. аз нямам проблем с боди рол до колкото като обереш рол-а седи както на мене ми харесва.
з3м и з4м са ми почти на кантар като усещане като з3м е една идея по-леко и аз лично мога да го карам на 10/10 защото е по-прощаващо докато з4м ми е малко ... ръбесто като поведение като е на ръба... ако и да е по-бързо но както казах хендлинг-а е въпрос на усещане а не на ускорение/спиране...
знам че имаш обширен опит с з/м серията, но просто явно е въпрос на стил. аз нямам проблем с боди рол до колкото като обереш рол-а седи както на мене ми харесва.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
За момента като изключим М3гтс мисля,че най-балансираното БМВ е 135и купе.
От далеко се вижда пъргавината и стъбилноста на тази кола.Според мен габаритите му и почти централно разположения мотор са си оказали влиянието.
А и във всички тестове споменават,че това е най-спортното БМВ в момента.
+1 За 1 серия купе
От далеко се вижда пъргавината и стъбилноста на тази кола.Според мен габаритите му и почти централно разположения мотор са си оказали влиянието.
А и във всички тестове споменават,че това е най-спортното БМВ в момента.

+1 За 1 серия купе

alx написа:MCar написа:Имайки предвид как се държи Х6, аз ще гласувам за Х6М, въпреки че има и други модели, които не са в списъка.
Не мога да се съглася, от личен опит. Имали сме и Х3 с М Пакет (който включваше и спортно окачване, защото често хората, от М Пакета, махат спортното окачване, че става доста стегнато), и Х5 със М Пакет. Може би единствено по планински път с остри завои Х3 ще се представи по-добре, но иначе на по-права (пак със завои, но по-леки), отсечка с неравности, Х5 е много по-стабилна.
А за Х6, с този Dynamic Performance Control да не говорим.
П.П.: Добре, че го сложиха и на Х1 DPC-то, ще бъде лудница

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
acho.rs написа:Доста нереална анкета - има ли изобщо някой , карал всичките тези БМВта ? Защото как иначе ще даваш мнение за хендълинг
Именно и аз тва щях да пиша! Няма как да се каже освен ако някой не е карал всички в което дълбоко се съмнявам че има изобщо такъв човек.
А и защо се ограничаваме до тези модели? Не виждам 2002, Е9 CSL, M1 и кво ли още не.
П.С. Иначе викат че MCLaren F1 бил с по добър хандлинг от всички БМВ-та ама аз не вярвам

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
Dimo написа:acho.rs написа:Доста нереална анкета - има ли изобщо някой , карал всичките тези БМВта ? Защото как иначе ще даваш мнение за хендълинг
Именно и аз тва щях да пиша! Няма как да се каже освен ако някой не е карал всички в което дълбоко се съмнявам че има изобщо такъв човек.
А и защо се ограничаваме до тези модели? Не виждам 2002, Е9 CSL, M1 и кво ли още не.
П.С. Иначе викат че MCLaren F1 бил с по добър хандлинг от всички БМВ-та ама аз не вярвам![]()
![]()
То е ясно,че хората който са карали повечето модели са броят на пръсти.Въпроса е според вас,според това което сте чели гледали или виждали и какво мислите/

- Бимбо
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320i E46,Е30+М50b25(stroke)
- Мечтае да кара: M3 Е92 DCT,М5 2011 F10
- Детайли за колата: Спортно окачване FK High Sport M3(Coilover-реголируемо),спортна генерация на 63мм+спортни резонатори,плетен спортен колектор,иридиеви свещи Denso Iridium IK20,шорт шифтър на ACT,сменен дросел,cold air intake-K&N,олекотени жданти R15(магнезиеви)BMW/4.5кг(с гума 12.2кг).Горивен регулатор JDM(SARD).Горивна мопма от Ауди(7.0bar.)с армирани горивни маркучи.Частично олекотяване,Recaro 9.8кг(състезателна седалка),крайно тегло с 15л бензин(1288кг),разпънки(реголируеми-HKS),полу-сликове ADVAN A032R
E46 M3 CSL

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3