нагревателя на задното стъкло не работи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- catpat
- Потребител
-
- Кара: E46 00 318i M43
нагревателя на задното стъкло не работи
Здравейте колеги, нагревателя на задното стъкло не работи. Проверих го, не е прекъснат никъде по стъклото, но не зная как да стигна до клемите. Мисля че накоя се е откачила, защото всички бушони са здрави и копчето работи.
- catpat
- Потребител
-
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: нагревателя на задното стъкло не работи
Добре дошъл в отбора
Почни от щателна проверка на целоста на нагревателя. Обикновено причината е там.
Аз съм с комби и при мен работят само горните три.Пробвах няколко метода за ремонт но досега са неуспешни.
Какъв е модела на колата?

Почни от щателна проверка на целоста на нагревателя. Обикновено причината е там.
Аз съм с комби и при мен работят само горните три.Пробвах няколко метода за ремонт но досега са неуспешни.
Какъв е модела на колата?
- kmet
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318d
- Мечтае да кара: всички от марката БМВ
Здравей те
При мен нагревателите работят, но пусналиги радиото брамчи, че не се трае.Що е то?
При мен нагревателите работят, но пусналиги радиото брамчи, че не се трае.Що е то?
Радиото и при мен се смущава. Питах един жичкаджия и той каза че било нормално. Некво електромагнитно поле се създавало и базика антената. Не при всички радия, само тези с по-лабилен сигнал. 

- catpat
- Потребител
-
Нагревателя съм го огледал и прозвънил реотан по реотан, бушон 68-30А е здрав. Само до буксите не съм стигнал, не зная къде са и за какво реле говори колегата?
Предполагам че нагревателя играе рола и на антена. Ако в самият приемник има изветрял някой кондензатор, то ще се появи проблем с радиото. Проблем от нагревателя не може да има, защото той работи на постоянен ток.
Предполагам че нагревателя играе рола и на антена. Ако в самият приемник има изветрял някой кондензатор, то ще се появи проблем с радиото. Проблем от нагревателя не може да има, защото той работи на постоянен ток.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
bobifan написа:Радиото и при мен се смущава. Питах един жичкаджия и той каза че било нормално. Некво електромагнитно поле се създавало и базика антената. Не при всички радия, само тези с по-лабилен сигнал.
На тоя жичкаджия му кажи, че е

Зависи какъв е модела - седан/купе, комби/компкат или кабрио.
Аз съм почти сигурен, че проблема е в антенния усилвател, като лекия вариант е окисляване на кабелите в в буксите в следствие на влага (обикновенно при коли с шибедах). При едни е разположен в задната част на тавана, при други е в задния ляв/десен калник или в задна лява колонка.
Смяната на софуера на форума изтри малко от инфото за колите, които караме и сега трябва в повечето случаи да се питаме кой с какъв модел е.

- kokakabana
- младши ентусиаст
-
на старатя е 36 антената ми беше между реотаните и е възможно да се смущава радиото
- catpat
- Потребител
-
Колеги, нагревателя продължава да не работи, а идва зима. Помагайте. 

- catpat
- Потребител
-
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Какъв модел и кога е произведена колата?
Виж предпазители 28 и 68.
Провери ли релето? Намира се отзад в дясно в багажника, под кората на ботуша и под стойката на задния прозорец (това, което е под задния прозорец в купето, зад седалката), релето е бяло.
+ и - се подават през вълнови филтри. + е в дясната колонка на стъклото, една черна кутийка в която са включени няколко кабела с бели щекери, а - е лявата колконка до антенния усилвател.
А може да е проблем и самия ключ на климатроника (по-слабо вероятно).
Виж предпазители 28 и 68.
Провери ли релето? Намира се отзад в дясно в багажника, под кората на ботуша и под стойката на задния прозорец (това, което е под задния прозорец в купето, зад седалката), релето е бяло.
+ и - се подават през вълнови филтри. + е в дясната колонка на стъклото, една черна кутийка в която са включени няколко кабела с бели щекери, а - е лявата колконка до антенния усилвател.
А може да е проблем и самия ключ на климатроника (по-слабо вероятно).
Последна промяна pazokolarov на 01 Дек 2009, 21:22, променена общо 1 път
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
колеги при мен така се смущаваше радиото при пуснат нагреватели и смених усилвателя има и друг вариант до него идва 12 волта кабела е бял а буксата е кафяла с една жичка при пуснато радио на нея трябва да идва 12 волта иначе усилвателя не е захранен и може от това да се смущава.
Принципно не би трябвало да се смущава от нагревателя. Иначе антената е в горните два реотана.
Принципно не би трябвало да се смущава от нагревателя. Иначе антената е в горните два реотана.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
oci написа:колеги при мен така се смущаваше радиото при пуснат нагреватели и смених усилвателя има и друг вариант до него идва 12 волта кабела е бял а буксата е кафяла с една жичка при пуснато радио на нея трябва да идва 12 волта иначе усилвателя не е захранен и може от това да се смущава.
Само да уточня:
Това бялото кабелче не е за захранване на усилвателя, а за смяна на избраната антена. Захранването идва от червения кабел с виолетовата ивица.
Но това е за моята тема за радиото. Ще копирам цитата там, ако Оци няма нищо против.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2