Размер на радиатор!!!
Модератор: Технически модератори
			11 мнения
			 • Страница 1 от 1

- DekeR
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Размер на радиатор!!!
Значии..проблема е следния колата е е34 520i 24V 91г. ..... иии евентуално е имала климатик който е бил махнат по незнайна причина...но не мога да съм на 100% сигурен тъй като компонентите които трябва да отговарят за кола с климатик...в купето се разминават по няколко неща...но на основния въпрос...трябва да сменя проклетия радиатор който е със странните размери (440/430/30или32) но като правя справка по година двигател и модел...ии го слагам да е без климатик ми излизат най различни размери но няма нито едно съвпадение...което е дилемата...най близките до тези са (440/329/32) което според мен ще рече че не е толкова дълбок колкото моя!!!И та има ли проблем да сложа този или трябва да търся точните на моя размери!???
Благодаря,предварително !!!
 !!!

Благодаря,предварително
 !!!
 !!!Последна промяна DekeR на 01 Дек 2009, 18:28, променена общо 1 път

Re: Дилема(и то голяма)!!
Колега, слагай такива заглавия на темите си, че да подсказва проблема и да може да го открива търсачката ...
Конкретно на въпроса - бих ти препоръчал следното
1. Отиди при оторизиран дилър по VIN-a да ти извадят екстрите с които е произведена колата и виж първо какъв точно радиатор ти трябва
2. Ако радиатора е по-плитък с 1 см. може щипките които го държат за горната греда над фаровете да не могат да се закачат.
3. Провери и "петите" на които ляга отдолу дали пасват на новия

Конкретно на въпроса - бих ти препоръчал следното
1. Отиди при оторизиран дилър по VIN-a да ти извадят екстрите с които е произведена колата и виж първо какъв точно радиатор ти трябва
2. Ако радиатора е по-плитък с 1 см. може щипките които го държат за горната греда над фаровете да не могат да се закачат.
3. Провери и "петите" на които ляга отдолу дали пасват на новия
- ивчо
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Дилема(и то голяма)!!
Колега,ти питата ли мериш,или целият радиатор?!?!?!
Щото колкото и католога да отворя все го дава на 328,което не е най-близкото,ами си е единственото дето се предлага 

Щото колкото и католога да отворя все го дава на 328,което не е най-близкото,ами си е единственото дето се предлага

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- DekeR
- кандидат ентусиаст
- 

Re: Размер на радиатор!!!
само питата меря и е толкоз...иии аз нз търся търся и никъде няма!!!

- ивчо
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Е34 с ... ръжда
Сега погледнах още един каталог и там   

го мерят горе м/у двете уши и цялата дължина!
Я пробвай така да видим ко ще стане!?
Понякога се чудя и аз на ко да вярвам ... 

го мерят горе м/у двете уши и цялата дължина!Я пробвай така да видим ко ще стане!?
Понякога се чудя и аз на ко да вярвам ...

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

DekeR написа:само питата меря и е толкоз...
Мери се само питата и дават само широчината на радиатора (А). Щом няма посочени отделни стойности за височина и дълбочина би трябвало да са стандартни (еднакви) за определено купе и двигател

- DekeR
- кандидат ентусиаст
- 

Хмм...че търсенето е голямо голямо ще е...който с каквото може да помага ще съм благодарен  !!!
 !!!

!!!
 !!!- ddddk
- ентусиаст
- 

- Кара: E65
DekeR написа: ... И та има ли проблем да сложа този или трябва да търся точните на моя размери!??? ...
Не, че разбирам много, ама си мисля, че няма никакъв проблем да сложиш по-голям:
1. По-малкият няма да е по-евтин, защото е по-малък, в никакъв случай.
2. Номенклатурен номер : 17111737760 е радиатор с размер 520 мм и е за М50В20 с автоматичен климатик. Предлагат го най-малко 10 производителя и го има в абсолютно всеки магазин за авточасти.
3. Колкото по-популярна е една стока, толкова по-ниска цена може да се договори и обратно: колкото по-дефицитна е стоката, толкова повече те режат търговците.
4. Лятото ще караш по-спокойно.
5. Лятото ще чуваш виското по-малко.
И се сещам само за един недостатък:
6. Зимата термостата ще се изпотява от гимнастики

Така си мисля аз...

Поздрави,
Д

- DekeR
- кандидат ентусиаст
- 

Ми да ти кажа от тва което съм гледал поне размерът драстично променя цена...но може и да греша може от друго да се влияе...а колкото доо... 

...за останалото си прав но аз търся за без климатик...тъй като и да е имало някога и да е нямало....в момента няма тъй че не мисля да се набивам излишноddddk написа:DekeR написа: 2. Номенклатурен номер : 17111737760 е радиатор с размер 520 мм и е за М50В20 с автоматичен климатик. Предлагат го най-малко 10 производителя и го има в абсолютно всеки магазин за авточасти.
3Д

гледай обема на радиатора да е от 8 до 10литра .. другото .. не е фатално стига да става на мястото де и да е малко по голям на дължина .. примерно от някое ТД може да се нагоди.

- DekeR
- кандидат ентусиаст
- 

Най накрая   ....еиии нема по събирана барака от мойта нищо не е нейно...че дори и радиатора...оказа се че шибания радиатор с който купих колата е бил закрепен само колкото за продажба(добре замаскиран) ... ии та както се оказа колата е била с климатик(който е свален) което ме обърка още повече....та значи на BMW 520i 24v 91г. с климатик и ръчни скорости ....размерът на радиатора е 520/439/32 ааа не измислените 440/440/32 !!!
 ....еиии нема по събирана барака от мойта нищо не е нейно...че дори и радиатора...оказа се че шибания радиатор с който купих колата е бил закрепен само колкото за продажба(добре замаскиран) ... ии та както се оказа колата е била с климатик(който е свален) което ме обърка още повече....та значи на BMW 520i 24v 91г. с климатик и ръчни скорости ....размерът на радиатора е 520/439/32 ааа не измислените 440/440/32 !!!
Поздрави!!

....еиии нема по събирана барака от мойта нищо не е нейно...че дори и радиатора...оказа се че шибания радиатор с който купих колата е бил закрепен само колкото за продажба(добре замаскиран) ... ии та както се оказа колата е била с климатик(който е свален) което ме обърка още повече....та значи на BMW 520i 24v 91г. с климатик и ръчни скорости ....размерът на радиатора е 520/439/32 ааа не измислените 440/440/32 !!!
 ....еиии нема по събирана барака от мойта нищо не е нейно...че дори и радиатора...оказа се че шибания радиатор с който купих колата е бил закрепен само колкото за продажба(добре замаскиран) ... ии та както се оказа колата е била с климатик(който е свален) което ме обърка още повече....та значи на BMW 520i 24v 91г. с климатик и ръчни скорости ....размерът на радиатора е 520/439/32 ааа не измислените 440/440/32 !!!Поздрави!!

11 мнения
			 • Страница 1 от 1