1000 лв. годишен еко данък за дизел 92г. от 1 януари 2010г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Re: 1000 лв. годишен еко данък за дизел 92г. от 1 януари 2010г.

Мнение от GEORGIEV » 30 Ное 2009, 2:42

както каза един колега в началото,богатите по-богати бедните по-бедни :!:
работата става от зле към по зле,ще даваме пари за една камара данъци,еко такси,застраховки колкото струва колата ,вместо с тез пари да си купиш едни нови гуми и амортисьори примерно,и дето са им толкова проблем кошниците по пътя....ми те ще станат още по кошници и тез дето не са станали и те ще станат
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW e30 325 IX

Мнение от FANATICHKA » 01 Дек 2009, 2:22

Колеги и колежки екотаксата я има вече от близо 6 месеца. Аз си регистрирах колата преди 2 месеца и за 2.0 е36 екотаксата ми беше скромните 265.00 лв. Така, че при регистрация на нов внос коли си приготвяйте 200-300-400 лв повечко зависи с каква кубатура сте :) Максимално ни прецаквааатт :kuku:
Изображение

Kога чувстваш че живееш ли? Когато в секундата преди да превключиш на по - висока предавка, ръката ти неволно трепва и мигновеното съмнение, дали да не спреш се изпарява в потока адреналин, нахлул в главата ти !!! ®

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Дек 2009, 9:39

Колега, става дума за нова годишна еко-такса, тази за която пишеш-регистрационната е едно на ръка :mhihi:
Идеята е тя да е за всички, които карат коли-нов годишен данък, еко-винетка, или нещо от сорта.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 01 Дек 2009, 11:08

Май си беше по-добре с акциза, А :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 01 Дек 2009, 11:28

FANATICHKA написа:Колеги и колежки екотаксата я има вече от близо 6 месеца. Аз си регистрирах колата преди 2 месеца и за 2.0 е36 екотаксата ми беше скромните 265.00 лв. Така, че при регистрация на нов внос коли си приготвяйте 200-300-400 лв повечко зависи с каква кубатура сте :) Максимално ни прецаквааатт :kuku:

Колега, каква е тази Екотакса :shock: :shock: :shock: коя година ти е 320-та ? (това 265 лв. да не е цената и с номерата ? )

Според мен с премахването на акциза ще стане следното: До сега коли над 163 к.с. се плащаше акциз...сега, като го премахнат...ще го "набият" и на хората с по слаби машини (примерно на автомобил с 2000 см3 двигател ще се плаща нечовешка еко такса 500 лв. - 600 лв. при първа регистрация) Това ми напомня, като смениха пътния данък с винетките :roll:
Първоначалната радост...ааа махат акциза...май работата ще стане на още по голяма *бавка :roll: :ranting:
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Дек 2009, 11:29

Ами те са си направили сметката това, което преди са го вземали от примерно 10 000 богаташи, сега да го вземат от 1 000 000 собственика на стари возила. :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 01 Дек 2009, 12:34

На мен ми е чудно дали ще спрат Икарусите :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 01 Дек 2009, 13:34

какво ще пуснат вместо тях , те и мерцедесите клекнаха :mhihi:

Лошо няма да се затегнат еко нормите , в момента няма и 2% от колите влизат в евро1 :mhihi: По-добре със сериозни прегледи да се вдига качеството на автопарка отколкото с еко данъци , но управляващите са доказали досега , че резултатът много много не ги интересува , а просто гледат да напълнят гушките си :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Дек 2009, 14:28

((:BuKcu:)) написа:На мен ми е чудно дали ще спрат Икарусите :mhihi: :mhihi:

Чул те господ :bowdown: Само , че да вземат и другите карго-лайнарки да спрат - допотопни машини със вредни емисии , колкото на марица изток , всяка :evil: Писна ми да ме обгазяват разни такива боклуци , горещи масло , колкото и нафта :censored: 100 данъка ще ни измислят , а Чавдарите в Търново например , още си оперират като между селски транспорт :evil:
V-max написа:какво ще пуснат вместо тях , те и мерцедесите клекнаха :mhihi:

Лошо няма да се затегнат еко нормите , в момента няма и 2% от колите влизат в евро1 :mhihi: По-добре със сериозни прегледи да се вдига качеството на автопарка отколкото с еко данъци , но управляващите са доказали досега , че резултатът много много не ги интересува , а просто гледат да напълнят гушките си :dummy:

Дали е евро 5 или евро 2,3,4 разликата е минимална , в сравнение със главоломните количества твърди частици и окиси , които изхвърлят курниците , които споменах по-горе .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Хонда
Мечтае да кара: Е92

Мнение от stefanta » 01 Дек 2009, 14:37

Колеги само като видите във абсолютно всички автомобилни форуми колко са вървежни темите за изкупуване на катализатори и може да ви стане ясно до къде ни е екологията. Еко таксите са много хубаво нещо ама докато годишните прегледи може да ги прави всеки гараж и сервизче файда няма да има за белите ни дробове...Иначе идеята на мен лично ми харесва. Колата в крайна сметка не е нещо, което всеки трябва на всяка цена да има, а на никой не му е приятно някой дизел от каменната ера със отрязан катализатор, махнати всякакви възможни филтри за да се вдигнат .012 коня да му пуши и да го трови..поне на мен не ми е приятно.
Във всички нормални страни ако вредните емисии са над дадена граница колата просто не може да се кара. Трябва и тук да стане така. Тъпо е моя данък да е близо 200 лева годишно, да имам 2 сонди, което до някъде ми пречи да не си купя нов катализатор за 800 лева когато ми се запуши, а на някаква лада, голф 2 или друг музеен експонат да плаща 20 лева годишно. От гледна точка на социализма може да е малко кофти, но пък социализма си отиде (уж)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 01 Дек 2009, 14:46

vankatagsi написа:http://www.monitor.bg/article?id=222971 - Според тази нова информация ека такса ще има само при първоначална регистрация в КАТ, което на фона на това да се плаща всяка година е успокояващо донякъде. Дано не измислят и нещо друго...

Тук ясно са написали че тези еко такси са за заместване на прамахнатия акциз. Дано остане така и не измислят нови глупости, все пак това е нова информация от преди няколко дни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 01 Дек 2009, 15:23

Хич не се заблуждавайте, че икарусите и чавдарите ще изчезнат, просто собствениците ще дават по някой лев, който не се знае накъде ще потъне (уж в хазната, ама едва ли).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 01 Дек 2009, 17:17

Като става въпрос за Еко данъци.... вижте какво става за едни други данъци в Бургас - изреваха и те за не декларирани коли в данъчната служба :shock: http://www.dnes.bg/stranata/2009/12/01/ ... e-si.81695
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Мнение от AlCapone » 02 Дек 2009, 21:27

Колеги имам едно питане че не намерих конкретна информация или таблица по която да видя каква ще е екотаксата на е38 725тдс даречем 97 година защото имам намерения да копувам подобно нещо от Германия но така като чета нещо май няма да го бъде(при условие че четох на някой места за ГОДИШНА екотакса). Така че някой ако има нещо по сигурно като инфо ще съм му много благодарен!
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Дек 2009, 7:47

acho.rs написа:
((:BuKcu:)) написа:На мен ми е чудно дали ще спрат Икарусите :mhihi: :mhihi:

Чул те господ :bowdown: Само , че да вземат и другите карго-лайнарки да спрат - допотопни машини със вредни емисии , колкото на марица изток , всяка :evil: Писна ми да ме обгазяват разни такива боклуци , горещи масло , колкото и нафта :censored: 100 данъка ще ни измислят , а Чавдарите в Търново например , още си оперират като между селски транспорт :evil:...

икарусите в софия от 10на години са на метан... и сигурно са по-чисти от "новите" манове. загледайте се, имат бутилки на покрива.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата