Аксиален лагер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Аксиален лагер
Колеги някои имал ли е проблими с този лагер? И колко струва самия лагер и ремонта че ходих при няколко маистори и всеки казва разли4на цена като видят бмв все едно ще сменят лагер на хеликоптер .Препора4аите някои маистор 

- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Аксиален лагер
Отивам да взема шепа боб и почвам да хвърлям,за да позная с кой двигател е колата ти.Колега напиши с кой двигател е колата сигурен ли си,че е аксиален лагер иначе смяната не е нищо особено и ще ти вземат от 80-120лв за труд според зависи,а лагера отиваш проверяваш по магазините и си решаваш.
Ето ти и примерни цени колкото да се ориентираш http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... r&id=19532
Ето ти и примерни цени колкото да се ориентираш http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... r&id=19532
- markoff_sl
- кандидат ентусиаст
-
Преди година и половина имах проблем с аксиалния лагер, и да ти кажа щом се е преебал това означава че и останалите чаркалъци по съединителя не са в цветущо състояние, затова съвета ми е да си купиш нов съединител(цял комплект) - аз си взех "LUK" за 250 лева, ремонта струваше 100 лева. Надявам се, че съм ти бил полезен. Поздрави...
Bързо Mощно Wечно
- metodi80
- старши ентусиаст
-
koill написа:Колеги някои имал ли е проблими с този лагер? И колко струва самия лагер и ремонта че ходих при няколко маистори и всеки казва разли4на цена като видят бмв все едно ще сменят лагер на хеликоптер .Препора4аите някои маистор
Много хора са имали проблеми с тоя лагер .... (понеже питаш дали някой е имал проблеми с него..)..

Сега сериозно ... колега по тоя въпрос е писано , писано , та нема на къде вече , ползвай търсачката ...
Първо се убеди , че проблема ти е точно този лагер .... Аксиалния лагер "вие" при натиснат педал на съединителя (ако го имаш тоя "симптом" , то там ти е проблема...). Ако се налага да сменяш аксиален лагер , не е лошо да се огледа и съединителя (притискателен и феродов диск) и ако са за смяна , да се сменят и те , понеже така или иначе ще се свали кутията ....
Вапроса е че на мен ми вие когато не сьм натиснал педала, при нетиск на пидала ми спира виенето
до колкото знам това са пьрвите признаци та този лагер, при пьлно блокиране тогава започва да вие и при натиснато положение на педала.

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:....
при мен виенето още го няма, но забелязам, че при натискане на съединител се чува едно съвсем леко 'ромолене' ...предполагам бавно и славно си заминава...?
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- todor kerin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С 45-ти номер
това виене само в движение ли се появява,или и на място го има?На мен ми вие нещо само когато съм в движение и натисна съединителя,а от скоро започна да вие и като отпусна газта без да натискам съединителя,но с натиснат педал на газта не вие 

- dangerous
- младши ентусиаст
-
koill написа:Вапроса е че на мен ми вие когато не сьм натиснал педала, при нетиск на пидала ми спира виенетодо колкото знам това са пьрвите признаци та този лагер, при пьлно блокиране тогава започва да вие и при натиснато положение на педала.
оп видяхте ли от де изкочи зайчето
колега при така написания отговор ти заявявам че,нямаш никакъв проблем с аксиалния лагер
а шума се чува от лагера на първичния вал на скоростната кутия

П.С. ба тея няколко майстори всичките ли са се дипломирали в кварталната кръчма

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
dangerous написа:koill написа:Вапроса е че на мен ми вие когато не сьм натиснал педала, при нетиск на пидала ми спира виенетодо колкото знам това са пьрвите признаци та този лагер, при пьлно блокиране тогава започва да вие и при натиснато положение на педала.
оп видяхте ли от де изкочи зайчето
колега при така написания отговор ти заявявам че,нямаш никакъв проблем с аксиалния лагер
а шума се чува от лагера на първичния вал на скоростната кутия
П.С. ба тея няколко майстори всичките ли са се дипломирали в кварталната кръчма
да дааа ... при мен направо започна с ромоленето

пък като стане по-топло и започне да се чува повече ще има ревизия на кутия и съединител, така и така ще се разглобява
по проблема на колегата ... това виене само на ниски обороти ли го има? Като вдигнеш малко оборотите изчезва ли?
- dangerous
- младши ентусиаст
-
казвам ти че проблема ти е в N 13 от схемата и НЕ е проблем да караш така колата
докато не стане време за смяна на съединител и тогава да се направи ремонт на кутията освен ако нямаш излишни пари
аксиалния лагер сработва само когато педала е натиснат т.е. ще шумоли,вие,ромоли,стърже,реве и т.н само когато педала е натиснат
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=23&fg=15
докато не стане време за смяна на съединител и тогава да се направи ремонт на кутията освен ако нямаш излишни пари
аксиалния лагер сработва само когато педала е натиснат т.е. ще шумоли,вие,ромоли,стърже,реве и т.н само когато педала е натиснат

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
dangerous написа:казвам ти че проблема ти е в N 13 от схемата и НЕ е проблем да караш така колата
аксиалния лагер сработва само когато педала е натиснат т.е. ще шумоли,вие,ромоли,стърже,реве и т.н само когато педала е натиснат![]()

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
~Мишо~ написа:Щом мълчи на натиснат съединител е от кутията...
А кутията ... караи смело. Моят се чува след продължително каране, когато всичко вече е топло и маслото достатъчно 'разджуркано'. Преди това по нищо не се познава, че има някакъв проблем. А вече има няма 10к си го търкалям тоз лагер.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
да видиш при мен какво е . Като загрее колата трака като дърт дизел . като натисна съединителя се оправя . и така вече 10 000 км 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3