е46 скоростна кутия Стептроник !!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
е46 скоростна кутия Стептроник !!!
здр колеги имам 1 малко въпросче .... то е .
В темата (Скрити е не чак толкова ) екстри на е46 прочетох следното: Reset на софтуера на автоматична СК.
Давате на контакт без да палите двигателя, натискате педала на газта до кикдауна и задържате поне 30 сек. Така се рестартира софтуера на кутията. В следващите 10 км. каране адаптивната програма на СК ще се настрои на ново според вашия стил на каране. Обикновенно се усетща по меко превключване на предавките.
Някои правил ли го е и дали деиства ????
В темата (Скрити е не чак толкова ) екстри на е46 прочетох следното: Reset на софтуера на автоматична СК.
Давате на контакт без да палите двигателя, натискате педала на газта до кикдауна и задържате поне 30 сек. Така се рестартира софтуера на кутията. В следващите 10 км. каране адаптивната програма на СК ще се настрои на ново според вашия стил на каране. Обикновенно се усетща по меко превключване на предавките.
Някои правил ли го е и дали деиства ????
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: е46 скоростна кутия Стептроник !!!
Aз.
Не усетих разлика, но пък моята си включва меко...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Потърси в нашия форум или в този на Е39, имаше доста коментари по въпроса.
Общо-взето караш кутията зорлем да се учи на момента как караш, а не когато й се полага по софтуерен цикъл.
)
Общо-взето караш кутията зорлем да се учи на момента как караш, а не когато й се полага по софтуерен цикъл.
За мекото превключване май трябва смяна на маслото и филтъра (само не тръгвайте отново с разискване в тази тематикаDimitroff написа:Aз.

- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Говорих с един техник в най-големия сервиз за автоматици и каза че тоя трик не действа при БМВ явно е на психологическа основа 

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
и аз го пробвах, но наистина мисля че за оптимален вариант на полза е да се комбинира със смяна на филтър и масло!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
optimist написа:Говорих с един техник в най-големия сервиз за автоматици и каза че тоя трик не действа при БМВ явно е на психологическа основа
Не знам дали е прав на 100%, но ако намериш едно ръководство на потребителя от преди 2000-ната година, там си го пише. Това си е и сервизна функция на АСК и не виждам защо БМВ ще я деактивират. А и в по-горния ми пост писах, какво е най-вероятно да се очаква от използването й.
6 мнения
• Страница 1 от 1