Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в

Мнение от © » 26 Окт 2009, 22:30

нещо което ми направи впечатление последният път
задавам постоянна скорост от около 140 км по километраж на магистралата. В същото време GPS естествено показва 135км/ч. Скоростта не се променя в продължение на 10 минути и повече. Нулирам борд компютъра за средна скорост - и какво се оказва според борд компютъра средната ми скорост т.е. тази която подържам в момента е точно 135км/ч т.е. точно толкова колкото е по GPS. Доста приятно ме изненада това

някой ако го е тествал да сподели
гумите ми са стандартни зимни 16ки

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 26 Окт 2009, 22:35

© написа:нещо което ми направи впечатление последният път
задавам постоянна скорост от около 140 км по километраж на магистралата. В същото време GPS естествено показва 135км/ч. Скоростта не се променя в продължение на 10 минути и повече. Нулирам борд компютъра за средна скорост - и какво се оказва според борд компютъра средната ми скорост т.е. тази която подържам в момента е точно 135км/ч т.е. точно толкова колкото е по GPS. Доста приятно ме изненада това

Слави,според мен нарочно големия километраж те лъже с 5 км/ч с цел безопастност и спазване на ограниченията.Пример : Ако си се заблехосал някъде градско и колата е вдигнала 55 км/ч и те засечат полицаи,при тях на радара им ще им излезе че караш с ограничението. :) Наречи го аванс някакъв,мисля че на всички коли е така.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Окт 2009, 22:49

не, това го знам
на всички коли е така, при моята разминаването е дори 6-7км като предполагам при по-висока скорост ще е повече т.е. най-вероятно е заложено като %
тук ме учуди това, че борд компютъра отчита съвсем точно реалната скорост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 26 Окт 2009, 23:15

© написа:нещо което ми направи впечатление последният път

Да Слави аз съм си пускал електрония километлаж от скритото меню на борда и то показва с 5 км по малко от колкото се движа
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Окт 2009, 11:31

А как мога да си пусна "скритият " километраш от менюто,без да ми се налага да нулирам разход и дали има на БС къде мога да погледна колко е температура на водата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 27 Окт 2009, 12:04

Е.Димитров написа:А как мога да си пусна "скритият " километраш от менюто,без да ми се налага да нулирам разход и дали има на БС къде мога да погледна колко е температура на водата?

Има колега всичко има темп на вода волтаж на акумолатора абе много неща аз си ги имам ксерокопирани всички функций какво означават и за какво са ,но в мемента не са в мен листите да ти кажа кой номер в скритото меню е за водата. Мисля ,че е 7.0 за водата ама не съм сугурен
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=5831
погледни 4-тия пост
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Окт 2009, 13:07

Нещо никак не става,стигам до 19 то меню,светва-l..on off и до там...
все пак идеята ми е дали мога след като си активирам скритото меню,да си го извиквам през BC по всяко време само с бутона на мигачите?

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Окт 2009, 13:26

Е.Димитров написа:Нещо никак не става,стигам до 19 то меню,светва-l..on off и до там...
все пак идеята ми е дали мога след като си активирам скритото меню,да си го извиквам през BC по всяко време само с бутона на мигачите?

не може, защото след всяко гасене на колата трябва да отключваш през меню 19
и въобще бутона на борд компютъра няма отношение към скритото меню

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 30 Ное 2009, 16:39

При мен не мже да се активира скритото меню при запален двигател :dunno:
Реша ли да въртя стратера и менюто изчезва - показва се нормалния дисплей.
Как се задържа активно това меню при запалване на двигателя?
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 30 Ное 2009, 16:44

pazokolarov написа:При мен не мже да се активира скритото меню при запален двигател :dunno:
Реша ли да въртя стратера и менюто изчезва - показва се нормалния дисплей.
Как се задържа активно това меню при запалване на двигателя?

На полуконтакт го правиш или когато вече си запалил.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318
Мечтае да кара: Porsche Carrera.
Детайли за колата: най-хубавата :)

Мнение от Jamaika » 10 Дек 2009, 23:53

Ел. отопление на задното стъкло (валидно е за всички версии на Е46)
Работи в два режима:
След подаване на контакт и включване бутона на блока на климатроника за първи път, нагревателя се включва за 10 или за 17 минути (в зависимост от кодирането). Не се контролира стойността на напрежението.

Не разбирам какво означава "включване бутона на блока на климатроника за първи път". Някой ще ми разясни ли? Той си работи по подразбиране при стартиране на колата.
Това означава ли, че зимата като паля сутрин колата не е необходимо да пускам нагревателя на задного стъкло? И защо като го пусна след определен период от време се изключва сам?

ПП. -е46 - 05/99
Най много сакам да съм змия- Ем си лежим, ем си одим!! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02

Мнение от Константинов » 11 Дек 2009, 15:26

Jamaika написа:
Ел. отопление на задното стъкло (валидно е за всички версии на Е46)
Работи в два режима:
След подаване на контакт и включване бутона на блока на климатроника за първи път, нагревателя се включва за 10 или за 17 минути (в зависимост от кодирането). Не се контролира стойността на напрежението.

Не разбирам какво означава "включване бутона на блока на климатроника за първи път". Някой ще ми разясни ли? Той си работи по подразбиране при стартиране на колата.
Това означава ли, че зимата като паля сутрин колата не е необходимо да пускам нагревателя на задного стъкло? И защо като го пусна след определен период от време се изключва сам?

ПП. -е46 - 05/99

Бутона на блока е №13:
Climatronic.png

Не мисля че работи по подразбиране, трябва да се включи. И наистина след определено време се изключва сам или при изключване на климатроника.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 12 Дек 2009, 1:34

Jamaika написа:Не разбирам какво означава "включване бутона на блока на климатроника за първи път". Някой ще ми разясни ли? Той си работи по подразбиране при стартиране на колата.
ПП. -е46 - 05/99

Четете внимателно, бе момчета:
[ size=150]След подаване на контакт [/size]и включване бутона на блока на климатроника за първи път......

и четете всичко.
По подразбиране ще работи само ако външната темп. е под +3 градуса и то само за 5 мин. Ако след това го пуснете ръчно от бутона, ще работи в режим вкл. 40 сек./изкл. 80 сек., а лампата на бутона ще си свети постоянно докато не изключите двигателя или бутона.
Ако външ. темп. е над 3 гр., отоплението не се включва автоматично след палене на двигателя. Ако натиснете бутона за нагревателя, което ще е за първи път след палене на двигателя ( ане след производството на колата :mhihi: ) , нагревателя ще работи 10 или 17 минути, след което се изключва сам. Ако след това го пуснете ръчно от бутона, ще работи в режим вкл. 40 сек./изкл. 80 сек., а лампата на бутона ще си свети постоянно докато не изключите двигателя или бутона.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Passion » 17 Мар 2010, 17:15

Спомням си навремето (преди 4-5 години) се разкарвахме с на един френд е36цата из квартала и той направи няква врътка с ключа май беше, и започна нещо като демо на дисплея, всички стрелки се размърдаха нагоре надолу, и в продължение на минута-две "танцуваха" беше доста яко :yes: та се чудех на е46 има ли го това?? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasico » 23 Мар 2010, 0:00

Passion написа:Спомням си навремето (преди 4-5 години) се разкарвахме с на един френд е36цата из квартала и той направи няква врътка с ключа май беше, и започна нещо като демо на дисплея, всички стрелки се размърдаха нагоре надолу, и в продължение на минута-две "танцуваха" беше доста яко :yes: та се чудех на е46 има ли го това?? :roll:

Да колега има е тази функция, тя е в скритото меню на компютъра. Това е тест на всички уреди и лампи по таблото. Подмению 2 на скритото меню е това. :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46