За подгрева на седалките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
какво трябва: седалки с вградения подрев, копчета 2 бр. - имам 2 за Е36 и самите те управляват топлото, 2бр. релета, 2 бр. бушона, малко кабел - мисля, че има достатъчно в колата, но все пак. желания за събиране на всичо това.
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
NikiNikolov написа:какво трябва: седалки с вградения подрев, копчета 2 бр. - имам 2 за Е36 и самите те управляват топлото, 2бр. релета, 2 бр. бушона, малко кабел - мисля, че има достатъчно в колата, но все пак. желания за събиране на всичо това.
това сигурно ли е или предполагаш

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравейте, нищо не предполагам. Буксите за "топло дупе" са под мокета, ако няма ток - липсва бушон и/или реле, веригата продължава с управляващия бутон който пуска желаното топло, следват реотаните в седалката и веригата се затваря. Да не казвам какъв подрев съм си направил, и съм супер доволен - беше на промоция и добре се върза - 30 лв. за материалите.
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Re: За подгрева на седалките
shnitzera написа:понеже ми предстои интервенцията от обик. салон към кожа и никога не съм имал подгрев а на новия има ,та да питам дали са нужни само копчетата или пак блокове релета ***ки маини или ..?
Колега и на мен ми предстои тази процедура,тези дни ще свалям салона и ще проследя цялата инсталация,Само трябва някак да преместя седалките назад за да достигна болтовете!
Кофти е че инсталацията е окьсила и няма как да им подам ток
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- shnitzera
- ентусиаст
-
някой нещо конкретно ?
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Правилно си разбрал, че преди фейса са 80 ватови реотаните, а след фейса са 120. Регулацията и съответно подаването на тока се извършва от копчетата, които в случая се явяват и модули за управление. Преди фейса са с врътки и са отделни елементи, които се вграждат в гнезда, както копчето на АСЦ, което всеки го има. Пускането на кабелите си е индивидуален проблем и всеки го решава по най-лесния и удобен за него начин. Пускат се кабели до захранващия блок зад жабката до копчетата за управление и от тях пък до седалките по един "+". Слагат се бушони (15А май) на гнездата, на които си вързал захранването. Проблемът при комбинацията предифейс копчета + следфейс подгрев е, че седалките ще загряват по-бавно и никога на пълна мощност. Може да се реши като си купиш контролен център за следфейс (там където са наредени всички копчета за екстрите - ДСЦ, подгрев, щори и т.н.). За разлика от преди фейса контролния център е един цял модул и копчетата за наличните екстри са си на него. При добавяне на екстри ти трябва нов контролен център с налични копчета. Също така при такава интервенция се преработват кабелите зад контролния център, които при следфейса са набичени всички в един щекер, а преди фейса си има отделен сноп за всяко копче/модул. Та такива работи общо взето...
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
И аз да се включа с въпрос, преди няколко дни спря да ми работи само централната долна част на шофьоркската седалка.
Отделно ли са реотаните, и окабеляването вътре в седалката ли е или от секи реотан излиза по един сноп и влиза в буксата ?
Отделно ли са реотаните, и окабеляването вътре в седалката ли е или от секи реотан излиза по един сноп и влиза в буксата ?
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Има 2 букси - една за реотана на седалката и една за облегалката. Може да вдигнеш максимално седалката и да поразмърдаш кабелите малко, ако не стане без разглобяване няма да минеш.
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Точно това ме интересуваше. Очевидно мога да премеря и съпротивлението на реотаните през тези букси.
Мерси много
Мерси много

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
shnitzera написа:525bmw написа:shnitzera написа:понеже ми предстои интервенцията от обик. салон към кожа и никога не съм имал подгрев а на новия има ,та да питам дали са нужни само копчетата или пак блокове релета ***ки маини или ..?
Естествено, че ти трябват много неща. Освен копчетата, трябват ти някакъв регулатор на нивото топлина, смисъл, има 3 степени, оригинално. Трябват ти реотани, които са вградени в седалката, защото на BMW, не топлят само г*за, а и кръста. Освен това доколкото знам, да ги вградиш не е много лесно, ако не е оригинално, щото ако не стане при теста да не търсиш нов салон. Под моята седалка има 3 блока, метални, и сигурно 15 кабелчета и кабелченца. трябва ти прекъсвач и бушон, но може би имаш в инсталацията.
Колега явно не си ме разбрал ,новият ми салон има подгрев и питам как да го включа да работи след като си взема и копчета
Няма ли някакви букси излишни
- shnitzera
- ентусиаст
-
има да
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
shnitzera написа:има да
би трябвало базово да сложат букси и за подгряване на седалките но отам нататък нямам идея какво става

- Sivako
- младши ентусиаст
-
Значи на копчето са 5 кабела
+(Вадиш го от ASC)
–(От някой кафяв кабел)
Кабелче от което копчето светва като пуснеш фаровете (Вадиш го от ASC)
Другите два Отиват към подгрева на седалката
Ако и преди си бил с ел седалки връзваш 2та кабела от копчето по цветове на седалката,а ако не си бил с ел салон трябва допълнително да пускаш към дебелите кабели на седалката плюс и минус и готово.
Копчетата са самите модули за подгрева нищо допълнително не ти трябва
Става дума за е38 но съм 90% сигурен че и на е39 е същото
Копчетата са ми с врътките
+(Вадиш го от ASC)
–(От някой кафяв кабел)
Кабелче от което копчето светва като пуснеш фаровете (Вадиш го от ASC)
Другите два Отиват към подгрева на седалката
Ако и преди си бил с ел седалки връзваш 2та кабела от копчето по цветове на седалката,а ако не си бил с ел салон трябва допълнително да пускаш към дебелите кабели на седалката плюс и минус и готово.
Копчетата са самите модули за подгрева нищо допълнително не ти трябва

Става дума за е38 но съм 90% сигурен че и на е39 е същото
Копчетата са ми с врътките

- shnitzera
- ентусиаст
-
ето този отговор чаках .Мерси много

51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4