за етика и тон в мненията на участници

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

за етика и тон в мненията на участници

Мнение от Aurora » 15 Юли 2005, 23:06

забелязал съм че по нашите форуми има доста мнения, които не носят никаква информационна стойност, а само квалифицират, при това персонално, мнения на другите участници с лош, негативен, менторски тон. от сорта: цитат, и след това "това е глупост" или "това е несериозно изказване".
Призовавам всички да си мерят думите и когато казват нещо, особено ако критикуват някой, да се аргументират обстойно, като зрели хора.

Предложение към модераторите, да трият без предупреждение мнения от типа на гореспоменатите.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Юли 2005, 23:25

да. но трябва да се внимава пък да не станеме съвсем стерилни. иди разгледай другите форуми- мисля че добре се справяме тука...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 15 Юли 2005, 23:45

alx написа:да. но трябва да се внимава пък да не станеме съвсем стерилни. иди разгледай другите форуми- мисля че добре се справяме тука...

добре ако някой ще каже за някой че е глупак, какво да правим, промълчим, оставяйки изказване без отговор или да почнем расправии в форума.

става дума само за тези изказвания, когато един персонално обижда друг на публично място, скривайки се зад монитора, това е нетерпимо.
само такива трябва да се трият.

според мен е лесно да определиш дали има персонална обида в едно изказване.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 16 Юли 2005, 1:30

Ако визираш някой конкретно пращай ЛС-та на модераторите и оттам нататък те да решават. Самоцензурата сама по себе си е в пряка връзка със самосъзнанието на този тип потребители. Искам да кажа, че въобще липсва.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Юли 2005, 3:08

и аз сам ЗА браво супер е идеята за такива напаво бан :yes: ;)

Потребител
Аватар

Мнение от akulata » 16 Юли 2005, 7:37

Май ми е време и на мен да напиша нещо. От доста дълго бях просто четател в този форум. И един ден реших да се регистрирам. Регистрирах се,е и...?! Пак продължих да чета… Не съм изказвала мнение,защото прецених,че не съм толкова компетентна,за да давам съвети.От друга страна пък,незнам дали не е било от опасението да не бъда нападната по подобен начин,че мнението ми е просто коментар от типа цитат и след това "това е глупост" или "това е несериозно изказване",защото наистина е имало неща,с които не съм била съгласна,но не съм се включвала,с цел да избягвам конфронтации. :mhihi:
Форумът,колкото ми е интересен,толкова ми е и полезен,за което поздравявам администраторите,модераторите и всички потребители. Да,всички,защото благодарение на всички-това е форум. За местата,където модераторите е трябвало да се намесват,смятам,че те добре си вършат работата! И..определено форумът е на ниво! :bowdown:
Ако ще започва такава чистка,за която Aurora настоява,то тогава Aurora,какво ще кажеш да се трият и постове пълни с правописни грешки,но не тези с неумишлени или механични. Не се оглеждай,а първо си прегледай своите мнения. Или “Имоцията” така те е завладяла,че не ги забелязваш :winky:
Позволи ми просто като четател , да имам беглата представа въз основа на какво си поставил тази тема и да те запитам в кой момент точно кой кого нарече “глупак” на т.нар. публично място-форумът и кой се крие зад монитора,след като зад него никoй вече не може да се скрие,ако имаш и представа що е туй Интернет и IP. Аз съм сигурна,че ако поставиш всички потребители от този форум очи в очи,всеки ще си защити мнението по същия начин,както го прави в интернет пространството.
Та докато има потребители като теб,с "изисквания" като твоите…дали не е по-добре просто да продължавам да си чета…
:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 16 Юли 2005, 10:49

извинявам се за моите грешки, не съм роден в България, а живея тук само от 5 години. По повода на "имоция", само мога да каже че малко съм бил объркан какво да напиша, намяло никой да питам, тъй като например "икономика" на български е било правилно, когато на всички други езици се е писало почвайки от "е" (еconomy) като и (emotion).

не съм срещу не грамотни постове, всеки си има право да бъде не грамотен, това никой не засяга, иначе наистина трябва да се трият половина от постовете. аз говоря само за този малък процент на персоналните обиди.

не съм имал в предвид, че никой не може да бъде открит по IP, за да стане това бая трябва да бъде обиден човека, естественно в повече от случаяите никой от обидените няма да тръгне да търси виновника, но неприятен осадък се остава. Но пък в реалното общуване (на маса) изказвания, за който аз говоря би предизвикали сериозни расправии или даже в бой последствие. Затова казвам че винаги е лесно на един страхливец да обижда хора по електронен начин. В същност имало едно правило на форума: да не пишеш това което не бих казал в очите, обаче както гледам този правило не се спазва, а трябва.

а това че на мен си акцентирала внимание че съм бил не грамотетем. точно срещу това съм - персонални обиди на публично място. Щото сега по този начин ти ми караш да ти отговарям в подобния тон и почва...
Ако някой нещо да каже срещу другия да го прави в неговия ЛС. За какво другите трябва да бъдат свидетели на такива расправии.
Последна промяна Aurora на 17 Юли 2005, 17:17, променена общо 1 път

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Юли 2005, 12:29

Aurora обаче както гледам този правило се спазва, а трябва.

пич малко дълбоко си се заблудил и това което искаш едва ли ще доведе до ефект , аз не сам забележил потребители да се псуват щото най малкото те се знаят повечето и се сабират на сбирките и нали знаеш ко може да стане като се видят после .. тука имаше подобни намеци но така и останаха безпочвени и се оказа че некои хора само си чешат езиците и нищо не доказаха ... за страхливците интересно там въпроса отива към биячите и групите които се събираха и пребиха сички цигани по цела софия .. сещаш ли се сега колко е по спокойно и весело ;) така че и едните и другите са не по малко трагикокомични .. така че в общи линии неможе сичко да е ток и жица трябва и да има фън и спорове и караници пак ако требва и бой , така се ражда истината нали не искаш тея с правата да пишат а другите само да клатят глава и да повтарят да ... да ... да ... да ... тфа е демокрацията като ти се иска да тропнеш с крак и да кажеш абе аз на вас немога ли да ви еб.. ма... :mhihi:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 16 Юли 2005, 14:42

ама не мога да разбера защо всеки път обсъждате едно и също а то е без мислено и безпочвено . :idea: .. това е поредната тема дето ще се изпише 2-3 стр. :!: :!: :!: Как някой на някой пречи и т.н :arrow: “кучетата си лаят кервана си върви” :lol: ..най ми по лесно да ви кажа ооода така е прави сте да му писне на човек от такива където няма какво да кажат ама и да го кажа няма да променя нищо :evil: ...дори и да има полза от темата което се съмнявам то ще е за много малък кръг хора :!: :!: ... оффф то и това дет го пиша е без мислено ама карай..вече съм го написал 8)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 16 Юли 2005, 16:42

Във всяко нещо трябва да има баланс за да се получи хармония.

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 16 Юли 2005, 17:12

Ако в едно нещо хармонията е нарушена се получава дисбаланс на цялата система.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 16 Юли 2005, 20:57

Aurora написа:Ако някой нещо да каже срещу другия да го прави в неговия ЛС. За какво другите трябва да бъдат свидетели на такива расправии.
:mhihi: :mhihi:
Пич,айде да не правя copy и paste на личните съобщения да те видят хора кво представляваш и как си мениш позицията според това на къде задуха вятърът :!: :evil: Другите неща няма да ги коментирам :idea:
One passion,one car,one life...

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Юли 2005, 21:32

Impasse....

дай дай да стане весело ... и аз мога да пастем разни ЛСта на засегнати от мен уж лимони които сам псувал ... ми като те лъжат ко да седиш и да гледаш умно ли ... ше има маиката и таткото и тфа е :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 16 Юли 2005, 23:40

bam-bam написа:
Impasse....

дай дай да стане весело ... и аз мога да пастем разни ЛСта на засегнати от мен уж лимони които сам псувал ... ми като те лъжат ко да седиш и да гледаш умно ли ... ше има маиката и таткото и тфа е :mhihi:

Ти тихо,защото наистина ще копи/пейст лс-то със среднощните ти желания,дето ми го прати преди 2-3 дни :mhihi:
Според мен темата няма особено голям смисъл,хармония има донякъде и изключенията са малко.
Няма да казвам,че мястото й всъщност не е тук а в форума за коментари и препоръки,за да не се обижда автора,който така настоява за спазване на правила :)

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 17 Юли 2005, 0:56

От къде се почна къде ще стигне малиииии :roll:

Следваща

Назад към Основен Форум