V16 7ма серия
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: V16 7ма серия
има я в бмв музея тази 7ца, пълно е със снимки в нета 
бтв вейрона е със съвсем различна концепция, не знам защо ги сравнявате, W16 с V16

бтв вейрона е със съвсем различна концепция, не знам защо ги сравнявате, W16 с V16
No bling at the Ring
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Звучи чудесно 

- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече не кара такива талиги
BadAngel написа:има я в бмв музея тази 7ца, пълно е със снимки в нета
Колега ще разясниш ли на по неуките разликата между W16 и V16?
мии, първата разлика която виждам е, че единия мотор е атмосвефен, другия е с 4 турбота =)
No bling at the Ring
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
ми явно едното е 4 мотора от голф гти, другото е два мотора осмаци =) не намирам точно при буквите някаква разлика, ако трябва да съм честен, нека ако някои е наясно да напише =)
No bling at the Ring
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
BadAngel написа:има я в бмв музея тази 7ца, пълно е със снимки в нета
реших че щом казваш че нямат място за сравнение значи знаеш и разликата между двете, и тъй като мен ме интересува реших да питам

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BadAngel написа:ми явно едното е 4 мотора от голф гти, другото е два мотора осмаци =) не намирам точно при буквите някаква разлика, ако трябва да съм честен, нека ако някои е наясно да напише =)
По-близко е до концепцията на ВР6 , от колкото на ГТИ

- pvatanasov
- Потребител
-
- Кара: e36 318is coupe
ventostz написа:BadAngel написа:има я в бмв музея тази 7ца, пълно е със снимки в нета
реших че щом казваш че нямат място за сравнение значи знаеш и разликата между двете, и тъй като мен ме интересува реших да питамно хайде ако има някой наясно да каже
То и на снимката се вижда - W16 най-просто казано това са два слепени VR8 (V-мотор и Reihen(редови)-мотор) мотора под определен градус и се получава W16. А една от разликите между W16 и V16 е, че W16 е сравнително по-къс по дължина от другия мотор, тъй като цилиндрите от ляво и от дясно са разположени шахматно, а не в редица. А един от минусите, до колкото съм чел, е по-голямото генериране на топлина на W16.
Жалко наистина, че не се е стигнало до поне 100-200 екземпляра от V16 7-ма серия

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
acho.rs написа:BadAngel написа:ми явно едното е 4 мотора от голф гти, другото е два мотора осмаци =) не намирам точно при буквите някаква разлика, ако трябва да съм честен, нека ако някои е наясно да напише =)
По-близко е до концепцията на ВР6 , от колкото на ГТИ
Ачо , на ВР6 мотора ъгъла между цилиндрите е 15 градуса с което те седят в редови блок.Този си е чисто и просто V образен блок с разместени цилиндри.Някакви търговски приумици ...
Георги Пенчев
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аха , това за тези имзислици на ВАГ го разбрах едва преди месец и останах шашнат.Особено от V5 мотора
W12 явно го правят за да пестят място , но сигурно е успешен модел , след като и в Бентли го слагат...

W12 явно го правят за да пестят място , но сигурно е успешен модел , след като и в Бентли го слагат...
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3