Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Re: BCAA и изобщо фитнес...

Мнение от amd » 28 Ное 2009, 0:11

Bogat-Beden написа:
MOGY написа:Аз за това казах нормални килограми,естествено че не е нормално 100кг мъж да не може да дигне повече от 90.За мен нормално е човек 100кг който не тренира от вчера да може да бутне 150 поне веднъж от лег.
Мисълта ми беше че като идеш да тренираш не виждам защо трябва да се срамуваш че някой в залата вдига повече от теб.
Тебе срам ли те е?Или да те е яд че и ти не можеш така?

а тия 100 кг може да са на 1,70 и на 1,90 ръст... :roll: а и не си ли опира пак до генетика... :conf:

Да, ръста според мен има значение, точно като човек 1.90 го казвам - самите крайници са доста по-дълги на някои хора и това прави упражненията по-трудни - едно, че вдигам и движа тежестите повече и по на високо, друго, че самия мускул е захванат за костите по друг начин и т.н.
Но мен не ме притеснява с колко кила ги правя - гледам си резултатите пред огледалото ;) Ясно е, че трябва и в силата да има развитие, но не е задължително, понякога тялото расте и без да увеличаваш драстично тежестите.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 28 Ное 2009, 0:32

don_mimo написа:аз пък от 3 седмици вече съм редовен през ден на фитнес и от 96кг сега съм 91 , повечко упражнения и малко диетка :)
на пролет живот и здраве ще пусна снимки с постиженията си .... ама сега не смея ,че "кобрата" (шапка му свалям) ме комплексира вече ...
успех на едричките хора като мен в отслабването :)

мерси колега :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Ное 2009, 12:09

amd написа:
Bogat-Beden написа:
MOGY написа:Аз за това казах нормални килограми,естествено че не е нормално 100кг мъж да не може да дигне повече от 90.За мен нормално е човек 100кг който не тренира от вчера да може да бутне 150 поне веднъж от лег.
Мисълта ми беше че като идеш да тренираш не виждам защо трябва да се срамуваш че някой в залата вдига повече от теб.

а тия 100 кг може да са на 1,70 и на 1,90 ръст... :roll: а и не си ли опира пак до генетика... :conf:

Да, ръста според мен има значение, точно като човек 1.90 го казвам - самите крайници са доста по-дълги на някои хора и това прави упражненията по-трудни - едно, че вдигам и движа тежестите повече и по на високо, друго, че самия мускул е захванат за костите по друг начин и т.н.
Но мен не ме притеснява с колко кила ги правя - гледам си резултатите пред огледалото ;) Ясно е, че трябва и в силата да има развитие, но не е задължително, понякога тялото расте и без да увеличаваш драстично тежестите.

Без сила и големи тежести няма размери ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Ное 2009, 13:53

bum_bum написа:
amd написа:
Bogat-Beden написа:

Без сила и големи тежести няма размери ;)

Със големи тежести се увеличава силата , при сравнително константи размери . Справка - виж тренировките на щангитите и трибойците . 75 кила човек да клекне със 300 (с екипировка) , значи не е постигнал кой знае какви размери , въпреки огромните тежести с които тренира . Според мен MOGY се изказа най-точно ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Ное 2009, 18:32

При тях размерите се ограничават с цената на огромни лишения заради тегловите категории. Културистите също вдигат огромни тежести. Много от тях биха могли да стогнат до тежестите на трибойците, ако имаше смисъл.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 28 Ное 2009, 19:11

bum_bum написа:При тях размерите се ограничават с цената на огромни лишения заради тегловите категории. Културистите също вдигат огромни тежести. Много от тях биха могли да стогнат до тежестите на трибойците, ако имаше смисъл.

Тук грешиш - аз не съм забелязвал да се лишават от нищо ( освен алкохол) . По скоро тренировките им са по-чести и интензивни , със няколко повторения на големи тежести ... Щангистите които познавам (повечето се отказаха , заради перфектната ни федерация и организация) тренират 6 пъти в седмицата по 2 часа, като в периоди на подготовка се преминава и на двуразово , но това е друга тема ... Лишението е непосредствно преди състезанието , ако трябва да се свалят килограми , но често се налага и качване , което си е типично за всеки един спорт .
Има някой културисти , които наистина имат шанс в трибоя , но това е предимно в България , където със финансите с които разполага един културист , се "хранят" цял отбор трибойци ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 28 Ное 2009, 20:12

acho.rs написа:
bum_bum написа:При тях размерите се ограничават с цената на огромни лишения заради тегловите категории. Културистите също вдигат огромни тежести. Много от тях биха могли да стогнат до тежестите на трибойците, ако имаше смисъл.

Тук грешиш - аз не съм забелязвал да се лишават от нищо ( освен алкохол) . По скоро тренировките им са по-чести и интензивни , със няколко повторения на големи тежести ... Щангистите които познавам (повечето се отказаха , заради перфектната ни федерация и организация) тренират 6 пъти в седмицата по 2 часа, като в периоди на подготовка се преминава и на двуразово , но това е друга тема ... Лишението е непосредствно преди състезанието , ако трябва да се свалят килограми , но често се налага и качване , което си е типично за всеки един спорт .
Има някой културисти , които наистина имат шанс в трибоя , но това е предимно в България , където със финансите с които разполага един културист , се "хранят" цял отбор трибойци ...

абе ти има ли тема по която да не си компетентен и да не си на въпреки и кои от изброените спортове си тренирал че всичко ти е толкова ясно щото аз съм тренирал и двата и да ти кажа ти грешиш.ти как може вообще да сравняваш тия два спорта дето нямат нищо общо бум бум е прав без тежести няма маса .ако знаеш колко ми е писнало от такива като тебе дето имали едни познати дето имали едни приятели дето били виждали как едни видяли ... докато не ти мине нещо през ръцете недей да приказваш щото ако мислиш че някой щангист или културист ще ти издаде тайните си жестоко се лъжеш.тия спортове са толкова различни че няма накъде аз като ходих на щанги бях 65 кила и правих на 200 клекове след всяка тренировка и си стоях толкова а като се готвих за състезание по културизъм тежах 80 кила и си правих сериите със 180-200 кила и растях като гъба айде отговори си на въпроса що е така щото аз няма да ти кажа.
и айде че много запалих да пусна една снимчица да видите има ли промяна от предната стана долу горе месец .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 0:05

cobrata_m3 написа:
acho.rs написа:

абе ти има ли тема по която да не си компетентен и да не си на въпреки и кои от изброените спортове си тренирал че всичко ти е толкова ясно щото аз съм тренирал и двата и да ти кажа ти грешиш.ти как може вообще да сравняваш тия два спорта дето нямат нищо общо бум бум е прав без тежести няма маса .ако знаеш колко ми е писнало от такива като тебе дето имали едни познати дето имали едни приятели дето били виждали как едни видяли ... докато не ти мине нещо през ръцете недей да приказваш щото ако мислиш че някой щангист или културист ще ти издаде тайните си жестоко се лъжеш.тия спортове са толкова различни че няма накъде аз като ходих на щанги бях 65 кила и правих на 200 клекове след всяка тренировка и си стоях толкова а като се готвих за състезание по културизъм тежах 80 кила и си правих сериите със 180-200 кила и растях като гъба айде отговори си на въпроса що е така щото аз няма да ти кажа.
и айде че много запалих да пусна една снимчица да видите има ли промяна от предната стана долу горе месец .
Изображение

Не ме разбра правилно - много ясно , че силата и масата вървят заедно , но на един етап се разминават малко .Отделно стана на въпрос , че не е препоръчително начинаещ да слага големи тежести , (особено ако е ектоморфен тип) , от където бум бум , каза , че без големи тежести , няма големи мускули.Е да но трябва да се изчака , доста преди да сложиш сериозни кила , иначе конутзиите са почти неизбежни.Не съм се занимавал с жанги и културизъм , защото още в началто послушах хората - клякай , опъвай тяга яко и бързо си направих една голяма дискова херния :evil: След това леко фитнес , защото изгубих желание и донякъде възможност .
За това приятел на мой прятел доста грешиш , ще ти драсна ЛС , щото мисля , че не уместно тук да пиша кой познавам .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 29 Ное 2009, 0:07

Bogat-Beden написа:Какво мислите за упражненията със собствена тежест- набирания,кофички,мофички... :)

Колега днес си купих това колело и си мислех, че трудно ама ще се справя. Е няма такива усилия за упражненията със колело има различни упражнения и си ползваш собствената тежест. Натоварва супер много мускули.
http://www.youtube.com/watch?v=0tgg1n9p ... re=related

Във второто клипче има доста добри упражнения :)
http://vbox7.com/play:67424922

на второто третото ми хареса мацката отзад :)
http://www.youtube.com/watch?v=0WhWqF2a ... re=related
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Ное 2009, 10:02

ditko1 написа:
Bogat-Beden написа:Какво мислите за упражненията със собствена тежест- набирания,кофички,мофички... :)

Колега днес си купих това колело и си мислех, че трудно ама ще се справя. Е няма такива усилия за упражненията със колело има различни упражнения и си ползваш собствената тежест. Натоварва супер много мускули.

Това не е тренировка,а мазохизъм колега,да ме прощават много.. :mhihi: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 10:18

Bogat-Beden написа:
ditko1 написа:

Това не е тренировка,а мазохизъм колега,да ме прощават много.. :mhihi: :mhihi:

От това първото колко жестока травма на кръста моще да си направиш , не е истина , макар да изглежа много лесно . Мисля , че се препоръчва само на напреднали ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Ное 2009, 10:29

acho.rs написа:От това първото колко жестока травма на кръста моще да си направиш , не е истина , макар да изглежа много лесно . Мисля , че се препоръчва само на напреднали ...

ами аз като се замисля,не си ли загрял добре,май от всичко можеш лесно да се контузиш :roll:
но тия с колелцето ме загубиха още от първите секунди на клипчето... :mhihi: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 10:34

Bogat-Beden написа:
acho.rs написа:От това първото колко жестока травма на кръста моще да си направиш , не е истина , макар да изглежа много лесно . Мисля , че се препоръчва само на напреднали ...

ами аз като се замисля,не си ли загрял добре,май от всичко можеш лесно да се контузиш :roll:
но тия с колелцето ме загубиха още от първите секунди на клипчето... :mhihi: :mhihi:

Помня , когато в една зала за щангисти донесоха такова колело за първи път - никой не успя да направи упражненито прав- най-много от колене и няма такова викане,псуване и реване от болки в кръста :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 29 Ное 2009, 10:35

Мен пък ме заинтригува и ще си взема едно да си стържа по паркета.
Изображение

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 29 Ное 2009, 23:24

bum_bum написа:Без сила и големи тежести няма размери ;)

Тва е при мен и при теб но има хора които по добре им се отразява на размерите работа с 10-12 повторения.
Аз примерно работните серий са ми с такива киограми с които не мода да направя 10-12 а по 6-8 и при мен така е по добре.
Някаде бях чел преди че генетично ти е заложено кои мускулни влакна ти преобладават,не помня кои бяха бързите кои бяха бавните ,червените или белите.Та по слабите и жилавите им преобладават едните те обикновено нямат генетично заложена сила но пък за сметка на това са издръжливи ,при тях ефекта идва като стимолират тези влакна отговорни за моментната силата като това става с по малко повторения и повече киограми.Докато тези които по рождение са си набити или здравички те имат сила но пък нямат тази издръжливост при тях по добрия варянт е повече повторения.Може и да пиша глупости просто това ми се върти в главата, мисля че го бях чел някате преди доста време.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата