Разход на масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Разход на масло
Веселин|Василев написа:kriso85 написа:Според официалните данни на БМВ разход на масло 1 л. на 1000 км. е в границите на нормалното и не се налага ремонт на двигателя
Тия данни са от Русия за Москвич, къв 1 литар на 1000км!! Искаш да кажеш, че за 10000км трябва да си купя 10л масло, трябва колата да ми е голяма кочина в случая!!!
До колкото знам и съм чел в границите на нормалното при дизелите е 70гр на 1000км и ако подържа това съотношение за 10 000 трябва да долеея 700 гр масло, но много зависи и от маслото което се сипва, предполагам е за масла препоръчани от BMW. На моя дизелов кораб TDS доливам 1-1200гр масло (Repsol 15W40) на 1 смяна, което не е в границите, но не е и нещо фрапантно. Сега съм сипал Мотул 5W40 и ще видя как ще се държи с него.
Айде не се изказвай неподготвен ако обичаш

За да напиша нещо (при това с ГОЛЕМИ букви) значи нещо съм чел, видял, проверил.
Ти на твоя ТДС (който незнайно защо караш с минерално масло

Аз написах официални данни от БМВ , които са отразени във доста официална литература за Е46.
Не казвам, че това е нормално или препоръчително , но си е така - 1л. на 1000 км. двигателя е в норми.
Още повече незнам защо смяташ 10 000 км. на Е46. При тях сервизния интервал е 25 000 км

Пак подчертавам това е официална информация

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Няма да тръгвам да споря с теб дали си прав или не просто не ми се струва правилно да се долива толкова масло. Сигурно 90% от членовете тук не доливат по толкова, но ще проверя и други източници на информация за това колко харчат. А защо съм с такова масло, еми като си купих колата от Германия последната смяна беше с такова масло, пробвах друго, но не е това което трябва да е така, че си остава с това масло.
Поздрави
Поздрави

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Колега литър на 1000 км е наистина много, или поне на мен така ми се струва, аз нямам представа колко е нормално по книжка, имам представа кво прави компа. Значи от опит мога да кажа, че ако я карам предимно в града не харчи хич много, аз поне не мога да кажа, че харчи, щото не я тормозя, карам си я нормално, но ако ходя до морето и обратно после като погледна щеката се вижда разлика, но имайте предвид, че не карам под 160 по магистралата, за което от време на време хапвам по някоя палка
даже до 200 на някои места, ако пътя позволява.
алитър на 1000 км навремето ми харчеше шкодичката 120Л, която по дифолт беше без гумички на клапаните и наистина в книжката пишеше, че това и е нормалния разход.
Имайте предвид и нещо друго - може да не е много голям разхода, но километрите са си казали думата
и ако искате да смъкнете разхода до минимум си сменете гумичките на клапаните и тва е, не е кой знае какъв ремонт....1-2 часа в сервиз. Това стандартно, са ако са износени сегментите вече е друго... но в повечето случаи проблема идва от гумичките, по принцип БМВ много много не се олива в масло от течове.

алитър на 1000 км навремето ми харчеше шкодичката 120Л, която по дифолт беше без гумички на клапаните и наистина в книжката пишеше, че това и е нормалния разход.
Имайте предвид и нещо друго - може да не е много голям разхода, но километрите са си казали думата

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз не казвам, че това е нормално ( 1л. на 1000 км.). Просто така пишат от БМВ.
Всъщност нито мойта, нито която и да е Е46ца дето съм виждал гори по толкова
На мен дори ми течеше една малка гарнитурка под масления филтър и за 8 000 км. не можа да ми падне и до средата маслото
Всъщност нито мойта, нито която и да е Е46ца дето съм виждал гори по толкова

На мен дори ми течеше една малка гарнитурка под масления филтър и за 8 000 км. не можа да ми падне и до средата маслото
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

и още нещо: 25000 км не са равни на 25000 реални километра. компа ги смъква къде по-бързо, къде по-бавно в зависимост от студените стартове, оборотите и т.н. и имайте предвид, че това е за нов автомобил, който се обслужва с лонглайф масло, което там се препоръчва от БМВ. Мине ли над 150 000 км е добре да се повиши гъстотата, защото хлабините в двигателя вече са други и е редно да се мине примерно на 10-40, обаче това масло не е лонг лайф. И сега, понеже това е повече срещано, за да отчита компа вярно за конкретното масло е редно да се прекодират сервизните интервали не на 25 000, а на 11 000, като пак казвам 11 000 е условно понятие. Ето така вече според компа ще можете да си поддържате колата по-вярно. Не си мислете, че кат пише 25 000 трябва да караш до края с 10 или 15 40, щото си унищожавате колата сами. По принцип има неписано правило 10 000, аз карам примерно 12 000, но вече всеки сам си преценява!!!! Има доста теми за масло, аз не знам защо пак се отваря такава, само си чешаме езиците!
Погледнете от хубавата страна на нещата -няма да сменяте,а само ще доливате
P.S. Моля някой от колегите ,които твърдят,че голям разход на масло е нормално да кажат как да си направя и моята да харчи ,че така имам чувството,че не е наред

P.S. Моля някой от колегите ,които твърдят,че голям разход на масло е нормално да кажат как да си направя и моята да харчи ,че така имам чувството,че не е наред

- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колеги първо колега е прав по книжки и приемчици казват че е нормално на 1000 км 1 литър само че за новите коли
а и не може една е46 на 200000км дизелче да не харчи то си е нормално
вече са се изпекли гарнитури опрасници турбинката си похапва и за мен си е нормално 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Хахах не знам кви ги размишлявате тука, обаче карам 320д 99 на 180к.
Сипвам маслото до макс карам 11к и при смяна пак си е на макс.Сипвам Castrol 5w40 B или C.
Сипвам маслото до макс карам 11к и при смяна пак си е на макс.Сипвам Castrol 5w40 B или C.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
я покажете къде го дават тоя разход литър на 1000км,че направо доста се учудих???тоест вземаш си кола която побира само 5.5 литра,по каталог и дават 25000км до следващата смяна,обаче може и да си гори по литър на 1000??? нещо не ми излизат сметките,а на вас?значи на 5500 км е нормално да няма масло
тва не мога да го повярвам,следващият път като отида в Мюнхен ще ги питам тия момчета за кво става аджеба....и както каза колегата-да си я направя и аз да гори че май не е в ред нещо....на смяна ми дава разлика 50мл. сипих 5.5л-10000км,изсмукване на масло-5.45л? Castrol 10w40,нормално ли е?

- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
колега така казват аз не твардя така че е в наще автомобили
само че на новите коли се сипва 0в30 или 0в40 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
Колеги, я някой да каже как е правилно да се проверява маслото: на студена кола преди да се запали или след като загрее. Проверявал съм и по двата начина и установих, че има разлика в нивото 

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
В дебелите книги някъде пишеше- 15мин. след като се загаси двигателя, но след като е достигнал работна температура.
Весели празници!
Весели празници!

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
majstorapetkov написа:В дебелите книги някъде пишеше- 15мин. след като се загаси двигателя, но след като е достигнал работна температура.
Весели празници!

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd

За дизеловите двигатели съм срещал и цифрата 1,5 литра на 1000 км. Така е например и за Е39:

На кой какво не му се нрави, кой какви разбирания има за консумация на горива и масла и кой как вижда и разбира света си е лично негова работа.

Но когато ства дума за технически понятия - истината е само една, без значение на различните личностни въжделения и дървеношопски философтсвания. Техническите науки работят с емпирични величини - демек измерени и проверени. И колкото и да му се иска на някой да каже на бялото - черно, защото примерно го е срам да гледа бялото, няма как. Бялото си е бяло!
Молбата ми е да прочете какво пише за "Разход на масло" и да се помъчите да го възприемете по някакъв начин, колкото и да не ви се иска да е истина.
И най-важното:
Обърнете внимание на условията при които се счита за нормален този разход.
Ако при следващите 1000 км. той се запази, въпреки че сте карали колата съгласно истукциите за експлоатация и без спортни изяви - тогава вече би бил индикация за проблем в двигателя.
Колегата sliter правилно отбеляза, че сервизния интервал за смна на маслото не се отчита 1:1 с изминатите километри. Той се изчислява на база на литрите изразходвано гориво.
И последно: Кола, която да не гори масло - НЯМА! Само че тези изорени 100-200 (или повече) милилитра между смените на масло е трудно да се отчетат с измервателната щека. Освен ако не го правите при константни условия - едни и същи външна температура, хоризонтална площадка, атмосфермо налягане и влажност на въздуха.

Желая на всички весело посрещане на Новата година и да не се притесняват излишно за състоянието на колите си!

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3