Разход на масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Разход на масло
Здравеите имам БМВ е46 1998 година колата е на 140000 км но ми гори масло на 3 хиляди километра около 400 грама нормално ли е и ако не е какав може да е проблема .Благодаря предварително. 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Разход на масло
Много зависи как я караш. Ако непрекъснато я ръчкаш на макс този разход е нормален. А ако я караш кротко не е нормален - трябва да я прегледаш.
Si non confectus, non reficiat.
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не е нормално колега, кажи с какво масло я караш - ако гарнитури и всичко е ок - мини на масло с по-голям вискозитет.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Adkins написа:Здравеите имам БМВ е46 1998 година колата е на 140000 км но ми гори масло на 3 хиляди километра около 400 грама нормално ли е и ако не е какав може да е проблема .Благодаря предварително.
Колега, не си първият в този форум (пък в този сайт), който живее с подобни притеснения и задава този въпрос. Ако си бил поне малко любознателен си щял да хвърлиш едно око на ръководството на потребителя, където ясно е записно до колко литра разход на масло се счита за нормален.
Next написа:Според мен не е нормално на мен за 10 000 км ми изгори 100гр. масло 318и
Biankonero написа:Не е нормално колега, кажи с какво масло я караш - ако гарнитури и всичко е ок - мини на масло с по-голям вискозитет.
Вие пък двамата на каква база разсъждавате, че стигнахте до този гениален извод? Или просто си живеете с мисълта, че бензиново БМВ е аПсурТ да гори и милиграм масълце?
Въпросите ми са просто риторични и не смятам да продължавам с постове в тази тема (дори и все още да не заключена от модераторите)

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
pazokolarov
База на сравнение с моето правя !!! Като си голям гений не пиши в този форум а остави глупаците като нас да си размишляват на глас !!!
База на сравнение с моето правя !!! Като си голям гений не пиши в този форум а остави глупаците като нас да си размишляват на глас !!!
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
Пацо, ако за теб е нормално на една смяна на 10к км да доливаш 1.5л - верно няма смисъл да спорим...
За какво ми е база за сравнение - да махнем, че моята изхарчва 100-200мл и то малко преди обслужването - ами за да харчи повече масло, възможностите са няколко - всеки ги знае. Ако продължи да харчи и с масло с по-голям вискозитет - започваш да ги отмяташ едно по едно, от малко към голямо - гумички на клапани, гарнитури(ако има видими течове по двг) и т.н., та до основен ремонт. Ако не ти се занимава - доливаш като пич - въпрос на избор. Ама спрямо твоя избор и това какво пишело по книгите да се изказваш като "свише капацитет"...
Нали в това ръководство на потребителя, ако напишат че не е нормално да харчи повече от 0.5л на обслужване, представи си как ще залеят дилърите с обаждания и рекламации всички собственици на автомобили с проблемче, особено чужденците, които са като коне с капаци, а не като нас, свикнали да се оправят сами... Не бъди и ти като тях - ако ти напишат че е нормално да харчи още 5-6л на едно обслужване, ти да не мислиш с главата си, а да кажеш "ама там така пише"... 

Next написа:Според мен не е нормално на мен за 10 000 км ми изгори 100гр. масло 318и
Koлега, понеже и аз си мисля, че размишляваш на глас, бих искал да те помоля да ни разкриеш твоята методика на изчисляване на разхода на масло, т.е. искам да ми кажеш как точно изчисли, че ти е похарчила 100гр. масло. После аз ще ти кажа нещо!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Според официалните данни на БМВ разход на масло 1 л. на 1000 км. е в границите на нормалното и не се налага ремонт на двигателя 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колеги, пак се карате за глупости. Крисо е прав - по официални данни максималният разход може да е такъв. Но това може да се получи само при 2 положения:
1) колата нон-стоп се кара като крадена - тогава може да се получи такъв разход;
2) колата има проблем - дали ще е гарнитура, гумички на клапаните, турбо (при дизелите) или някаква друга повреда;
Стига сте се занимавали да търсите под вола теле.
1) колата нон-стоп се кара като крадена - тогава може да се получи такъв разход;
2) колата има проблем - дали ще е гарнитура, гумички на клапаните, турбо (при дизелите) или някаква друга повреда;
Стига сте се занимавали да търсите под вола теле.
Si non confectus, non reficiat.
Има и още по-лесен начин да се разбере - ако ти работи коректно датчика за нивото на маслото в компа е заложена методика на изчисление на разхода и може да ти каже има ли или няма превишен разход. Трябва да се занулява оилсървиза и да бачкак както казах датчика. Отиваш на диагностика, където имат оригинален софт и могат да ти кажат има или няма превишен разход.
мене по чудно ми става какго мерите че е 100-200 гр...? Доливате ли?
при мене аз ми предстои смяна на масло и т.н. и сам на 14500 км след смяната и нищо не съм долял.. а си1ко си е в нормите... това не е ли нормално?
мерси..
при мене аз ми предстои смяна на масло и т.н. и сам на 14500 км след смяната и нищо не съм долял.. а си1ко си е в нормите... това не е ли нормално?
мерси..
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
kriso85 написа:Според официалните данни на БМВ разход на масло 1 л. на 1000 км. е в границите на нормалното и не се налага ремонт на двигателя
Тия данни са от Русия за Москвич, къв 1 литар на 1000км!! Искаш да кажеш, че за 10000км трябва да си купя 10л масло, трябва колата да ми е голяма кочина в случая!!!
До колкото знам и съм чел в границите на нормалното при дизелите е 70гр на 1000км и ако подържа това съотношение за 10 000 трябва да долеея 700 гр масло, но много зависи и от маслото което се сипва, предполагам е за масла препоръчани от BMW. На моя дизелов кораб TDS доливам 1-1200гр масло (Repsol 15W40) на 1 смяна, което не е в границите, но не е и нещо фрапантно. Сега съм сипал Мотул 5W40 и ще видя как ще се държи с него.
Последна промяна Веселин|Василев на 27 Ное 2009, 19:36, променена общо 3 пъти
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
drinoff написа:мене по чудно ми става какго мерите че е 100-200 гр...? Доливате ли?
мерси..
100-200мл приблизително - разликата от максимума до минимума - от горния до долния белег на щеката е 1л, т.е. след като 8-9к км стои неизменно на горната черта и малко преди смяна нивото е слязло съвсем малко надолу - аз поне така съдя. Иначе slitter по-горе е казал прецизно как става, но ако няма проблем не знам кой би се занимавал...
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Biankonero написа:drinoff написа:мене по чудно ми става какго мерите че е 100-200 гр...? Доливате ли?
мерси..
100-200мл приблизително - разликата от максимума до минимума - от горния до долния белег на щеката е 1л, т.е. след като 8-9к км стои неизменно на горната черта и малко преди смяна нивото е слязло съвсем малко надолу - аз поне така съдя. Иначе slitter по-горе е казал прецизно как става, но ако няма проблем не знам кой би се занимавал...
Извинявам се че питам в тази тема ама маслото не трябва ли да е м/у(посредата) двете черти на щеката за мерене а не до горната?
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3