Дупка за захранващ кабел?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Дупка за захранващ кабел?
Колеги вьпроса ми е има ли някаде отпред при двигатела дупка през която да прекарам захранващ кабел за усилвател защото гледах ама нещо не видях двигатела е 1.8и 115 коня ако има това значение.Поздрави 

Re: Дупка за захранващ кабел?
Има, има не си гледал добре. Пада се зад акумулатора и излиза зад жаблата.
Има и още една, през кутията на бушоните, излиза над педалите, тя е по-лесна.
Вържи кабела на голямата гайка встрани от кутията с бушоните. По-добре е така да го направиш.
Вържи кабела на голямата гайка встрани от кутията с бушоните. По-добре е така да го направиш.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Да наистина с по-голям усилвател така е по-ефектно запалването 

I'm slowly drifting

Компетентно и аргументирано както винаги.DirtySouth написа:Да наистина с по-голям усилвател така е по-ефектно запалването
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Дам така е
И все пак за разлика от тебе правя разлика между кабел и маркуч 

I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
И така да е , но дипломиран и практикуващ електромонтьор ,а ти ?
П.С. В такива моменти защо се сещам се за оная реклама на БМВ "Шах и Мат"
П.С. В такива моменти защо се сещам се за оная реклама на БМВ "Шах и Мат"
I'm slowly drifting

Успех в кариерата и честито за дипломата 
П.П. В такива моменти се сещам за отговора на Бентли!

П.П. В такива моменти се сещам за отговора на Бентли!

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Интересно ми е защо ме наричаш Форумен герой при положение че нито на 1 сбирка не сме те виждали ,а аз постояно ходя та хората могат да си направят извод кой е Форумен герой
По-темата ! Не слагай кабела на бушоните ! Главния кабел не е предвиден за големи допълнителни мощностти и можеш да го стопиш ако имаш по сериозни компоненти ... Пусни го директно до акумулатора и най-близо до него сложи бушон да пази кабела

По-темата ! Не слагай кабела на бушоните ! Главния кабел не е предвиден за големи допълнителни мощностти и можеш да го стопиш ако имаш по сериозни компоненти ... Пусни го директно до акумулатора и най-близо до него сложи бушон да пази кабела

I'm slowly drifting

Maлко ми се струва абсурдно да ти давам обяснения при положение, че постоянно се заяждаш, но...
Това че ходиш на сбирки е хубаво, аз съм се мяркал на няколко, през останалото време имам други занимания.
По темата: Силовия кабел от акумулатора е бая дебел, със сигурност ще издържи товара на нормален усилвател, колкото и да мощен. Ако ще се правят ударни изпълнения с няколко усилвателя, мисля че ще ти трябват още бая работи и последната ти грижа е от къде да се прекара кабела.
Въпросния адски дебел и изолиран кабел от акумулатора отива до + гайката до бушониерата. Като се върже на нея кабела за усилвателя, прекара се през гумената тапа под гайката и се сложи правилно сметнат бушон няма никаква опасност от каквото и да е, вкл. и за останалите кабели под бушоните. Освен това има един мек маркуч, който да пази кабелите, които влизат в купето от бушониерата. Най-малкото няма основания да се притесняваш да не даде на късо кабела от търкане в ламарините. Като пробиеш тапата зад акумулатора трябва да побългаряваш нещо гумено, което да е около кабела и да го пази.
В крайна сметка всеки си преценя как да си побългари колата.
Това че ходиш на сбирки е хубаво, аз съм се мяркал на няколко, през останалото време имам други занимания.
По темата: Силовия кабел от акумулатора е бая дебел, със сигурност ще издържи товара на нормален усилвател, колкото и да мощен. Ако ще се правят ударни изпълнения с няколко усилвателя, мисля че ще ти трябват още бая работи и последната ти грижа е от къде да се прекара кабела.
Въпросния адски дебел и изолиран кабел от акумулатора отива до + гайката до бушониерата. Като се върже на нея кабела за усилвателя, прекара се през гумената тапа под гайката и се сложи правилно сметнат бушон няма никаква опасност от каквото и да е, вкл. и за останалите кабели под бушоните. Освен това има един мек маркуч, който да пази кабелите, които влизат в купето от бушониерата. Най-малкото няма основания да се притесняваш да не даде на късо кабела от търкане в ламарините. Като пробиеш тапата зад акумулатора трябва да побългаряваш нещо гумено, което да е около кабела и да го пази.
В крайна сметка всеки си преценя как да си побългари колата.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Под адски дебел кабел не разбирам нищо говори ми в квадратури , а иначе ясно е че има аванс но чак да е толкова голям не ми се струва ! Зад тапата на акумулатора едва ли трябва да слага гумено нещо чак такова триене нияма ,а ако му е толко зор да земе ШВПЛ кабел тоест гумиран ... Аз моя също го прекарах под бушоните но не по тая причина ,а защото ми е по-лесно сигналните кабели да ги прекарам през десния праг
I'm slowly drifting

liloff написа:........
.......В крайна сметка всеки си преценя как да си побългари колата.
А когато германците си монтират усилвател и пускат кабели, как се казва

Искаш да кажеш, че deutsche-тата са боднали фабрично от заводчето едно малкичко кабелче на буксичката на акумулаторчето с едно бушонченце и са го прекарали през купето от там, да им храни малкото фабрично усилвателче ли?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Мен лично ми е интересно от къде минава захранващия кабел на 6таците нали акумулаторите са им отзад .... по тоя път може да се пунсе хубав кабел за усилвател
I'm slowly drifting

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2