Aдаптация табло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Aдаптация табло
Пускам темата с молба към, колегите, които са запознати. Опитах да адаптирам ново табло на един новозакупил си кола колега. Проблема е, че тези, които са му продали колата са изгорили таблото му и са взели друго табло, което както разбирте седи с точка при километрите и колата не го приема. Това води след себе си и други проблеми, но тях няма да ги обсъждам сега. Опитах да го адаптирам и разбира се не се получи, иначе нямаше да задавам въпроси. При адаптацията въведох 7 символния вин на колата, но след това се изискват още кодове, които аз не промених, защото няма откъде да ги взема (старото табло е налично, но към него няма връзка и съответно не мога да ги взема от него, иначе автоматияно се пренасят от едното на другото като сменяваш - ДИСА така е направен). Та оказа се, че само с ВИНа не става, щото другия вариант на кодиране е както разбирате ръчен, т.е. въвеждат се по време на адаптацията. Е няколко пъти пробвах и не иска да го приеме и тва е. Преди време опитах същото с колегата oci , щото и неговото табло е така. Кво може да измислиме по въпроса, някой правил ли е успешна адаптация на табло и съответно нека сподели как я е направил. Благодаря ви предварително. Момчето е страшен пич и искам да му помогна, а и за други колеги ще е полезно, ще знаят как да станат нещата като се получи сакатлък с таблата им.
Re: Aдаптация табло
Сега ми дойде една идея, да не би да трябва да му се махне батерията за известно време, за да си забрави всичко де що е записано на него и след тва да се адаптира, все едно е ново. Някога бях чел, че се адаптирало само ново табло!!! Ясно че, че можа да се адаптира и старо, ама тва ли е пътя???
Колеги дайте некви идеи, моля Ви!

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Пробвай с твоето табло....
има ли гаранция че това табло което уж работи че работи
, може да е по зле от изгорялото уж...
Таблото адаптира данните(показанията, вин.....)

milennyc написа:Пробвай с твоето табло....има ли гаранция че това табло което уж работи че работи
, може да е по зле от изгорялото уж...
![]()
Таблото адаптира данните(показанията, вин.....)
Eх колега, се говориш завоалирано!

В интерес на истината мислих да пробвам с моето табло, ама неговата е дизеляк, а моята е бензинка. Неговата е автомат, а моята е с ръчни скорости и реших да не пробвам!

Всъщност, ако си адаптирал старо табло от друга кола кажи какво точно направи. Аз влязох в кодиране, след тва в ZCS, след тва в първоначално кодиране, след тва в KOMBI; следва въпроси: 1. Да се замени таблото. 2. Да се прекодира наново таблото.
Опитах с двете опции:
1. Първата опция копира данните от старото счупено тебло да речем, след което те кара да монтираш новото и пренася данните от старото върху новото по автоматичен начин. Разбира се в случая тази опция не става, щото неговото табло е строшено и не иска въобще да прави връзка Диса с него.
ето защо
2. опитах втората опция, където по ръчен път въвеждаш данните и кодираш. Първо ти иска ВИНА. Появаява се вина, с който е адаптирано някога таблото и аз го заменям и продължавам нататъка. След тва иска други кодове, например: Production Code: AS71, който аз го намерих в realoem. Но иска и други като color code, говора по спомени и разни други, които няма как да ги знам и затова ги оставих такива, каквито се появяваха. Разбира се след приключване на кодирането точката си оставаше, а съобщението, което ти Дава дис е, че кодирането е приключило успешно, но настройките НЕ са били изменени, да се изгаси контакта за 10 сек. И аз съм до тук. Не знам дали е необходимо да се вкарват тези кодове, защо не иска да промени настройките и респективно защо остава точката.
Довечера ще се опитам да пусна шотове за по-нагледно, дано ми остане време, но мисля, че много добре обясних кво праввя.
- milennyc
-
-
Не говоря никак .... пиша ти и то от най добри чуства. Не знаех какви са колите просто ти дадох съвет... нямаше как да знам коя е дизел и автомат. Аз съм сменял само по първия начин...... и всичко беше наред.... това го правих с цел въртене на километраж. Не съм попадал на твоя случай.... пробвай с друго табло няма какво да ти кажа. Не се знае уж здравото дали е здраво.....
milennyc написа:Не говоря никак .... пиша ти и то от най добри чуства. Не знаех какви са колите просто ти дадох съвет... нямаше как да знам коя е дизел и автомат. Аз съм сменял само по първия начин...... и всичко беше наред.... това го правих с цел въртене на километраж. Не съм попадал на твоя случай.... пробвай с друго табло няма какво да ти кажа. Не се знае уж здравото дали е здраво.....
kak така въртене на километраж??? човека е имал табло, купил е такова на по-малко километри и ти си адаптирал "новото" с неговия ВИН и данни и се получи, така ли? в смисъл колата прие таблото, нямаше проблеми с кодирането!???
ако си купиш ново табло няма ли да те попита за километрите?
или ще си ги вземе от някъде?
© написа:ако си купиш ново табло няма ли да те попита за километрите?
и аз между другото си мислих, че ще си ги вземе от ЕWS
- milennyc
-
-
© написа:ако си купиш ново табло няма ли да те попита за километрите?
Да взима си ги!!! Ама не ги взима ей така .... а се прави това което колегата е описал... с НОВО ТАБЛО
А при мен беше друго. Колата беше с проблемно табло бяха рязали по него диоди за да не свети АБС...... и сложихме старо ама като сложих старо показва км на което е самото табло. Така и така адаптирах таблото върнахме таблото на км

Последна промяна milennyc на 26 Ное 2009, 19:00, променена общо 1 път
milennyc написа:
Да взима си ги!!! Ама не ги взима ей така .... а се прави това което колегата е описал... с НОВО ТАБЛО
Да разбирал ли, че само ново табло ще го оправи и смяташ ли, че ако му махна батерията и си забрави "мъките" ще успея да го адаптирам като ново само с вина?
- milennyc
-
-
slitter написа:milennyc написа:
Да разбирал ли, че само ново табло ще го оправи и смяташ ли, че ако му махна батерията и си забрави "мъките" ще успея да го адаптирам като ново само с вина?
Колегатааааа ВИН малко ли е .... то не съдържа ли цвят, модел.......година. Не съм махал батерия не знам....
Съдържа, ама знам ли дали като въведа ВИНа другите кодове се подреждат по него.... затова задавам тъпи въпроси, ама като нямам старо работещо табло, поне някак си работещо, не мога да се ориентирам и съм като сам в гората без компас..
- milennyc
-
-
Садържа всичко .... за това като е ръчно го пишеш по отделно
milennyc написа:Садържа всичко .... за това като е ръчно го пишеш по отделно
чакай сега, как така по отделно, какво имаш предвид??? първо иска седемте цифри последните, ок, останалите си идват автоматично или .... ги взимаш oт вина? сега видях, че по моя вин наистина продуктовия код е Аl31, aама... що си играеме на гатанки, като знаеш каже де, моля те сега....
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2