КАТ ми бавят талона!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

КАТ ми бавят талона!

Мнение от toper78 » 14 Юли 2005, 9:13

На 03 Май, когато си купих колата в София ми съставиха акт за несветене на едната къса светлина. До ден днешен /сега тъкмо се връщам от КАТ/ талона ми не е пристигнал в Русе и ми презавериха акта до 15 Август. Това ми дава право да карам, но полицаите на всяко спиране се заяждат с мен и ме плашат с втори акт и вземане на книжката.
Въпросът ми е:
Длъжни ли са от КАТ да ми върнат талона в някакъв срок и ако да - колко е дълъг този срок? Мога ли да си търся правата по някакъв начин?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 14 Юли 2005, 9:30

Не знам колко дни е срока, в който кат трябва да ти върнат талона, но когато те спрат следващия път полицаи и решат да се правят на интересни, че така не може и ще ти пишат акт - ти ги попитай кога трябва да ти пристигне талона, защото това би трябвало да е тяхно задължение да знаят. И им кажи, че в случай че решат да ти пишат нов акт на какво основание ти го пишат. Щом са ти презаверили стария нищо не могат да ти направят, освен ако не направиш някакво друго нарушение и да са те спряли за това, а не само за проверка на документи. С тях трябва да се говоре по-смело, за да разберат, че вече и ние си знаем правата и си ги търсим. Ако намеря нещо интересно относно срокове ще пипа пак.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 14 Юли 2005, 9:50

toper78,
не се тревожи колега. Щом акта ти е съставен в друг град е напълно нормално да закъснее дори 3-4 месеца. Просто организацията в КАТ е пример за ваханалия. Карай си до края на срока, който ти ударен с печат върху акта и не се занимавай с излишни разходки. Никой няма право да ти прави проблем за това, че си с акт освен ако не му е изтекъл срока и си забравил да го презавериш...
Аз моя го чакам вече 3 месеца от Ботевград и накарах тая в КАТ да ми го презавери за два вместо един месец, защото нямам време да се разкарвам до КАТ за глупости ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 14 Юли 2005, 9:53

Flat 6 написа:...Никой няма право да ти прави проблем за това, че си с акт освен ако не му е изтекъл срока и си забравил да го презавериш...

Така е, но вече ми писна на всяко спиране да чувам "Оооооо, с актче ли караме?" и се започва дай сега това, дай онова, ама я да видим светлините работят ли...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 14 Юли 2005, 9:55

другия път като почнат да се заяждат що не им кажеш: "Момчета я вижте дали ми работят стоповете!" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 14 Юли 2005, 9:59

Еми това си е нормално заяждане колега...Ако си в Русе със софииски номера е нормално. Ако попадаш да педалчета също е нормално. Но с такива трябва да се държиш остро. Стегни всичко по колата, за което могат да се заядат и си перкай спокойно. Аз лично си доставям удоволствие да ги ебавам, ако видя че са копеленца. Карам ги да се представят по устав, искам им номерата на значките/картите, ако не са пътна полиция въобще не ги бръсна за техническата част, питам на какво основание ме спират, чета им членове от закона и т.н.
Но всичко това при напълно изрядни документи и кола естествено ;)

Потребител
Аватар
Кара: E38 730d
Мечтае да кара: E38 740i
Детайли за колата: E38 730d
4/2000

Мнение от VANOS » 14 Юли 2005, 20:03

Добре сте си вие, момчета - да си чакате талончетата не е толкова страшно.
На мен ми бяха взели книжката за 1 месец, а я чаках да дойде от далечния КАТ-Девин до София още 2! месеца след това :evil: :evil: :evil:
Да си 3 месеца без книжка за нарушение за 1 месец си е жива гавра от страна на проклетите органи :evil: :evil: :evil:
Докато мога да си го позволя, няма да си купя FWD...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 14 Юли 2005, 23:10

VANOS написа:Добре сте си вие, момчета - да си чакате талончетата не е толкова страшно.
На мен ми бяха взели книжката за 1 месец, а я чаках да дойде от далечния КАТ-Девин до София още 2! месеца след това :evil: :evil: :evil:
Да си 3 месеца без книжка за нарушение за 1 месец си е жива гавра от страна на проклетите органи :evil: :evil: :evil:

Не пусна ли жалба срещу тях?

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 15 Юли 2005, 0:58

toper78 написа:
VANOS написа:Добре сте си вие, момчета - да си чакате талончетата не е толкова страшно.

Не пусна ли жалба срещу тях?

Ма и да пусне все тая :lol: те в София нак. постановления се бавят по 2-3 месеца така, че споко ..ако не се лъжа срока за издаване беше 6 месеца :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 15 Юли 2005, 11:15

Закон за административните нарушения и наказания

Раздел II
Образуване на административнонаказателно производство
Чл. 36. (1) Административнонаказателно производство се образува със съставяне на акт за установяване на извършеното административно нарушение.

Раздел IV
Произвоство по налагане на административните наказания
Чл. 52. (1) Наказващият орган е длъжен да се произнесе по административнонаказателната преписка в месечен срок от получаването й.

ТОВА НЕ МОГА ЛИ ДА ГО ПРИТИКАМ В СЪДА?

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 15 Юли 2005, 13:00

Като ти връчат акта завеждаш дело за оспорване на наказателното постановление. И в исковата молба пишеш, че е изпуснат срока за налагане на постановлението. Един окумуш адвокат и един добронамерен съдия ще са ти от полза ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2005, 16:19

Като почне да ти обяснява за талона и какво ще стане като напише още 1 акт или ако имаш талон и оня почне да го гледа за следи от кламери и да умува дали си имал предишен акт и с тоя сега как ще ти станат много и ще ти свършат точките се звъни на тел: 029822222 Обяснява се случая като може малко и да се поразкраси историята за това как е груб и те обижда и вика "дай да се почерпим" и т.н.. и на ушевеца му се разказва играта.
Изображение

Назад към Основен Форум