малко мнения и съвети

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

малко мнения и съвети

Мнение от Dimo » 25 Ное 2009, 22:04

значи почвам направо, понеже хич ме няма в кар аудиото след доста разпитване стигнах до тези колони които искам да сложа на задната кора на мястото на оригиналните 10см нокия говорители
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09018340
интересува ме
1. Хубави ли са тези модели за парите си и има ли нещо на сходи пари което си заслужава повече
2. Нужен ли е усливател за тях или плеъра ми Кларион 4х50 е достатъчен да ги захрани (ако е нужен усилвател ще помоля да ми разясните колко канален и колко вата и изобщо с какви характеристики да е и ако може да ми препоръчате максимално евтин модел който ще свърши работа)
3. Трябва ли да прекарам други кабели за тях от плеара или мога да ползвам тези които захранват оригиналните колони
4. МОже ли да монтирам говорителите направи върху ламарината без да режа нищо и без да преправям кората?
5. Този усилвател добър ли е за тези говорители? http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09028421П.С. Колата е е36 седан!

ОЩЕ един въпрос само че за Е39
Можете ли да ми препоръчате модел на мултимедия която да се наблъска на мястото на оригиналната и да има ДВД, ТВ и блутут ако може (на навигацията не държа 100% но е желателна). В Тояга ми казаха че нямат модел който да става защото пречели въздуховодите на парното, дайте някакво решение на проблема, но не искам да е мултимедия със сгъваем или изтеглящ се дисплей!

Благодаря предварително за отговорите и се извинявам за невежеството ми, ако има неправилно зададени въпроси!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Re: малко мнения и съвети

Мнение от dokie » 25 Ное 2009, 23:15

1. Сигурно са хубави като им гледам парите - но най-добре е да ги чуеш сам как свирят и да прецениш. По-хубаво може би елипси 6х9... Пайнер, Херц - въпрос на вкус и избор... много има писано за това...
2. Ще свирят добре и на плеъра - по-добре ги съчетай с нещо с по-голям диаметър - и тогава ако са ти слаби мисли за усилвател и за тях... ако се вярва на реалните им 60 вата ще свирнат малко по-силно с едно ампче в сравнение с плеъра ти, но...
3. Ако ги връзваш директно на плеъра можеш да ползваш тези за оригиналните...
4. Хубаво е да се резне и да се направи както трябва (особено при елипси), но ако не ти се реже има преходи, фланци и т.н.
5. Струва ми се, че за тез пари по-добре някой, дори и втора ръка ще си заслужава повече... отколкото тази синя точка... и все пак дори и те свирят... зависи от претенциите на клиента.

За е39-ката... ето една от темите http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5&t=164525
имаше и други подобни - разгледай - щом в тояга си питал, значи парите не те притесняват толкова и вероятно ще можеш да осъществиш един подобен проект.
Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 26 Ное 2009, 0:08

това което си посочил е стария модел на паинер
TS-E1002i е по-добрия модел поне според мен слушал съм ги
нацена са почти еднакви
свират добре и на усилвател и на сд-то

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 26 Ное 2009, 8:14

Благодаря за инфото, аз за е39-ката гледах да и бодна мултимедийно устройство (7 инча дисплей с ДВД, ЦД, МП3, ТВ тунер и блутут, а защо не и камера за заден ход). Изчетох всички теми в последните 4 дни преди да пиша и честно казано компютър в колата не го броя като вариант, просто от тези 2ДИН устройства ми се иска, но в Тояга нямаха модел който може да се събере и затова питам, ако някой е слагал подобно в е39, нека да каже точен модел!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 26 Ное 2009, 9:07

ходи до Люси в авител
ул.Пирински проход №31
аз не ти препоръчвам тояга особено монтажния центар в студенски град
там бяха най-кадърните момчета от цялата фирма но напуснаха
ходи в авител ще останеш много доволен

Потребител
Аватар
Кара: бавно е39
Мечтае да кара: е39 М ; е30 320ис

Мнение от Ap3x » 28 Дек 2009, 22:39

имам познати който продсават 2ни динове и само панела ще ти кажа ка кда си напражиш за да прикриеш дупката отстрани... след това с още 1 двд сенник + 2 монитора за задните облегалки и си цар

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316'96 Coupe

Мнение от vranq85 » 29 Дек 2009, 20:20

колонките сигурно са добри, но усилвателя по-добре не го взимаи.
Както каза колегата най-добре да отидеш в авител- хората ще ти предложат най- доброто за парите който си намислил да да дадеш за озвучаване на колата :D :D :D :D :D

Назад към Car аудио и видео