Стрелка на температурата?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 01 Авг 2009, 12:10

Така има леко развитие по моя проблем....Вече така по очевадно се забелязва от време на време, че се премества стрелката малко назад и после веднага си идва на мястото,при не точни обстоятелства....:) Та съм се насочил първо да си проверя термостата,после да си замеря датчиците и накрая остава таблото и водната помпа /тей като май не ми светва и лампичката за бензин от няколко дена иначе пък си отчита/ :)....Някой ако се сеща за още нещо да пише :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Стрелка на температурата?

Мнение от lubchitu » 25 Ное 2009, 22:15

Та да върнем темата....Всичко ме клони към температурния датчик на главата...някой знаели как са там нещата...лесен ли е пътят за смяна :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 26 Ное 2009, 22:54

lubchitu написа:Та да върнем темата....Всичко ме клони към температурния датчик на главата...някой знаели как са там нещата...лесен ли е пътят за смяна :)

До колкото зная,на М43Б16 температурният датчик е 1 комбиниран (двата датчика в един корпус-единият за инжекциона,другият за таблото)Не съм сменял на такъв мотор-нека запознатите колеги споделят.А между другото,защо не потърсиш подобни теми из форума?Сигурен съм,че е дискутирано многократно,може би и със снимки :arrow:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 18 Апр 2012, 11:00

Малко е отдавна темата,но да напиша решението на моя проблем къде беше....

След всички филми дали е табло,температурен датчик /нито едно от двете не съм сменял/,или нещо по сериозно,проблема беше в капачката на казанчето на радиатора....Не е държала налягане,и знаех че малко по малко ми изчезва антифриза но винаги стигаше до едно ниво и после си седеше до там /на дъното на казанчето/.След смяна на казанче и чисто нова капачка,нивото на антифриза и стрелката си седят нормални там където трябва да са,и го няма това мърдане на стрелката... :)
Изображение

Предишна

Назад към E36