Проблем с Управление на климатроника

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 '00

Проблем с Управление на климатроника

Мнение от Dracos » 23 Ное 2009, 17:29

Здравейте,

Пиша за проблем свързан с управлението на климатроника. От както купих колата ако не я карам 2 дни и свършва акумулатора. Мислех че е от акумулатора, неизгасващи лампи и какво ли още не... та ходих във фирмата, която ми слагаха алармата и там след уникална диагностика (беше много забавно :-) ) разбрахме че не се изключва управлението на климатроника при изгасяне на колата - вентилаторчето вътре и общо взето цялото остава под напрежение... Те казаха, че не могат да го поправят. Та въпроса ми е от даденото описание някои сеща ли се във Варна място, където биха могли да го отремонтират или единствения ми вариант е ново управление?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Re: Проблем с Управление на климатроника

Мнение от milennyc » 23 Ное 2009, 22:17

Таралеж

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 23 Ное 2009, 23:27

Проблема найстина най-вероятно е в таралежа аз съм във Варна имаш Л.С

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 24 Ное 2009, 0:45

Аз също имам подобен проблем ако мога така да го нарека.

След угасяне на колата се чува мн лек шум от духалките над касетофона. И реших да се ''заключа'' в колата пускаики дори алармата докато седя на седалката и да видя дали няма да спре. Но не спира шуми си съвсем лекичко . Според мен не е нормално това.

Но проблем с паленето не съм имал откак съм с този автомобил ,дори онякога не я паля по 2-3 дена и пак не е имало проблем :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rtonchev » 24 Ное 2009, 1:17

Kalinski написа:Аз също имам подобен проблем ако мога така да го нарека.

След угасяне на колата се чува мн лек шум от духалките над касетофона. И реших да се ''заключа'' в колата пускаики дори алармата докато седя на седалката и да видя дали няма да спре. Но не спира шуми си съвсем лекичко . Според мен не е нормално това.

Но проблем с паленето не съм имал откак съм с този автомобил ,дори онякога не я паля по 2-3 дена и пак не е имало проблем :)

И при мен е така. Но като вляза в колата 15-20 мин. след като съм я изгасил лекия шум вече не се чува. Четох някъде, че някакви системи остават под напрежение известно време след като изгасиш колата, така че май е нормално това. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 24 Ное 2009, 12:06

milennyc написа:Таралеж

+1 :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dracos » 24 Ное 2009, 14:41

Това, което остава включено не е нещо по механичната част на климатроника, не е вентилатора на колата, а е самия unit за управление, той остава под напрежение, неговото малко вентилаторче за засмукване на въздух, за да мери температурата в купето и т.н... След като се откачи той, консумацията от 1.2 ампера пада на нормалната 0.2-0.3

Изображение

Та въпроса е по-скоро за човек който може да отремонтира... или ново :|

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 24 Ное 2009, 20:14

Колеги смесвате нещата в тази тема това, че остава под напрежение 10-15 минути е нормално така е направен климатроника и шума, който се чува е от вентилатора но е много слаб ако го свалите и смажете ще изчезна, но реално си остава под напрежение около 10-15 минути и после трябва да се изключи напълно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 24 Ное 2009, 20:18

Dracos написа:Това, което остава включено не е нещо по механичната част на климатроника, не е вентилатора на колата, а е самия unit за управление, той остава под напрежение, неговото малко вентилаторче за засмукване на въздух, за да мери температурата в купето и т.н... След като се откачи той, консумацията от 1.2 ампера пада на нормалната 0.2-0.3

Изображение

Та въпроса е по-скоро за човек който може да отремонтира... или ново :|

Колега ние днес се чухме с теб и си мисля, че проблема може да не ти е в управлението а в това, което ти казах мой съвет е направи си още една диагностика някъде, но не с мултицет при жичкаджии а някъде където имат специализирана програма за БМВ, климатроника е вързан към компа на колата и се чете абсолютно всичко и все пак провери таралежа защото цялото захранване на климатроника минава през него най-добре откачи него от буксата и виж дали пак ще ти падне консумацията, но най-добре се тества с друг таралеж слагаш го и ако нещата се оправят си ти.

Потребител
Аватар

Мнение от Dracos » 24 Ное 2009, 22:11

Мерси колега, аз ако успея да намеря време тази седмица ще ти звънна да видим с диагностиката какво ще излезе... Незнам вече какво да си мисля... Но не пречи да пробвам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 25 Ное 2009, 0:19

Абе колега, що не си провериш акумулатора пак!!! Виж кво ще ти кажа. Според мен не е таралежа - той кат се прецака и почва да се усилват и намаляват оборотите на вентилатора на купето, осезаемо се усеща. Ако седи стабилен както си го нагласил, значи е здрав и не е от него, а и няма връзка с проблема ти, щото ти като угасиш колата и слезеш и заключиш парното примерно не остава да работи.
Шума от управлението, както каза oci е от вентилаторчето, което дурпа въздух от купето в посока вътре в управлението към термистора за климатроника. След 8-10 години работа почва да издава шумове. Не е страшно. Така са 90% от колите ни. Като заключиш колата тя така е проектирана, че да се изключат всички консуматори, които дърпат ток. Съответно и то спира. След като имаш мултицет може да го пробваш, ама трябва да кесиш 15 мин, натискайки бутона за затворен преден капак и да симулираш, че си затворил колата.
Е, какво остана - акумулатора!!! В крайна сметка акумулаторджийте не случайно правят най-големите обороти по това време на годината! :) За мен е от това! Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 25 Ное 2009, 3:12

колега, пробвай на изваден ключ да замериш на кой бушон точно ти прави консумация

Потребител
Аватар

Мнение от Dracos » 25 Ное 2009, 11:30

Колеги, благодаря за отговорите, но всички съвети, които ми дадовате бяха изпълнени още преди да напиша темата. И акумулатор смених, на жичкаджии ходих, изчаквахме 15 мин, 20 мин, 1 час, не спираше консумацията... През бушоните хванахме че е от системата на климатроника и с в последствие пак с мултицет на + и - на управлението на климатроника хванахме че то остава включено... Проблема не е в шум от вентилаторчето, а че остава включено то и цялото управление, всички бубини и консуматори на управлението, независима че минават 15, 20 мин...

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 25 Ное 2009, 21:21

:yes: Пак ще ти кажа ТАРАЛЕЖ..... смени го!!!!! :!: :!: :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 25 Ное 2009, 23:45

milennyc написа::yes: Пак ще ти кажа ТАРАЛЕЖ..... смени го!!!!! :!: :!: :!:

Добре де колега, каква връзка има таралежа??? Обясни моля те! В смисъл какво прави тоя таралеж, че остава да прави консумация. Стана ми интересно! Аз си мислех, че те спрат токовете до него като извадиш ключа! Не мога да си го обясня!

Следваща

Назад към E46