Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: BCAA и изобщо фитнес...

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2009, 20:50

Bogat-Beden написа:
bum_bum написа:Тия пътечки и колелца са такъв стрес за ставите, че няма на къде повече. После има- ох боли ме кръста, коленете и т.н..
каква аеробика препоръчваш тогава? :roll: А смият фитнес не натоварва ли значително повече ставите? :conf:

Тичане навън ;) Фитнеса също натоварва ставите, но при колелата и пътечките вредното е от продължителното натоварване по точно един и същи начин. При тичането навън има различен терен, твърдост и т.н. и е доста по-добре от тази гледна точка поне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 23 Ное 2009, 22:17

amd написа:Не мисля, че тичането е свързано със здрави крака или теглото е кой знае какъв проблем. По-скоро мисля, че е важна аеробната издръжливост / дишането. И мисля, че точно там ми е проблема, че не дишам правилно и не си разпределям крачките добре. Забелязах, че на пътеката ми е по-лесно да тичам, най-вече защото подържа едно и също темпо, което намирам за трудно навън. Между другото не знам за вашите приятели, ама от моите доста малко могат да тичат дори и 500 метра :mhihi:
Както и да е, тичането ще го оправя, сега да ходя да хапна :)

steeN, аз се отказах от тази идея, толкова пъти на ден в съвременния начин на живот просто не знам как могат да се постигнат. Смешно е, където и да се намирам сред компания, нон-стоп да мисля за храна...седнал съм на лекция, имам 10 минути почивка до изпита примерно след нея, ама ужас трябва да ям нещо с високо съдържание на един кво си - филм!!! На лафката пред УНСС няма нищо смислено за ядене :shock: Край, пропадна ми тялото, пропадна ми програмата :mhihi: Просто е абсурдно да си носиш варени яйца в пликче и да мааш насред коридора в риза и панталон :kuku:

е нали каза че проблема ти бил схващането на прасците?защото дишането е друга бира-едни хора имат въздух но изнемогват в краката а други обратно трети изнемогват и по двата показатела(загрявай хубаво и тичай с една постоянна скорост през цялото време-бавно!)пушиш ли?

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 24 Ное 2009, 12:13

Не, не пуша за щастие. Всъщност, имах напредвид, че онзи ден тичах за първи път на пътеката и ме заболяха прасците, но това е фактор, който мога да изтърпя - превъзмогвам го и продължавам, докато умората при дишането си е въпрос на техника (е, разбира се и капацитет на белите дробове/сърцето, но това също се тренира). Тоест след няколко тичания, краката ми ще свикнат постепенно, защото досега не съм ги тренирал (мускулна треска). Примерно днес вече ръцете не ме болят хич, за разлика от прасците, които продължават да ме болят.

Тичането навън със сигурност е по-истинска тренировка, неудобството е при дъжд/сняг и голям студ, които засега все още не са проблем де. И както каза колегата по-горе - темпото! За аматьори, пътеката е по-лесна заради подържането на едно и също темпо. А засега, аз нямам големи изисквания към аеродбната тренировка, пак казвам, ще имам такива, на пролет, когато ще почна да тичам навън.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от White 1913 Power » 24 Ное 2009, 15:13

според мен още няколко тичания и ще се нормализират нещата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 24 Ное 2009, 19:11

Колеги някой ще каже ли за претоварванията, от известно време много се задъхвам. Всеки ден тренирам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Ное 2009, 20:44

Достатъчно сън, добра храна, достатъчно витамини и т.н. И като се убедиш, че няма полза почваш с химията :mhihi:
Тва последното майтап. Като ти дойде нагорно си вземи ден или два почивка. Аз доскоро тренирах всеки ден по 2 пъти ама сега намалих на 6 дни в седмицата по един, че да кача някое кило щот ми писна да срещам хора, които не съм виждал от 2-3 години и да ми разправят, че съм се стопил. Ма то като няма зоб така е :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2009, 23:08

bum_bum написа:Достатъчно сън, добра храна, достатъчно витамини и т.н. И като се убедиш, че няма полза почваш с химията :mhihi:
Тва последното майтап. Като ти дойде нагорно си вземи ден или два почивка. Аз доскоро тренирах всеки ден по 2 пъти ама сега намалих на 6 дни в седмицата по един, че да кача някое кило щот ми писна да срещам хора, които не съм виждал от 2-3 години и да ми разправят, че съм се стопил. Ма то като няма зоб така е :mhihi:
:shock: :shock:
Други занимания освен фитнес имаш ли :?:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Ное 2009, 23:43

Еми да, ходя на работа и досаждам на Сони по принцип :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 24 Ное 2009, 23:51

bum_bum написа:Достатъчно сън, добра храна, достатъчно витамини и т.н. И като се убедиш, че няма полза почваш с химията :mhihi:

Ако не намалиш още поне на три дни един почивка сменяй добавките с нещо по сериозно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Ное 2009, 23:55

:mhihi: нали се сещаш, че не тренирам от оня ден и имам някаква идея кво правя
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 25 Ное 2009, 0:09

bum_bum написа::mhihi: нали се сещаш, че не тренирам от оня ден и имам някаква идея кво правя

абе сменяй добавките, бре :mhihi: И снимката в галерията смени, че явно не е актуална :roll: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 25 Ное 2009, 0:22

Apassionata написа:
bum_bum написа::mhihi: нали се сещаш, че не тренирам от оня ден и имам някаква идея кво правя

абе сменяй добавките, бре :mhihi: И снимката в галерията смени, че явно не е актуална :roll: :mhihi:

И вектрата на гас :idea: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2009, 0:30

E, нема паре за БМВ :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 628csi; Brabus Widestar GL

Мнение от chris » 25 Ное 2009, 21:02

много дълга станала тая тема и само глупости вътре, както и да е.гледам че се терзаете с тичането нещо.
за ставите: първо за тичането-тичането дали е на пътека или в парка на трева, на пръст, или на асфалт, или на стадион( различни настилки) натоварва ставите, затова хора с наднормено тегло по добре да ходят бързо с около 5-6 км/ч около 1-2 часа. или на колелото, но за мъже натоварва простатата.
1. на пътека-тя влияе негативно въру вестибуларния апарат, когато слезете от нея ви се върти земята. позитиви - когато навън е студено се препоръчва иначе студния въздух не е добре да се вдишва, когато натоварваш сърцето и белия дроб, можеш да хванеш бронхопневмония без да се усетиш ( при отрицателни температури и около 0 градуса)
2. на асфалт - набиват ти се петичките.
3. на пръст - най-добре като няма стадион наблизо.
4. на стадион - най-добре като нямапарк наблизо.

за фитнеса- по принцип има рискови упражнения, които натоварват ставите, когато усетите че дадено упражнение натоварва ставите, добре е да го замените с алтернативно.
1.особено лактите се натоварват от френско сгъване зад глава за трицепс.
2. китките при по големи тежести, особено сгъване с лост за бицепс.
процетох че някой се оплаква че го боляли прасците като тичал, това се нарича мускулна треска и няма отношение дали е на пътека или не ( млечна киселина влиза в мускула и най- добре да пиеш едно аспиринче или 2 наведнъж, за да се измие от мускула с чиста кръв.
по принцип е добре да установите и нуждата ви, какво искате да постигнете готови ли сте да отделяте време всяка седмица по 3-пъти по 1 час или е моментно състояние- решението ви?пцихологическия момент е много важен в спорта защото нищо не става с магическа пръчка и цялата химия на земят да изпиете ако не тренирате правилно и постоянно нищо няма да постигнете освен да се разстроите и откажете от фитнеса ? защо тичате? защото плочки от тичане само няма да станат, трябва и диета и коремни преси и защо не л-карнитин, а също и спринтове.
и искам накрая да кажа може би най-важното за фитнеса специално и боди билдинга, че мускулите се управляват от нервната система и е добре тя да не се претоварва. ако нещо мога да помогна на някой с програмка или нещо съм ок

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от White 1913 Power » 25 Ное 2009, 21:19

ти правиш ли разлика между схващане на прасец и мускулна треска?като си започнал да говориш кое е полезно и кое не ще ти кажа че с аспирин не се лекува мускулна треска-движение му е майката-не мисля че има нещо лошо в мускулната треска-тя е добър атестат за това какво правиш в залата

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата