Проблем с предницата на компакта.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Проблем с предницата на компакта.

Мнение от LiTtLeRoCk » 24 Ное 2009, 18:10

Имам проблем но нямам идея от какво може да е.При движение като освободя от скорост пусна волана и натисна леко спирачките сякаш волана почва да играе леко все едно правя къси резки движения в двете посоки,същото се получава и ако карам с много ниска скорост просто усещам как волана играе в ръцете ми.Въпроса ми е на какво може да се дължи това.Двете ми задни пружини с счупени но съвсем скоро ще ги сменя видях и,че задните гуми са износени от вътрешната страна възможно ли е това да се дължи на счупените пружини или има и друго иначе колата няма да лопа да тропа или какъвто и да е шум.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Re: Проблем с предницата на компакта.

Мнение от beco109 » 24 Ное 2009, 19:44

Братле това може да е от най - малко две причини, криви или не добре балансирани гуми, или криви дискове.
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 24 Ное 2009, 20:02

beco109 написа:Братле това може да е от най - малко две причини, криви или не добре балансирани гуми, или криви дискове.

Колега мен ме интересуват всички варианти за да знам от къде да започна.Ще разменя предните със задните гуми ище видя дали го прави пак но малко ме съмнява да е от това.И все пак възможно ли е счупени пружини да са причината за износени отвътре гуми.Ако е от криви дискове нямали да се усеща на педала на спирачките.
Очаквам още компетентни мнения.Не се срамувайте пишете.

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 24 Ное 2009, 20:05

Аз мисля че проблема отпред е в гумите,а отзад 100% от пружините са износени отвътре гумите.Много ли е клекнала задницата?

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 24 Ное 2009, 20:08

petio_bmw 318is написа:Аз мисля че проблема отпред е в гумите,а отзад 100% от пружините са износени отвътре гумите.Много ли е клекнала задницата?

Задницата не е клекнала въобще а пружините са счупени някъде на,навивка и половина едната а другата само на първата навивка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 24 Ное 2009, 20:14

Чакай да видим дали разбирам правилно.
Ти караш със счупени пружини и се чудиш защо колата ти има странно поведение на пътя?
И продължаваш да си караш със счупени пружини, ама въпреки това мислиш първо да размениш гумите и евентуално да не са ти дисковете проблемни?
Ти трябва да се шегуваш. Оправи си пружините и тогава търси проблеми...
Въпросът ти е нещо от типа: "Счупих си крака, гипсиран е, но забелязах че не мога да пробягам 50 метра гладко бягане под 8 секунди... дали имам астма или просто съм бил уморен?!"

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 24 Ное 2009, 20:19

liloff написа:Чакай да видим дали разбирам правилно.
Ти караш със счупени пружини и се чудиш защо колата ти има странно поведение на пътя?
И продължаваш да си караш със счупени пружини, ама въпреки това мислиш първо да размениш гумите и евентуално да не са ти дисковете проблемни?
Ти трябва да се шегуваш. Оправи си пружините и тогава търси проблеми...
Въпросът ти е нещо от типа: "Счупих си крака, гипсиран е, но забелязах че не мога да пробягам 50 метра гладко бягане под 8 секунди... дали имам астма или просто съм бил уморен?!"
Първо за пружините разбрах в неделя при проверката на предницата,вчера бяха дежурен и нямаше как да реагирам.Днес си намерих пружини и утре ще ги получа, ще ги сменя и след това ще видя дали пак го прави същия проблем,ако продължава ще разменя гумите,ако пак не стане ще проверя дисковете.По предницата няма нищо счупено защото първата ми работа беше да я проверим.Или не си ме разбрал правилно или не искаш.И възможно ли е заради счупените пружини отзад това да се отразява на предницата.

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 24 Ное 2009, 21:21

LiTtLeRoCk написа:И възможно ли е заради счупените пружини отзад това да се отразява на предницата.

Според мен не.Един приятел имаше 316 със счупена пружина и само му беше наклонена колата леко но нямаше никакви други проблеми.Същото и с 320 купе се получи и пак нямаше проблеми,ама при теб и двете пружини означава че може да ти играе доста задницата ,но не и да ти тресе в кормилото.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 24 Ное 2009, 21:29

petio_bmw 318is написа:
LiTtLeRoCk написа:И възможно ли е заради счупените пружини отзад това да се отразява на предницата.

Според мен не.Един приятел имаше 316 със счупена пружина и само му беше наклонена колата леко но нямаше никакви други проблеми.Същото и с 320 купе се получи и пак нямаше проблеми,ама при теб и двете пружини означава че може да ти играе доста задницата ,но не и да ти тресе в кормилото.

Радвам се,че си ме разбрал правилно за разлика от някой други колеги,които явно четат между редовете.Дори да оправя пружините отзад проблема отпред ще остане,но ще пробвам да разменя гумите и ще видя какво ще стане.

Потребител
Аватар

Мнение от cougar316 » 24 Ное 2009, 22:25

Колега моя компакт като го купих тресеше така , като състояниие цялата предница беше перфектна, смених дискове и тампони на носачите боге, и пак тресеше отначало на висока скорост, после взе да слиза надолу, купих чисто нови гуми, същата работа, предии около 2 седмици купих от колега от форума , подсилени шарнири и тампони, и проблема изчезна като ги смених, шарнирите като ги свалих си бяха в перфектно състояние , обаче тампоните не ми вдъхваха доверие нищо ,че бяха BOGE, провеи предницата като цяло за луфтове

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Ное 2009, 0:14

petio_bmw 318is написа:

:yes: Според мен не е проблема в пружините.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320D
Мечтае да кара: E92 M3

Мнение от djarov » 25 Ное 2009, 0:51

мойта е ниска , аз съм със 16ка джанта,гумати ми е 205/55/ ниска е,от зад повече ,какво прожините ми се леш ли ? уж са спортни ?! :mrgreen: :smoke:
Синьо бяло в черен кръг и три букви главни !

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Ное 2009, 18:27

Тъкмо се качвам,преди малко смених пружините сега стойката на колата е съвсем друга вирна се,но много малко.Надявам се,причината за износените отвътре гуми,да са били счупените пружини скоро ще сменя гумите и ще ги наблюдавам.За сега това играене на волана,не е проблем,мисля да сменя тампоните на носачите и ще видя дали има промяна но,се чудя дали да взема плътни(не тези с изместен център),или стандартните които се предлагат за модела.

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 25 Ное 2009, 18:53

LiTtLeRoCk написа:Тъкмо се качвам,преди малко смених пружините сега стойката на колата е съвсем друга вирна се,но много малко.Надявам се,причината за износените отвътре гуми,да са били счупените пружини скоро ще сменя гумите и ще ги наблюдавам.За сега това играене на волана,не е проблем,мисля да сменя тампоните на носачите и ще видя дали има промяна но,се чудя дали да взема плътни(не тези с изместен център),или стандартните които се предлагат за модела.

слагай плътни е брат ше усетиш разлика доста по-добре реагира като и чукнеш волана
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Ное 2009, 21:43

Да задам един въпрос и да по размишляваме над него.Ако износването на гумите от вътрешната страна не е от пружините,от какво друго би могло да бъде.

Следваща

Назад към E36