Проблем със стартера.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със стартера.
От вчера нещо ми се сдуха стартера на е36 320 М 50 -Върти но се върти само той без вала или каквото там върти.Преди като запалеше колата и пусна ключа се чуваше силно виене като миксер казаха ми в сервиза че е бендикс.Въпроса ми е къде се намира този стартер и канал ли ми трябва за смяна въобще трудно ли се сменява и колко струва втора ръка . Приемам всякакви съвети свързани с проблема ми, благодаря предварително.
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем със стартера.
Въпросното нещо се казва "бендикс".Той представлява малко зъбно колело с еднопосочен съединител.Той служи за да се зацепи зъбното колело към маховика но и да осигури евентуално приплъзване при задържане на зъбното колело в/у маховика.И когато този съединител се повреди(представлява едни съчмени топчета вътре които се заклинват в поскоката на въртене но в обратна посока се въртят свободно) не може да се осигури това зацепване и стартера си върти ама бендикса стои на 1 място и въпросното виене се чува от въпросния съединител.Същия звук се чува и ако двигателя работи и завъртиш ключа в режим "Стартер" защото съединителя сработва тогава.
Когато си купиш въпросната джаджа пробвай да я завъртиш в двете посоки.После пробвай и старата джажда.
Надявам се да съм бил полезен
ел.мотора(стартера)се намира в задната част на двигателя към купето някъде под серво апарата
ремонта не е труден стига да знаеш какво правиш ама по добре хвани някой който знае
Когато си купиш въпросната джаджа пробвай да я завъртиш в двете посоки.После пробвай и старата джажда.
Надявам се да съм бил полезен
ел.мотора(стартера)се намира в задната част на двигателя към купето някъде под серво апарата
ремонта не е труден стига да знаеш какво правиш ама по добре хвани някой който знае

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
stambo_81dg написа:успех с свалянето, малко филмче е
и моя е тръгнал а свалянето е голям гърч един майстор ми отказа

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Ако нямаш канал,по добре свали смукателните колектори и после всичко става много лесно и бързо.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
LiTtLeRoCk написа:Ако нямаш канал,по добре свали смукателните колектори и после всичко става много лесно и бързо.
то да ти кажа, отдолу невиждам как ще излезе на м50
поне при мене неможе .
моя го свалях като махнах колекторите и така

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
stambo_81dg написа:LiTtLeRoCk написа:Ако нямаш канал,по добре свали смукателните колектори и после всичко става много лесно и бързо.
то да ти кажа, отдолу невиждам как ще излезе на м50
поне при мене неможе .
моя го свалях като махнах колекторите и такаама си е доста играчка
Моя на 5-цата като го свалях ми отне 30 мин. но това упражнение съм го правил доста пъти.
Благодаря ви това беше полезна информация за мен, ще се пробвам сам въпреки че разбирам само от мотоциклети не вярвам да е нещо чак толкова трудно.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Стартера се сваля за отрицателно време стига да имаш подходящите инструменти и нагоди ...
9 мнения
• Страница 1 от 1