ПРИЯТЕЛИ!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ПРИЯТЕЛИ!!

Мнение от fastestbmw » 12 Юли 2005, 16:06

Приятели!!
Работата ми е свързана с целодневно пътуване напред-назад из това голямо българско село, което някои за разнообразие наричат "столица". По главните артерии е АД!! По околовръстното - също (справка: участъкът от Бистрица до Бояна се минава така: 1-ва; 2-ра; 10 минути на място). Сякаш куцо и сакато е намерило кола и се е отдало на возия!! Спирачки---мръсна газ---клаксони и псувни през цялото време и отвсъкъде!! Всеки втори се изживява като потенциален Шумахер, а всеки трети се нуждае от преводач - нали знаете някой да му каже, че щом онова голямото, със светлинките, дето виси, свети червено, значи трябва да спре и да чака. Щото 10-те икономисани стотинки понякога се превръщат в 500лв. и нагоре.

МОЛЯ ВИ!!!!
Нека оставим емоциите за фитнес-залата и да покажем разум на пътя!!
Не е срамно да спазваш правилата за движение!!
Нека ние, ЕНТУСИАСТИТЕ бъдем пример за всички!!
БМВ е кола с характер!!! Нека и ние покажем малко такъв!!

На всички, проявили интерес: БЛАГОДАРЯ :winky:
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 12 Юли 2005, 16:27

Много добре казано, може да го оформим, като призив за разумно шофиране.

Аз подкрепям с две ръце, защото задръстванията се образуват предимно от грешките на нас самите, а след това заради итцепването на път за политиците от любимите ни куки :lol:
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 12 Юли 2005, 17:08

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 12 Юли 2005, 17:10

Аз също подкрепям идеята, защото днес ми се наложи да карам повече от обикновено, а и заради задръстване на Цариградско шосе (беше затворена директната връзка за Хладилника поне до към 14h) целия поток от коли правеше обратен завой на Румънското посолство. Там беше хаос. Тези от Подуене минаваха на жълто и начервено, вместо да спрат за да можем ние, които правим обратен да минем. Не знам дали там е разрешен обратен, но днес поради създалата се ситуация всеки ще разбере, че е по-добре да не бъдем толкова нервни и превъзбудени, а да се изчакваме, дори и нас които не сме с предимство. Иначе ще става така както беше там. Двама се бяха ударили доста в самото кръстовище, а само ако единия беше дал път на другия, може би това щеше да се размине, а нервите и ядовете щяха да са по-малко. Призовавам всички да бадем поне малко по склонни на компромиси. Това означава култура на шофиране и по-малко главоболия.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 12 Юли 2005, 17:54

Само дето има един тънък момент.
Колкото и да се опитваш да се държиш културно, в момента в който 3-4 "състезателя" ти секат пътя и ти минат на тъмножълто и ти минава желанието.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 12 Юли 2005, 20:05

Начи в София ако спазваш правилата ще те смачкат: ти си мъртвец-"Дед мен уоукинк" по нашему.Никога ама никога не пускаш никой :!: Това е мотото на движението в София.Ако пуснеш някой бастун след тва ти го начукват още 5-6 лайнара и става страшно.За да оцелееш в центъра на софия трябва да си на щтрек постоянно защото там карат се големи "ПИЛОТИ" винаги трябва да реагираш на време и да ги парираш бързо :mhihi: .Та за толерантност няма и сантиметър тук.Тва е реалноста и няма да се промени и да влезем и в Марсианския съюз :idea:
Последна промяна krika на 12 Юли 2005, 22:27, променена общо 1 път

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 12 Юли 2005, 22:19

krika написа:

За съжаление си адски прав :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: валяк

Аз

Мнение от simoniko » 12 Юли 2005, 22:21

АПЛОДИСМЕНТИ за младата дама господа!
Рядко жена ,расъждава така!
Живота днешно време е забързан и изнервен!
Бизнеса пулсира , дето се вика до обяд "Мое да Фълиръш", и
за това 85 процента от хорицата са изнервени , има измежду тях и едни комплексирани тапанари дето са най злуе!
Аз също на моменти се улавям в такива състояния изнервени, обаче
прилагам селф контрол, а баварката прилага - тракшън контрол и всичко се нормализира!

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 12 Юли 2005, 22:33

Аз се чудех що ми излизат жилите и свършват псувните :shock: кат мина през центрума......а сичко било в тракшъна па аз го немам на Е36то :mhihi: евала колега.
Последна промяна krika на 12 Юли 2005, 22:37, променена общо 1 път

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 12 Юли 2005, 22:35

Наистина трябва да внимаваме и да даваме пример
Niki Lauda

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 12 Юли 2005, 23:54

Ами то колкото и да се опитваш като минат 2-3 бмв-та през спирките и ... :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2005, 0:29

Абе вие кво го изкарахте се едно центъра е някво бойно поле.. Живея и работя там и нито жилите ми излизат като карам, нито си късам нервите. Като някой бърза- да заминава, като минава на червено- за него си е, като пусна един пък минат 5- какво толкова, утре аз ще съм от тях,като ме напсува- слизам да го гърбя. Кво толкова се вживявате шофирането е удоволствие все пак. Като искате да си пазите нервите ловете таксита, автобуси, маршрутки, нека други се нервят вместо вас. :mhihi:
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 13 Юли 2005, 0:53

bum_bum написа:Абе маршрутки, нека ....... :mhihi:

:evil: :evil: :bang: :bang: :bang: :ranting: :maad: :maad: :maad: :nono:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 13 Юли 2005, 2:38

браво браво нека да станем всички и да аплодираме това изказване и нека то да бъде за пример на нас .. на наще деца и на тея след тях :yes:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 13 Юли 2005, 2:52

bum_bum написа:...

Яко. Утре като седна да карам и се срещнем някъде из улиците на милия ни град, засечеш ме, бибипна ти, покажеш ми среден пръст и те напсувам (например) и заради това, че не съм аз виновен, пък си съм халипав, а отгоре на всичко и бит ще си ходя, е много яко се получава, нямам думи. Култура на пътя... каква ти култура, всеки гледа да се шмугне ако ще и 2 метра по-напред да мине, ама да не се е прецакал да седи на място в задръстването. Много рядко карам и нямам възможност да обръщам внимание на капутите по улиците, но когато съм пеш ги наблюдавам доста обстойно. Всички са едни и същи - нагли та нагли. Мисля утре да взема на един френд колата да си свърша няколко работи, та като попривърша ще се изсиля в най-големия нагльо, дето е пред мен, засякъл ме е 3-4 пъти, пък да слезе да ме бие после... :(
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум