Въпрос-газов инжекцион...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- mitkogdzzz
- Потребител
-
- Кара: 318i 94'
Въпрос-газов инжекцион...
Здравейте колеги, колата си я взех с италиански газов инжекцион, който си работеше нормално но напоследък от няколко седмици почна да прекъсва и вече не я карам на газ. Ходих при газаджии в Плевен и околията ама никой не успя да ми каже от къде е проблема, казаха ми че инжекциона ми е бил стар модел и не разбирали на такива... най-добре било да ми сложат те нов като от стария ми се запази единствено бутилката която е на мястото на резервната гума. Значи колата като я прехвърля от бензин на газ я карам около 300-500 метра нормално на газ и после прекъсва... направо изгасва, все едно някой ми е спрял кранчето на газта и трябва да я обърна на бензин за да я запаля в движение на скорост. От какво може да е това прекъсване 

- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Re: Въпрос-газов инжекцион...
Виж каква марка ти е ГИ-то и потърси къде слагат такива. Те трябва да имат софтуер без значение колко е стар, дори би трябвало да е проблем ако е много нов, за да немогат да го преслушат.
Иначе сам можеш да видиш дали ти работят инжекторите като я оставиш на място да работи на газ и ги изключваш един по един. Ако променя работата след като изключиш някой, значи е ОК. Друг проблем може да е от филтъра, който е на маркуча преди инжекторите. Можеш да го смениш, ако не е сменяван никога. Все пак и в газта има това онова освен въздух
Моите газаджии ми казаха за този филтър, че е препоръчително да го сменявам на около 30 000 км.
Иначе сам можеш да видиш дали ти работят инжекторите като я оставиш на място да работи на газ и ги изключваш един по един. Ако променя работата след като изключиш някой, значи е ОК. Друг проблем може да е от филтъра, който е на маркуча преди инжекторите. Можеш да го смениш, ако не е сменяван никога. Все пак и в газта има това онова освен въздух

- mitkogdzzz
- Потребител
-
- Кара: 318i 94'
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
Здрасти, колега обади се на инж. Дойновски - 0888450085 София, има всякаква техника и ги разбира 

- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Laverita написа:Здрасти, колега обади се на инж. Дойновски - 0888450085 София, има всякаква техника и ги разбира
Това е човека, той ми сложи ГИ-то. Голям пич. А най-важното е, че знае защо и какво прави

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
ГИ има едни малки филтърчета, които се сменят на ~15х. км. Ако са ти прекалено запушени може от тях да ти прави номера. Другото основно са свещите, на бензин можеш да нямаш никакви проблеми с гадни свещи, а на газ да не върви изобщо.
Успех
Успех

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
///M3 написа:ГИ има едни малки филтърчета, които се сменят на ~15х. км. Ако са ти прекалено запушени може от тях да ти прави номера. Другото основно са свещите, на бензин можеш да нямаш никакви проблеми с гадни свещи, а на газ да не върви изобщо.
Успех
+1

и да добавя както за свещите същото важи и за въздушен филтър, от към свещи и въздушен филтър газта е много капризна.
- c0mmand3r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 M Sport
Естествено ,че ще се направят на луди и ще кажат че не разбират и ,че бил стар- нали трябва да си продават техните инжекциони и да лапат пари, иначе газта наистина е мн капризна и иска чисти филтри , хубави свещи , кабели и бобини ако щеш. Дано си разрешиш проблема скоро. Успех
8 мнения
• Страница 1 от 1