Изтича антифриз
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Изтича антифриз
За 30-тина км кзчезва около 200г антифриз. Първо помислих за глава, но не пуши,не надувва, не мени обороти и не повишава температурата. Погледнах о-пръстена под разширителния съд и там нищо, никъде не намерих теч. После се возих с приател и забелязах, че започнаха да се запотяват стъклата а на вън беше слънчево. Прибрах се и разглобих от пред всичко без голямата горна част от таблото, но всичко е опаковано и нищо не видях, освен, че филтъра на кллиматика е сух. Иска ми се преди да разглобявам още да получа съвет къде и какво да разглобя и какво да погледна преди това.
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Re: Изтича антифриз
Добре, а какво още совен пластмасите (жабка, корите над краката, средна конзола и конзолата на която седи борда) да разглобя?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Mileitiii написа:Никой ли не е разглабял и имал подобни проблеми??? Най-масовото BMW!
Естествено че "някой " е разглобявал .... много хора сме разглобявали ,просто този въпрос е коментиран доста и го има в търсачката ....
Това 200 мл антифриз на 30 км е много ама много и трябва да се вижда някъде /някак.... (защото ако не се вижда - сещаш се къде може да отива ...!
Колега сега ще ти обясня къде евентуално може да ти губи антифриз системата (имам предвид местата , които са трудно видими и достъпни ...).
1. Първо т.н тройник , предполагам знаеш къде се намира (от зад на главата , м/у купето и главата ....има тема в полезни за него , огледай го задължително , опипай го . М/у другото винаги можеш да разбереш , че имаш теч на антифирз по следния начин - караш си , пускаш вентилатора да духа , независимо дали топло или студено и ако има теч някъде в купето или в двигателния отсег , то дори и минимален теч веднага се усеща по миризмата , защото вентилатора я вкарва в купето , а на теб щом и стъклата ти се потят и то в топло време е 100% ясно че тече някъде в тоя "район" -около стъклото...).
2. Като отвориш тая ниша дето се намира вентилатора на парното и си с лице към колата , от дясната страна на вентилатора има три пластмасови тръбички , те са връзката м/у клапаните за парното и тръбите , които отвеждат антифриза до радиаторчето на парното.... Точно на границата м/у тая нища и купето се намират тези три пластмасови тръбички и завършват с нещо като обща пластмасова планка ... Тая планка трябва да се отвие и там има три О-пръстена ,които може да са дали фира и там да тече антифриз .... Иман на предвид , че О-пръстени има и на предната основа на планката и на задната ... Демек там се сменявата общо 6 бр. О-пръстени... Почти съм сигурен , че там ти тече ... защото ти не виждаш да имаш теч в купето , а стъклото се поти , а тази планка се пада малко по на долу от стъклото .... и ако има теч , то той не се вижда , понеже малко по на долу са отводнителните канали и антифриза ако тече си минава през тях и изобщо не се вижда никъде ....
3. Може да имаш теч и вътре в купето (но се съмнявам , защото щеше да се види ). Теча вътре в купето може да е от О-пръстените м/у тръбичките (алуминиевите , по които антифриза стига до радиаторчето) и самото радиаторче на парното. Принципно не е невъзможно тези О-пръстени да се сменят и без да се сваля арматурното табло , но е много трудно (но става , пробвал съм ). Значи като свалиш кората над педалите и махнеш централната конзола ще ти се отвори достатъчно място да развиеш тези тръбички от радиаторчето (те се държат на три болта , средния от които е кофти , понеже се пада м/у трите тръбички...). След това се изтегля металната планка , която притиска тръбичките и може трите тръбички да бъдат изтеглени (преди това обаче задължително трябва да бъдат освободени и от другата им страна , от към нишата на вентилатора на парното , защото ако там тези тръби са вързани към пластмасовите тръбички , които са в нишата на вентилатора на парното , то може при самото теглене да се счупят пластмасориите там... Просто тези алуминиевите тръбички трябва да ги освободиш от двете страни... (дано си ме разбрал) ! Сменяват се О-пръстените - 3 бр и си готов ..... Пак казвам , ако там имаш теч той задължително ще се вижда на мокета на границата м/у кората на педалите и централната конзола (особено ако от там ти губи 200 мл на 30 км).... Имай на предвид , че тези О-пръстени (всичките за които стана дума до сега) е хубаво да се сменят (дори да не ти тече от тях ) ... Аз когато правих ремонт на климатика , свалях таблото и "прасето" и тогава смених всичко , де що има О-пръстени и по радиаторчето на парното и по клапата около изпарителя .... Тогава бях снимал и го бях пуснал в тема , но не я намирам (понеже темата не беше моя , а на колега ,който имаше проблем ....) , не помня изобщо как беше озаглавена ....
Акцентирай на тройника и на О-пръстените , които са на тези пластмасовите тръбички на границата м/у нишата на вентилатора и купето .... Пак казвам там са 6 броя - три от горе на пласмасовата планка и три от долу .... (Защото примерно ако смениш само горните , пък теча е от долните ....нали се сещаш какво става ... )
Колег, не съм очаквал такова огромно описание. Адски много съм ти благодарен. Страшно
. Гледм, че си от враца, като ходя до вилата ако искаш може да пием по бира.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Mileitiii написа:Колег, не съм очаквал такова огромно описание. Адски много съм ти благодарен. Страшно![]()
![]()
. Гледм, че си от враца, като ходя до вилата ако искаш може да пием по бира.
Разбира се.... обади се , когато решиш ... Аз не съм по "пиенето" , но винаги се радвам да се запозная с колега ...

Предполагам, че февруари ще ходя, но може, ако се задържи времето хубаво и оправя теча скоро да отскоча. Ако искаш прати ми тел ти на личнои и като тръгна ще ти звънна да се разберем.
- dangerous
- младши ентусиаст
-
не помня изобщо как беше озаглавена ....
viewtopic.php?f=8&t=153294&hilit=%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8+%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BE%D0%BD

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
dangerous написа:не помня изобщо как беше озаглавена ....
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BE%D0%BD
Мерси

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Mileitiii написа:dangerous написа:не помня изобщо как беше озаглавена ....
viewtopic.php?f=8&t=153294&hilit=%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8+%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BE%D0%BD
Мерси
Да , това е темата , но на нея се вижда предимно как се сменяват О-пръстените свързани с климатика , а тези свързани с радиаторчето на парното не съм ги снимал (понеже тях ги правих на свалено прасе и бързах да ги наслагам и да монтирам прасето отново , че зееше оная ми ти дупка м/у двигателния отсег и купето и ме беше яд да гледам колата така разколачена ....). Та ще трябва да се ориентираш предимно по описанието ми в по -предния пост ...
Zdraveite
Imam mnogo golqmo pritesnenie i molq za savet .Imam BMW 3 Compact i antifriza svar6va mnogo barzo ,ba6ta mi smqta ,4e te4e,no az ne sam zabelqzala ...Karam q samo s antrifriz,nikoga s voda ...i sega sled kato sipah predi 1 mesec,zabelqzah ,4e drasti4no e namalql ,predi na prave6e taka
(( Molq kajete na kakvo moje da se dalji ...

Zdraveite
Imam mnogo golqmo pritesnenie i molq za savet .Imam BMW 3 Compact i antifriza svar6va mnogo barzo ,ba6ta mi smqta ,4e te4e,no az ne sam zabelqzala ...Karam q samo s antrifriz,nikoga s voda ...i sega sled kato sipah predi 1 mesec,zabelqzah ,4e drasti4no e namalql ,predi na prave6e taka
(( Molq kajete na kakvo moje da se dalji ...

- dangerous
- младши ентусиаст
-
1-добре дошла при нас
2-задължително е писането на кирилица
3-за да се опитаме да ти помогнем първо тряба да кажеш каква е колата,с какъв мотор е,колко антифриз доливаш през какъв период от време???
4-нашият форум е снабден с търсачка която съдържа много дискутирани вече проблеми по нашите коли
като начало погледни тук прочети или ако не разбираш тогава вече пак въпрос.
5-според мен антифриза ти изтича от някъде
search.php?keywords=%D1%82%D0%B5%D1%87+%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7&terms=all&author=&fid
2-задължително е писането на кирилица
3-за да се опитаме да ти помогнем първо тряба да кажеш каква е колата,с какъв мотор е,колко антифриз доливаш през какъв период от време???
4-нашият форум е снабден с търсачка която съдържа много дискутирани вече проблеми по нашите коли
като начало погледни тук прочети или ако не разбираш тогава вече пак въпрос.

5-според мен антифриза ти изтича от някъде
search.php?keywords=%D1%82%D0%B5%D1%87+%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7&terms=all&author=&fid
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравейте, да добавя и пластмасовата тръба от която излизат 3 бр. маркучета: за разширителя, за дросела и за парното; в основата си където се закрепя за блока прави проблем, обикновено няма теч, няма и изпарения, но антифриза намалява. Цена на нова и "О" пръстен - около 25лв. Поздрави.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2