интересен проблем със съединител

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: BMW 320i Coupe
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Vanus motor

интересен проблем със съединител

Мнение от nikos_320 » 22 Ное 2009, 12:21

колеги,знам че е писано доста но точно като моя проблем ненамирам!значи колата е 320и купе ванус!Проблема е такъв 4е педала на съединителя е доста твърд,труден за натискане,а е така от както имам колата близо година,а незнаех че това е проблем?!Това което ме интересува е,че аз несъм в България и дали може да изкара до 20-ти декември когато ще се върна и колко ще ми излезне нов със смяната?Наскоро ми се наложи да влезна в сервиз за шарнир(в Атина)и от там разбрах за тоя проблем!Някакви съвети дали е така,колко би излезнало в бг,ако е за смяна..Благодаря!!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: интересен проблем със съединител

Мнение от metodi80 » 22 Ное 2009, 13:51

nikos_320 написа:колеги,знам че е писано доста но точно като моя проблем ненамирам!значи колата е 320и купе ванус!Проблема е такъв 4е педала на съединителя е доста твърд,труден за натискане,а е така от както имам колата близо година,а незнаех че това е проблем?!Това което ме интересува е,че аз несъм в България и дали може да изкара до 20-ти декември когато ще се върна и колко ще ми излезне нов със смяната?Наскоро ми се наложи да влезна в сервиз за шарнир(в Атина)и от там разбрах за тоя проблем!Някакви съвети дали е така,колко би излезнало в бг,ако е за смяна..Благодаря!!!

Виж си нивото на спирачната течност и ако можеш сам обезвъздуши ...ако не карай до където може ... Проблема ти е в хидравликата на съединителя - течност , помпи и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 22 Ное 2009, 14:21

nikos_320 написа:... Проблема е такъв 4е педала на съединителя е доста твърд,труден за натискане ... Това което ме интересува е,че аз несъм в България и дали може да изкара до 20-ти декември ...

Според мен причината е в хидравликата - спекли гумички, клеясали бутала. кородирали цилиндърчета на помпата/помпите и т.н.
Ако отделя напълно при натискане на педала и не буксува при отпуснат педал не е опасно да го караш и така докато го оправиш, но не се знае кога може да те остави напълно

Аватар

Мнение от nikos_320 » 22 Ное 2009, 15:58

значи,работи си добре,отделя си..поне аз невиждам да боксува но е труден за натискане педала!Но когато включвам на първа предавка се чува едно леко 'туп'?Има си течност и погледнах от долу за тази помпа,но няма течове или нещо такова!а нещо цена с монтажа..как стои положението?ако излиза същото по добре да го сменям,а така ще се разбере от какво е точно и ще пиша за да се знае и други колеги да са запознати,ако подобен проблем!

Аватар

Мнение от nikos_320 » 22 Ное 2009, 16:38

tsb_bg написа:
nikos_320 написа:... Проблема е такъв 4е педала на съединителя е доста твърд,труден за натискане ... Това което ме интересува е,че аз несъм в България и дали може да изкара до 20-ти декември ...

Според мен причината е в хидравликата - спекли гумички, клеясали бутала. кородирали цилиндърчета на помпата/помпите и т.н.
Ако отделя напълно при натискане на педала и не буксува при отпуснат педал не е опасно да го караш и така докато го оправиш, но не се знае кога може да те остави напълно

колега,има течност,отделя си,работи поне за мен..невиждам да боксува освен когато включвам на първа скорост и се чува едно леко 'туп'?погледнах за тази помпа от долу,но няма течове или нещо такова,просто е труден за натискане педала,малко сила се иска!???ако знаете колко би ми излезнал нов и с работата в БГ...че ако е същото като тук в Атина,направо да отивам и после ще знам точно от какво е..то като се отвори ще се разбере..даите съвет?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 22 Ное 2009, 17:36

Възможно е притискателния диск да е сдал багажа, другия вариант е както казва колегата по-горе да се прецакани помпите, запушен маркуч и тн. Цена на комплект съединител /хубав/ - около 220лв + 100лв за смяна = около 320лв

Аватар
Кара: Бавно

Мнение от hristofar » 22 Ное 2009, 19:02

колега зависи колко караш ако колата стои до 20-декември пред блока няма какво да и стане а като знам в атина сигорно не ти остава много време да караш колата аз живях там близо 3 години и не ми оставаше много време за колата 1 месец още все ще искара ;) :bchug:

Аватар

Мнение от nikos_320 » 22 Ное 2009, 21:26

hristofar написа:колега зависи колко караш ако колата стои до 20-декември пред блока няма какво да и стане а като знам в атина сигорно не ти остава много време да караш колата аз живях там близо 3 години и не ми оставаше много време за колата 1 месец още все ще искара ;) :bchug:

напротив колега,всеки ден се кара,на ден има 10-12 км,това и е за деня,но нестои,а се кара!!!Благодаря ти все пак!!!!!

Назад към E36