Странно предърпване.. ПОМОЩ....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: m6
Странно предърпване.. ПОМОЩ....
напоследък компакта ми 316 започна да предърпва като му подам газ на ниски обороти и на високи го прави но по-рядко. Също и като го изрязвам обортомера не върви постепенно а на места намаля има някакво предърпване. На какво може да се дължи това, мислех че е от гумения маншон за въздушния филтър, но колегата 3IS ми прати и го смених за което съм му много благодарен, но проблема не се реши..
Ние сме гъзетата със BMW-тата такива искате златна треска....яя виж мутресите със мерцедесите такива вземаме за наша сметка..
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Странно предърпване.. ПОМОЩ....
Joro_BMW написа:напоследък компакта ми 316 започна да предърпва като му подам газ на ниски обороти и на високи го прави но по-рядко. Също и като го изрязвам обортомера не върви постепенно а на места намаля има някакво предърпване. На какво може да се дължи това, мислех че е от гумения маншон за въздушния филтър, но колегата 3IS ми прати и го смених за което съм му много благодарен, но проблема не се реши..
Колега , кажи първо какъв е двигателя .... Как да ти кажеме от какво може да е ...?!!
Вероятни причини :
1. Свещи ,бубина , кабели
2. Бензинова помпа , горивен филтър
3. Датчик -колянов вал , разпределителен вал
4. Скъсан маркуч по въздушния "тракт"
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
1.6 е колега
Ние сме гъзетата със BMW-тата такива искате златна треска....яя виж мутресите със мерцедесите такива вземаме за наша сметка..
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
1. Свещи ,бубина , кабели
2. Бензинова помпа , горивен филтър
3. Датчик -колянов вал , разпределителен вал
4. Скъсан маркуч по въздушния "тракт"
Това което ти е написал Методи провери/смени ли го че продължаваш да up-ваш или чакаш някой да хвърли боба и да ти каже с 100% точност?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
исках да видя някой мнение не съм тук за да се заяждам благодаря на колегата за инфо-то явно трябва да я закача на комп. това са доста неща мога ли да ги сменям всичките като проблема най-вероятно ще е само в едно от тях.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Joro_BMW написа:исках да видя някой мнение не съм тук за да се заяждам благодаря на колегата за инфо-то явно трябва да я закача на комп. това са доста неща мога ли да ги сменям всичките като проблема най-вероятно ще е само в едно от тях.
Може да е едно от тия неща , може и нито едно да не е ... както сам каза - диагностика ти трябва ....
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:Joro_BMW написа:исках да видя някой мнение не съм тук за да се заяждам благодаря на колегата за инфо-то явно трябва да я закача на комп. това са доста неща мога ли да ги сменям всичките като проблема най-вероятно ще е само в едно от тях.
Може да е едно от тия неща , може и нито едно да не е ... както сам каза - диагностика ти трябва ....
Трябва колега но това е че в нашия град няма свестни майстори искат сумати пари пък нищо не правят
- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
joreto007 написа:горивен филтър
ох колега много се надявам да е от това ще те черпя ако се окаже от това .. благодаря за съвета
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Joro_BMW написа:
Трябва колега но това е че в нашия град няма свестни майстори искат сумати пари пък нищо не правят
Тука вече си много прав ... и не е само в твоя град така ...
Колега , почвай на ред ... гледаш ги нещата едно по едно ... свали си аутодата (там е показано как да мериш разни неща и какви стойности трябва да имат тези "неща") , въоръжи се с един мултицет и почваш ... Първо сменяш горивен филтър , това е като че най -лесно (ако не си го сменял то е хубаво да го направиш , па макар и да не е в него проблема) , след това тестваш свещите , след това мериш датчиците - колянов и разпредлителен вал и те така ... това са неща , които мисля , че всеки , който има желание би могъл да си ги направи сам ....
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:Joro_BMW написа:
Тука вече си много прав ... и не е само в твоя град така ...
Колега , почвай на ред ... гледаш ги нещата едно по едно ... свали си аутодата (там е показано как да мериш разни неща и какви стойности трябва да имат тези "неща") , въоръжи се с един мултицет и почваш ... Първо сменяш горивен филтър , това е като че най -лесно (ако не си го сменял то е хубаво да го направиш , па макар и да не е в него проблема) , след това тестваш свещите , след това мериш датчиците - колянов и разпредлителен вал и те така ... това са неща , които мисля , че всеки , който има желание би могъл да си ги направи сам ....
много благодаря колега за добрия съвет само ме светни за тази аутодата какво представлява и от каде да я сваля..
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Joro_BMW написа:много благодаря колега за добрия съвет само ме светни за тази аутодата какво представлява и от каде да я сваля..
Аутодатата можеш да си я свалиш от замунда ...това е програмка , която се инсталира на компа и съдържа подробно инфо за много модели коли , включително и за Е36 .
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:Joro_BMW написа:много благодаря колега за добрия съвет само ме светни за тази аутодата какво представлява и от каде да я сваля..
Аутодатата можеш да си я свалиш от замунда ...това е програмка , която се инсталира на компа и съдържа подробно инфо за много модели коли , включително и за Е36 .
благодаря колега ще я пробвам ..
14 мнения
• Страница 1 от 1