Странно предърпване.. ПОМОЩ....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: m6

Странно предърпване.. ПОМОЩ....

Мнение от Joro_BMW » 22 Ное 2009, 11:49

напоследък компакта ми 316 започна да предърпва като му подам газ на ниски обороти и на високи го прави но по-рядко. Също и като го изрязвам обортомера не върви постепенно а на места намаля има някакво предърпване. На какво може да се дължи това, мислех че е от гумения маншон за въздушния филтър, но колегата 3IS ми прати и го смених за което съм му много благодарен, но проблема не се реши..
Ние сме гъзетата със BMW-тата такива искате златна треска....яя виж мутресите със мерцедесите такива вземаме за наша сметка..

старши ентусиаст
Аватар

Re: Странно предърпване.. ПОМОЩ....

Мнение от metodi80 » 22 Ное 2009, 12:13

Joro_BMW написа:напоследък компакта ми 316 започна да предърпва като му подам газ на ниски обороти и на високи го прави но по-рядко. Също и като го изрязвам обортомера не върви постепенно а на места намаля има някакво предърпване. На какво може да се дължи това, мислех че е от гумения маншон за въздушния филтър, но колегата 3IS ми прати и го смених за което съм му много благодарен, но проблема не се реши..

Колега , кажи първо какъв е двигателя .... Как да ти кажеме от какво може да е ...?!!
Вероятни причини :
1. Свещи ,бубина , кабели
2. Бензинова помпа , горивен филтър
3. Датчик -колянов вал , разпределителен вал
4. Скъсан маркуч по въздушния "тракт"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_BMW » 22 Ное 2009, 12:19

1.6 е колега
Ние сме гъзетата със BMW-тата такива искате златна треска....яя виж мутресите със мерцедесите такива вземаме за наша сметка..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_BMW » 22 Ное 2009, 13:54

:help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 22 Ное 2009, 14:58

1. Свещи ,бубина , кабели
2. Бензинова помпа , горивен филтър
3. Датчик -колянов вал , разпределителен вал
4. Скъсан маркуч по въздушния "тракт"

Това което ти е написал Методи провери/смени ли го че продължаваш да up-ваш или чакаш някой да хвърли боба и да ти каже с 100% точност?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_BMW » 22 Ное 2009, 15:09

исках да видя някой мнение не съм тук за да се заяждам благодаря на колегата за инфо-то явно трябва да я закача на комп. това са доста неща мога ли да ги сменям всичките като проблема най-вероятно ще е само в едно от тях.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Ное 2009, 15:20

Joro_BMW написа:исках да видя някой мнение не съм тук за да се заяждам благодаря на колегата за инфо-то явно трябва да я закача на комп. това са доста неща мога ли да ги сменям всичките като проблема най-вероятно ще е само в едно от тях.

Може да е едно от тия неща , може и нито едно да не е ... както сам каза - диагностика ти трябва ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_BMW » 22 Ное 2009, 15:25

metodi80 написа:
Joro_BMW написа:исках да видя някой мнение не съм тук за да се заяждам благодаря на колегата за инфо-то явно трябва да я закача на комп. това са доста неща мога ли да ги сменям всичките като проблема най-вероятно ще е само в едно от тях.

Може да е едно от тия неща , може и нито едно да не е ... както сам каза - диагностика ти трябва ....

Трябва колега но това е че в нашия град няма свестни майстори искат сумати пари пък нищо не правят

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4,4 е39
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от joreto007 » 22 Ное 2009, 15:26

горивен филтър :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_BMW » 22 Ное 2009, 15:27

joreto007 написа:горивен филтър :yes:

ох колега много се надявам да е от това ще те черпя ако се окаже от това .. благодаря за съвета

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Ное 2009, 15:34

Joro_BMW написа:
Трябва колега но това е че в нашия град няма свестни майстори искат сумати пари пък нищо не правят

Тука вече си много прав ... и не е само в твоя град така ...

Колега , почвай на ред ... гледаш ги нещата едно по едно ... свали си аутодата (там е показано как да мериш разни неща и какви стойности трябва да имат тези "неща") , въоръжи се с един мултицет и почваш ... Първо сменяш горивен филтър , това е като че най -лесно (ако не си го сменял то е хубаво да го направиш , па макар и да не е в него проблема) , след това тестваш свещите , след това мериш датчиците - колянов и разпредлителен вал и те така ... това са неща , които мисля , че всеки , който има желание би могъл да си ги направи сам ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_BMW » 22 Ное 2009, 15:41

metodi80 написа:
Joro_BMW написа:

Тука вече си много прав ... и не е само в твоя град така ...

Колега , почвай на ред ... гледаш ги нещата едно по едно ... свали си аутодата (там е показано как да мериш разни неща и какви стойности трябва да имат тези "неща") , въоръжи се с един мултицет и почваш ... Първо сменяш горивен филтър , това е като че най -лесно (ако не си го сменял то е хубаво да го направиш , па макар и да не е в него проблема) , след това тестваш свещите , след това мериш датчиците - колянов и разпредлителен вал и те така ... това са неща , които мисля , че всеки , който има желание би могъл да си ги направи сам ....

много благодаря колега за добрия съвет само ме светни за тази аутодата какво представлява и от каде да я сваля..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Ное 2009, 16:15

Joro_BMW написа:много благодаря колега за добрия съвет само ме светни за тази аутодата какво представлява и от каде да я сваля..

Аутодатата можеш да си я свалиш от замунда ...това е програмка , която се инсталира на компа и съдържа подробно инфо за много модели коли , включително и за Е36 .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_BMW » 22 Ное 2009, 16:23

metodi80 написа:
Joro_BMW написа:много благодаря колега за добрия съвет само ме светни за тази аутодата какво представлява и от каде да я сваля..

Аутодатата можеш да си я свалиш от замунда ...това е програмка , която се инсталира на компа и съдържа подробно инфо за много модели коли , включително и за Е36 .

благодаря колега ще я пробвам ..

Назад към E36