газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- Shubret0069
- кандидат ентусиаст
-
REMUS написа:Ами ако изкаш да ти излезе тънко (за 318 при условие че всичко ти е изряднокабели, свещи и изобщо запалването смятам че няма да имаш проблеми) си сложи най обикновенното газово или 1-во поколение от сайта ,който си дал понагоре
само с малки изменения за да стане за пълна инжекция
![]()
![]()
1.Изпарителя(LPG редуктор) трябва да е ``електрически`` а не ``вакуумен``
2.Превключвателя газ-бензин трябва да е за инжекцион в смисъл да палиш винаги на бензин и след определени обороти да превключва на газ с цел да пази дюзите от дълго``бездействие`` (по добре е този ключ да е италиански а не български аналогразликата е че италианския ключ обръща от бензина на газ когато оборотите на ДВГ-то достигнат определената граница ,която си си избрал и ЗАПОЧНАТ ДА ПАДАТ демек върнал си газта
а при българския ключ прехода става още във възходящия момент на оборотите и когата ускоряваш и се поручава едно мноо гадна предръпване
ако се ме разбрал
)
3.В твоя случай няма карб. а смесителя се слага преди дросела с една клапа ,която при евентуална детонация поради една или друга причина пази дебитомера от взривната вълнаа ако е достатъчно силна тази вълна просто си го събираш по земята и ако вече ни подлежи на ремонт утиваш на моргата и си купуваш друг
![]()
(все пак не е газов инжекцион а просто газово
и е евтино)
4.Ползват се още няколко релета за да се спре помпата за бензина, инжекторите и тн(за някой коли като Рено примерно не може да се спре помпата защото има датчик за налягане на горивото и гаси мотора ,но в твоя случай си я спираш без проблемв някой каталози не дават спиране на помпата но с цел по дълга експлоатация си я спри защото се предполага че ще имаш бензин в резервоара колкото да палиш и по завоите тая помпа ще засмуква въздух и сети се к`во ще стане ако не е спряна
) не ти е нужен емулатор за инжекторите ЕКУ-то ти не е толкова умно че да се налага да го лъжеш с емулатори стаа и с просто реле
![]()
Това което е сложено във АГУ 2ро поколение е глезотия и няма ефект от него а и след време създава провлеми поради мръсната газ в БГ а именно микропроцесурна управляваща система, упрабляем дросел(стъпков мотор) лампда контроли и други сложнотии ,които само качват цената а не вършат работа![]()
та това е май общо взетоза евтиния вариант аз съм карал м40 1.6 с такава система а ся карам м50 2.0 и си работи добре (м50 го карам с един стар МАФ който е прецакан а здравия си го пазя в къщи че мноо скъп ако случайно гръмне
![]()
)
А ако изаш баш изтината слагай газов инжекцион последно поколение с управляващ блок ,който мноо си върши работата сам и знае к`во да прави всеки един момент
тогава разхода е по-нисък и вървенето е пооооооооооооочти същото като на бензин и най-важното избягваш дифузирането на входящия въздух от смесителя и детонациите от нередовна запалителна система
![]()
![]()
За цени незнам но мога да питам но едва ли ще се същите като при вас така че май няма смисъл

Ето за тези работи питах

BMW8 написа:Това добре, а ще споделиш ли колко ти харчи М50 на газ (градско, извън, смесено и софииско)?
Ако въпроса ти е към мен

градско без климата около 16-17 а с климата 17-18 карането е динамично но не и бързо
извън градско със скорост около 140-150-160

И все пак зависи от газта

Фен съм за газов ижекцион и то цисто и просто заради вървенето но мноо ми е дебело а и нали все пак сам на газ

П.С. а доколкото съм запознат газовия инжекцион търпи и чип тунинг

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
REMUS написа:BMW8 написа:Това добре, а ще споделиш ли колко ти харчи М50 на газ (градско, извън, смесено и софииско)?
Ако въпроса ти е към мен![]()
градско без климата около 16-17 а с климата 17-18 карането е динамично но не и бързо
![]()

- batDancho
- младши ентусиаст
-
BOBSI написа:REMUS написа:BMW8 написа:Това добре, а ще споделиш ли колко ти харчи М50 на газ (градско, извън, смесено и софииско)?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
малииииии... аа М40 някои да сподели колко дава разход на газ... да се отказвам до де е време.. и вярно ли е, че колата се преебва (двигателя) от газта...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20533&start=15
само да добавя - при цена на газта 0,76 лева
оня ден - ГО - Сф = 220 км = 13,11 лева при цена 0,73 лева
разход на градско не съм засичал, защото това според мен не е показател, пък и няма как да въртя 100-200 километра само градско.
газовата ми е като описаната по-горе с италиански ключ.
Искам да попитам колегата REMUS вярно ли е, че тези ключове имат функция както на инжекциона да спират газта, когато колата се движи на принудителен празен ход, например по нанадолнище на скорост ? Питам разни "специалисти", един ми казва да, друг не
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
batDancho написа:BOBSI написа:REMUS написа:BMW8 написа:Това добре, а ще споделиш ли колко ти харчи М50 на газ (градско, извън, смесено и софииско)?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
малииииии... аа М40 някои да сподели колко дава разход на газ... да се отказвам до де е време.. и вярно ли е, че колата се преебва (двигателя) от газта...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20533&start=15
само да добавя - при цена на газта 0,76 лева
оня ден - ГО - Сф = 220 км = 13,11 лева при цена 0,73 лева
разход на градско не съм засичал, защото това според мен не е показател, пък и няма как да въртя 100-200 километра само градско.
газовата ми е като описаната по-горе с италиански ключ.
Искам да попитам колегата REMUS вярно ли е, че тези ключове имат функция както на инжекциона да спират газта, когато колата се движи на принудителен празен ход, например по нанадолнище на скорост ? Питам разни "специалисти", един ми казва да, друг не
Мисля че нямат поне в този вариант ,който аз споделих незнам евентуално при тези системи с ламда контрол и стъпков мотор там как е

просто няма к`во да ти спре газта

BOBSI написа:REMUS написа:BMW8 написа:Това добре, а ще споделиш ли колко ти харчи М50 на газ (градско, извън, смесено и софииско)?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Моето м40 гореше около 13 градско при всички случаи ти иде доста по тънко от бензина

А за преебаването освен инжекторите ако не караш отвреме навреме на бензин друго май не се прецаква

Аз направих м50 с проста газова уредба против всички закони и си карам и нямам проблеми ти се притесняваш за м40

Единствено бъди стриктен към кабели, свещи, палец, капачка и изобщо към запалването за да не гърми и да създава проблеми

Ruskia_bg написа:градско без климата около 16-17 а с климата 17-18 карането е динамично но не и бързо
извън градско със скорост около 140-150-160 11.2-11.7 някъде там се върти
Сериозно ли? Аз в четвъртък сте слагам газов инзекцион , а пича ме увери че повече от 13 градско няма да харчи !!!
Дали че тя на бензин гори 14 ти на газ искаш 13

- Dimo
- баварски фанатик
-
Ruskia_bg написа:градско без климата около 16-17 а с климата 17-18 карането е динамично но не и бързо
извън градско със скорост около 140-150-160 11.2-11.7 някъде там се върти
Сериозно ли? Аз в четвъртък сте слагам газов инзекцион , а пича ме увери че повече от 13 градско няма да харчи !!!
Няма страшно, слагай смело, пак ще е по ефтино, това което каза колегата наистина ми се вижда малко множко, но мисля че без клима над 15 посмъртно не трябва да качиш, е зависи от карането де

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Абе незнам днес ходих да си записвам час и пича ми вика миииииииии за 26.08.2005г. как си с времето
и се отказах да слагам там ...само, че къде да търся майстори сега незнам 

- Dimo
- баварски фанатик
-
МИ да ти кажа само, във Еврогас не ходи! Като търсиш майстор гледай да е качествен, а не за кога ша те запише, с един месец ако изчакаш няма да е фатално, но ако отидеш при некой майстор дето не си разбира много и ти сложи газовата как да е, ще береш много ядове, така че потърси внимателно