Признаци при повредена умна дюза при Е46 320??-Решен е пр.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw520m5
- Потребител
-
- Кара: E38,Е46,Е60,F10,
- Мечтае да кара: M5 G30
Признаци при повредена умна дюза при Е46 320??-Решен е пр.
Колеги какви са признаците при повредена но не прекъсната умна дюза пре Е46 320 Д 99г.?
По принцип си дава 102 Ом. но при диагностика не я хваща като грешка защото не е прекъснала или напълно изгоряла,но пък при диагностиката и при реален режим дава голяма разлика от данните които трябва да бъде,а от време на време за момент показва нула.Възможно ли е да дава грешни показтели или умните дюзи направа изгарят.Другот което ме интирисува възможно ли е да не е от бобинката а механичската част насамата дюза да два грешн движения примерно при запушване?
Автомобила забива от време на време и губи голама част от мащноста с и пак се оправя като се загаси и запали отново.
мнения по въпроса??
По принцип си дава 102 Ом. но при диагностика не я хваща като грешка защото не е прекъснала или напълно изгоряла,но пък при диагностиката и при реален режим дава голяма разлика от данните които трябва да бъде,а от време на време за момент показва нула.Възможно ли е да дава грешни показтели или умните дюзи направа изгарят.Другот което ме интирисува възможно ли е да не е от бобинката а механичската част насамата дюза да два грешн движения примерно при запушване?
Автомобила забива от време на време и губи голама част от мащноста с и пак се оправя като се загаси и запали отново.
мнения по въпроса??
Последна промяна bmw520m5 на 19 Ное 2009, 13:00, променена общо 1 път
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Признаци при повредена умна дюза при Е46 320 D??
bmw520m5 написа:Колеги какви са признаците при повредена но не прекъсната умна дюза пре Е46 320 Д 99г.?
мнения по въпроса??
Проблема е ГНП-то а не умна дюза
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
milennyc написа:bmw520m5 написа:Колеги какви са признаците при повредена но не прекъсната умна дюза пре Е46 320 Д 99г.?
мнения по въпроса??
Зс съжаление колегата е прав

от свинята лебед не става...
- bmw520m5
- Потребител
-
- Кара: E38,Е46,Е60,F10,
- Мечтае да кара: M5 G30
gugichamp написа:milennyc написа:bmw520m5 написа:Колеги какви са признаците при повредена но не прекъсната умна дюза пре Е46 320 Д 99г.?
мнения по въпроса??
Зс съжаление колегата е прав
колеги смених умната дюза и колата се оправи

- Ivan40
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е46 320д и Москвич 412 - 1972г.
- Мечтае да кара: Москвич 408 - кабрио - 1964г.
- Детайли за колата: 17'' лети джанти БМВ със 7 спици, Нови Гуми, Кожен Салон, Махагон, Всички ексти които има за модела без ел.регулиране на седалките и парктроник...
Re: Признаци при повредена умна дюза при Е46 320??-Решен е пр.
Здравейте колеги, от скоро и аз съм собственик на Е46 320 дизел от юли 2000г. Колата е много добра много съм доволен. Но я закарах един път на диагностика и ми казаха, че именно тази умна дюза дето е на 4 цилиндър дава няква грешка и я замериха и даваше 8-10 ома съпротивление , при положение , че трябвала да дава към 100 ома.. Ама колата си върви. Аз я карам във Варна и тука разхода в града ми се движи м/у 8,4 и 8,9 по пордкомютър за минати вече 300км градско. А иначе извънграда е м/у 4,7 и 5,3 . Като вървене 200 ги прави. Повече не съм я насилвал. Като динамика също е добре поне аз не съм карал по-мощна кола и незнам, но според мен е добре. Но ако е наистина развалена тази умна дюза
а дали по високият ми разход спрямо обявеният заводски от 7,4 на 100км, не се дължи именно на неточната информация на тази дюза. Колко струва тази дюза и колко струва да ми я сменят.
А другите колеги споменават ГНП - Какво зна4и това. Гориво нагнетателна помпа ли, и ако е от нея не е ли свръх сериозен проблема. Колеги не ме плашете. От дизели много много неразбирам досега съм карал само бензин и то карбураторен.
Друго и аз имам някакъв проблем и като запали колата не пуши , ама като поработи на и след 2-3 минути спра на някакъв светофар примерно и на място и супер много дим цяла мъгла сиво-бяла става зад колата и като, че ли излиза една част от десният заден калник. Като повърви и позагрее се оправя, дали това пак не е свързано с тази умна дъза с датчик вграден в нея дето е на 4 цилиндър. Има ли по ефтини варянти , да се смени ремонтира или да се вземе на старо и колко струва оригиналната и каква марка е... ???
Благодаря ви предварително....

А другите колеги споменават ГНП - Какво зна4и това. Гориво нагнетателна помпа ли, и ако е от нея не е ли свръх сериозен проблема. Колеги не ме плашете. От дизели много много неразбирам досега съм карал само бензин и то карбураторен.

Друго и аз имам някакъв проблем и като запали колата не пуши , ама като поработи на и след 2-3 минути спра на някакъв светофар примерно и на място и супер много дим цяла мъгла сиво-бяла става зад колата и като, че ли излиза една част от десният заден калник. Като повърви и позагрее се оправя, дали това пак не е свързано с тази умна дъза с датчик вграден в нея дето е на 4 цилиндър. Има ли по ефтини варянти , да се смени ремонтира или да се вземе на старо и колко струва оригиналната и каква марка е... ???
Благодаря ви предварително....

5 мнения
• Страница 1 от 1