КАДЕ БЪРКАМ ?
Модератор: Icco
8 мнения
• Страница 1 от 1
- VINITU
- кандидат ентусиаст
-
КАДЕ БЪРКАМ ?
Здравеите колеги, реших и аз да наблъскам купето с музика и след дълго обикаляне и колебание за марка и модели се спрях на PIONEER. Така всичко започна с (CD Pioneer DEH-P800BT) и елипси които монтирах на кората модела им е (Pioneer - TS A6902i - 260w) които вързах към стъпало (Pioneer - GM-3300 - 2x120W) и ефекта беше задоволителен но предната линия исчезна и последва закопуването на (Pioneer - TS-1356 - 120W)които отидоха ва мястото на оригиналните говорители в краката, последва реда и на бас говорителя на които му направихме кутия по модела даден за него а суба е (Pioneer -TS W3001D4 -2500w) и следователно стъпалото за него (Pioneer -GM D8400 M - 1200w моноблок) за които пуснах втори захранващ кабел - 16 квадрата и прекарах през кондензатор 1 фарад.
Така що годе завършения ми проект засвири с цялата си мощ но проблема ми идва от това, че всичките ми средсва (а вярваите ми не са малко) нерви, расправии по окабеляване и монтажи които хвърлих останах доста разочарован спрямо това, че приятел с голф4 със сток говорители и една активна туба (blaupunkt) свири повече от мен
.
КАДЕ БЪРКАМ ?
Така що годе завършения ми проект засвири с цялата си мощ но проблема ми идва от това, че всичките ми средсва (а вярваите ми не са малко) нерви, расправии по окабеляване и монтажи които хвърлих останах доста разочарован спрямо това, че приятел с голф4 със сток говорители и една активна туба (blaupunkt) свири повече от мен

КАДЕ БЪРКАМ ?
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Re: КАДЕ БЪРКАМ ?
Не мога да разбера - като цяло ли ти е слабо или само баса - оставам с впечатление, че бас-а е проблема. Имай предвид, че голфа си е хечбек - свири яко всяка туба... а не зная твоята кола каква е, но при седаните има голямо значение разположението на басовия говорител, а също така и отвори свързващи купето с багжника... не казваш каква точно е тубата на блаупункт, но едва ли е по-силна от този амп - поне е по-добре сметната кутията вероятно от тази, която сте правили (не обиждам, само предполагам...)...
сигурен ли си, че правилно си вързал всичко... на колко ома го пусна амп-а и как го закачи на намотките... да не си го дал на 8 Ома, че може оттам да ти се струва по-слабо, въпреки че разликата няма да е огромна
ама ще има...
... на един съсед в голф3 му свири 10'' пайнерче на има-няма 100-120Вата и се чува по-силно отколкото при мен на 12" пак пайнер (същия модел - един размер по-горе), ама на 230Вата на 2 Ома - обаче от моето вибрират прозорците на къщите и съседите негодуват като го надуя пред нас... яко резонанс
виж си не на последно място и настройките на амп-а и плеъра - от там можеш доста да изкараш като ефект и динамика без да усилваш много много - експериментирай...
сигурен ли си, че правилно си вързал всичко... на колко ома го пусна амп-а и как го закачи на намотките... да не си го дал на 8 Ома, че може оттам да ти се струва по-слабо, въпреки че разликата няма да е огромна

... на един съсед в голф3 му свири 10'' пайнерче на има-няма 100-120Вата и се чува по-силно отколкото при мен на 12" пак пайнер (същия модел - един размер по-горе), ама на 230Вата на 2 Ома - обаче от моето вибрират прозорците на къщите и съседите негодуват като го надуя пред нас... яко резонанс

виж си не на последно място и настройките на амп-а и плеъра - от там можеш доста да изкараш като ефект и динамика без да усилваш много много - експериментирай...
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
VINITU написа:КАДЕ БЪРКАМ ?
В марката колега.За бас добре ама за другите предна и задна линия с тоя Pioneer не чакай чудеса.За другото колегата ти го е написал подробно.Ако прочетеш надолу има доста теми изписани на тема говорители (марки,характеристики и отзиви ).
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
VINITU написа:...
я дай снимки да видим кво ти представлява нагледно кутията и разположението и в колата...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- VINITU
- кандидат ентусиаст
-
Да колега, като цяло съм разочарован от баса. Имам в предвид, че наистина очаквах повече от него, не че съм очаквал чудеса но една туба за 150 кинта да свири повече не го разбирам
за инсталациите, настроиките и вързването на музиката сам доста босичак но братлето което ги направи е доста грамотен в това отношение и му имам доверие
неговото обяснение спрямо проблема ми беше "ако вкараме твоита музика в голфа ще му бутнем джамовете, неможе да ги сравняваш" което не ме оспокоява, трябва ли за да се кефя на силна музика да си купя голф
а до колкото до колата е е36 купе и да прочетох разни варианти но нямам подлакатник на задната седалка, а идеята да го издумкам на кората ми я испариха щото тоя говорител бил само за кутия.
колега, а за касичката ще я снимам утре и ще я кача.

неговото обяснение спрямо проблема ми беше "ако вкараме твоита музика в голфа ще му бутнем джамовете, неможе да ги сравняваш" което не ме оспокоява, трябва ли за да се кефя на силна музика да си купя голф

а до колкото до колата е е36 купе и да прочетох разни варианти но нямам подлакатник на задната седалка, а идеята да го издумкам на кората ми я испариха щото тоя говорител бил само за кутия.
колега, а за касичката ще я снимам утре и ще я кача.
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Така да го кажа - преди да изрежа отвора зад подлакътника в облегалката и сега дори седи с махната кора откъм багажника (че има много вата на нея) едва се чуваше бас в купето... просто задълбочаваше леко никаквия бас на 13см-вите говорители... а сега (разбира се при свален подлакътник) при усилване както си трябва не може да се гледа в огледалото за задно виждане
и не на последно място - говорителя трябва да гледа напред (както е написал колегата, но не е задължително да е на отвора на подлакътника - и отстрани да е пак се получава добре) - при хечбеците може и да гледа встрани или назад, но при седана (мисля купето е по-близо до него отколкото до хечбек-а
) изчезва баса много отчетливо...

и не на последно място - говорителя трябва да гледа напред (както е написал колегата, но не е задължително да е на отвора на подлакътника - и отстрани да е пак се получава добре) - при хечбеците може и да гледа встрани или назад, но при седана (мисля купето е по-близо до него отколкото до хечбек-а

- CA3108KM
- младши ентусиаст
-
- Кара: само русо и с 19"
- Мечтае да кара: същото (е39) ама М
пиши ми ще ти оправя музиката.. с парите който си набил мога да направя такива чудеса че да те чуят в саседния квартал.... кажи модела на колата малко инфо за кутията и има 1-2 грешки при окабеляването и компонентите.. спокойно поправими са
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
dokie написа: но при седана (мисля купето е по-близо до него отколкото до хечбек-а) изчезва баса много отчетливо...
При мен в седана, съм издънил лапарината предвидена за ски сак, и най добре разположен да думка срещу багажника платно зад ламарината на седалките сложен, ако гледа към купето и е от страната на багажника, като отворя багажника и свири по силно

8 мнения
• Страница 1 от 1