318tds доста проблемчета помогнете :(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: 318tds доста проблемчета помогнете :(

Мнение от drmirchev » 16 Ное 2009, 0:39

Добре когато му е отворена клапата и си засмуква обратно изгорелите газове при запалване не му ли пречи да, аз за това питам. Пък за да ида до сервиз трябва първо да запаля. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 16 Ное 2009, 19:38

Колега и аз имам съ6тият проблем, ако разбере6 от какво е пи6и ми да разбера и аз, но според мен не е агр клапана

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 16 Ное 2009, 21:58

Определено не е от клапата никога не съм мислил 4е тя пречи изцяло на паленето просто с времето се затлачва всичко поради факта 4е седи отворена и филма става голям един господ знае дюзите на какво мязат в момента при положение че свещите като ги извадих да ги тествам бяха на лоени топки. Отстранявам проблемите един по един и остават малко. Искам да питам дачика в смукателния колектор каква роля играе?
И възможно ли е помпата да не дава достатъчно налягане за да пръскат дюзите като хората?

Утре мисля да я дърпам за да запали кажете ако не трябва да не го правя да не я скапя допълнително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525xi N53 април 2008

Мнение от MITKO F1fen » 16 Ное 2009, 22:30

Здрасти колега, несе мъчи повече ами си закарай колата на сервиз,щот така насляпо кат гледам май няма кой да ти помогне. Ако искаш мога да ти препоръчам един сервиз, гледам че си от ВАРНА, на мен там ми правиха главата( на колата де ).СЕРВИЗА СЕ НАМИРА В ЗАПАДНА ПРОМИШЛЕНА , ЗОНА ЗАД БИВШИЯ МЕРЦЕДЕС. http://www.bgmaps.com/map.aspx?city=varna&tip=1&lang=bg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 16 Ное 2009, 22:33

Колега най-добре я закарай на компютърна диагностика и ще разбулиш всички тайни около проблема.Там си пише всичко иначе така ще се въртиш доста.Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 16 Ное 2009, 22:47

Датчика(температурен) в колектора мери темп. на входящия въздух + МАП-а , който мери налягането, дават инфо на компа , той на помпата и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 16 Ное 2009, 23:45

Нищо не казвате дали и пречи да я запаля на дърпане :help: да не зема да я повредя нещо че няма как да иде до сервиза иначе. 2 акумулатора скапа тая кола вече.Утре сутринта ще се запали някак и ще се дотътри до сервиз. Съмнява ме че помпата не дава добро налягане и дюзите не могат да разпръснат добре нафтата в цилиндрите щото докато я мъча да запали адски много пуши. Ще я видим утре какво ще излезе.

Мерси за информацията за дачтчика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 17 Ное 2009, 9:41

Колега няма да има6 проблем аз моята редовно си я паля на бутане. Само4е в сервиза 6те те обрулят яко. Това дето вси4ко ти е в масло е от турбото просто се е скапало но това 4е не работи според мен няма връзка с паленето за6тото един приятел с ауди 80 не му ба4ка ама си пали и гори много масло провери му нивото преди да тръгне6.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 17 Ное 2009, 15:17

Днес запали от раз :shock: отидох в един сервиз човека каза "нищо и няма" :shock: купих си една добавка за нафтата на Castrol и сега ще видя смятам че просто е била задръстена понеже е карана с "шано нафта" утре сутринта ще видим как ще запали, не бързам да се радвам още.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Ное 2009, 15:39

Ако ти направи отново проблем си пусни нова тема, НО този път с адекватно заглавие (според правилата на форума), че иначе катинара ще увисне бързо :cop:

Предишна

Назад към E36