светещи лампи на abs и asc
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Lucho
- Потребител
-
- Кара: late E36 Individual
светещи лампи на abs и asc
Ето ситуацията колеги:
свалих си акумулатора за да го заредя че май е на приключване. На следващия ден
го сложих обратно, запалих и шибаните лампи на abs-а и asc-то(тръгълничето м/у скоростомера
и оборотомера) не гаснат да му се невиди
. И двете системи съответно не бачкат-няма abs, няма и
присветване(реакция) на asc-то. Откачих акумулатора за 10-тина минути и пак го закачих-същия
х.й. Дайте някакъв съвет, "hint" и само с компютърна диагностика ли се "гасат" тия ламби
.
свалих си акумулатора за да го заредя че май е на приключване. На следващия ден
го сложих обратно, запалих и шибаните лампи на abs-а и asc-то(тръгълничето м/у скоростомера
и оборотомера) не гаснат да му се невиди

присветване(реакция) на asc-то. Откачих акумулатора за 10-тина минути и пак го закачих-същия
х.й. Дайте някакъв съвет, "hint" и само с компютърна диагностика ли се "гасат" тия ламби

Re: светещи лампи на abs и asc
До колкото знам само с диагностика, а и по добре поне ще знаеш какво е. Но това че са светнали заедно малко ме съмнява за нещо, но да не ти говоря глупости, по-добре бегай да я прочетат.
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Re: светещи лампи на abs и asc
Колега това че светят заедно е нормално и естествено.АСЦ то работи като взима сигнали от датчиците на АБС са - така че като не работи едното иключва и другото.
Сегааа ,провери си дали са ти здрави бушоните,те са 3 броя .От долната страна на капака на бушоните трябва да имаш схема кои бушон за какво (31 маи беше единия , абе не помня всичките номера - там си ги пише)е и как се броят номерата на бушоните (щото са некви криви).
Ако не е от бушоните,там има и едно реленце, даже маи две за АБС и АСЦ.Прегледаи ги и тях и тва е .Ако пак светят вече на диагностика.
Знам ги те я работи щото на моита съм и извадил бушона на тея системи че ме дразнят и съм си постоянно на лампи

Сегааа ,провери си дали са ти здрави бушоните,те са 3 броя .От долната страна на капака на бушоните трябва да имаш схема кои бушон за какво (31 маи беше единия , абе не помня всичките номера - там си ги пише)е и как се броят номерата на бушоните (щото са некви криви).
Ако не е от бушоните,там има и едно реленце, даже маи две за АБС и АСЦ.Прегледаи ги и тях и тва е .Ако пак светят вече на диагностика.
Знам ги те я работи щото на моита съм и извадил бушона на тея системи че ме дразнят и съм си постоянно на лампи

3 мнения
• Страница 1 от 1